Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СКОЛЕ "МЛАЂИ" НИЈЕ ЈЕДИНИ КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА: Судбина је дочекала и друге потомке жестоких момака

01.02.2021. 22:57
Пише:
Србија Данас/Блиц
Skole
Сколе / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/RUDAR 7/Фацебоок

Судбина.

Београђанин Зоран Ускоковић (22) који је убијен на Канаревом брду, када му је још непознати нападач испалио неколико хитаца у главу, син је Зорана Ускоковића Сколета, некадашњег опасног момка из београдског подземља који се доводио у везу са убиством Жељка Ражнатовића Аркана. И то није једини син криминалца који је кренуо очевим стопама.

ЕВАКУИСАНЕ СЕСТРА И МАЈКА ИВИЦЕ ДАЧИЋА у пожару на Звездари! (ФОТО)

ЕВАКУИСАНЕ СЕСТРА И МАЈКА ИВИЦЕ ДАЧИЋА у пожару на Звездари! (ФОТО)

"САДА ВИШЕ НИШТА НЕМА СМИСЛА" Потресна исповест сестре убијеног Зорана Ускоковића (22)

"САДА ВИШЕ НИШТА НЕМА СМИСЛА" Потресна исповест сестре убијеног Зорана Ускоковића (22)

ОВО ЈЕ МОНСТРУОЗНО: Огласила се Цеца након приче да су Сколетовог сина УБИЛИ због освете за смакнуће Аркана

ОВО ЈЕ МОНСТРУОЗНО: Огласила се Цеца након приче да су Сколетовог сина УБИЛИ због освете за смакнуће Аркана

Тело млађег Ускоковића пронашли су радници супермаркета, на паркингу где се младић претходне вечери паркирао, пошто је дошао у посету мами која живи у близини. Пресрео га је младић маскиран у старца, прошао је поред њега, а затим се окренуо и испалио му неколико хитаца у главу и побегао.

Да ли се ради о убиству из освете?

Сколетов син који је у тренутку очеве ликвидације имао само две године није имао досије у полицији и највероватније је нова жртва "земунског клана", чији су се припадници, наводно, на Аркановом гробу заклели да ће га осветити не само убиством Сколета него су дали и завет да ће ударити и на његове најближе и оно најсветије. Више о томе можете прошитати ОВДЕ.

И Ускоковићевог оца, опасног Сколета, нападачи су упуцали крајем априла 2000. године, на Видиковцу. Ликвидацији је, међутим, претходила јурњава аутомобилима, а на Сколетово возило пуцано је из "аудија" у покрету. Све се одиграло око 16.00 часова и право је чудо како у унакрсној размени ватре, приликом чега је испаљено на десетине хитаца из пиштоља и калашњикова, нико није повређен.

Са Сколетом је погинуо и његов телохранитељ, полицајац Милош Стевановић.

Само два дана од Сколетове егзекуције, на зграду на Цераку, у којој је живео са супругом у двоје деце бачена је екплозивна направа.

Сурчинац и син монструм

Још једно име из деведесетих поново се годинама касније појавило у медијима, захваљујући његовом сину. Љубомир Јовановић звани Стаклени словио је некада за опасног момка из Сурчина, а био је близак пријатељ Љубише Бухе Чумета. На њега је покушан атентат августа 2002., након чега је постао сведок сарадник.

Јовановић је један од неколицине преживелих из доба када су Београдом харали сурчински и њима слични кланови. Иако се повукао из тог света, његови синови су наставили тим путем.

policija
полиција / Извор: Профимедиа

У жижу јавности доспео је када је његов син Драгослав Јовановић (25) упуцао супругу Теодору (25), а потом извршио самоубиство. Неколико дана касније Драгослав је преминуо у болници, а Теодора се опоравила. И док су медији извештавали о овом случају, као бомба је одјекнула вест да су на имању Стакленог пронађена три беживотна тела, са жицама обавијеним око врата на које су били закачени бетонски блокови.

Испоставило се да је реч о Неђи Шубари (42), Даринки Шубари (75) и Миљи Петковић (80), као њихов убица наведен је управо Драгослав Јовановић, а у његовом аутомобилу су пронађени трагови крви жртава и Неђин мобилни телефон. Драгослав и његови пријатељи, како је касније утврђено, пре троструког убиства су све три жртве мучили, а мотив злочина били су нерашчишћени рачуни између Неђе и Драгослава.

И други син Стакленог наставио је очевим путем, пошто је у више наврата заустављен и полиција је код њега пронашла значке налик полицијским, а последњи пут децембра 2019. године на Новом Београду. Претресом возила откривени су "блинкери" - светлосни и звучни "инструмент" које користе државни функционери и службена лица у саобраћају, а који је цивилима забрањен.

Три године раније заустављен је приликом полицијске контроле, а са њим је у возилу био и Стаклени. Код њих је тада пронађен пиштољ и значка Жандармерије.

Кићун Вилотијевић и мали Кићун

Запажену улогу у криминалном миљеу деведесетих година у Србији имао је Кићун Вилотијевић, Никшићанин који је међу новосадским жестоким момцима тог времена завређивао углед и статус. У Војводини се настанио, како се причало, након што га је породица Радуловић, са којом су година у конфликту, протерала из Црне Горе.

Кићун је убијен 1999. године испред кафића "Каскада" у новосадском насељу Лиман, а непознати убица је тада ранио и Микана Новаковића, Кићуновог рођека. Упркос томе што су полицајци мотив тражили у сукобу двеју породица, до данас није познато ко је пресудио старијем Кићуну.

Иза себе је оставио троје деце, синове Филипа и Стефана и ћерку Јелену. Старији син Филип, који је у полицијској евиденцији имао чак 16 кривичних пријава, убијен је 2015. године на Палићу, када је имао свега 25 година. Породица је касније тврдила да је убијен грешком, да је права мета био његов сувозач Ален Курина, иначе и власник аутомобила којим је Филип управљао.

policija
полиција / Извор: Србија Данас

Његово тело пронађено је недалеко у води, јер је изашао из аутомобила и рањен покушао да побегне.

Филиповог млађег брата Стефана јавност у Србији је упознала када је крајем 2018. године у Бечу ликвидиран Владимир Рогановић, иначе припадник кавачког клана ком је и породица Вилотијевић блиска.

У то време, Рогановић је тек изашао из Истражног затвора у Спужу где је завршио због илегалног ношења оружја, а знајући да му је безбедност угоржена и да му живот практично виси о концу, у строгој тајности је отпутовао у Беч где је боравио са Стефаном Вилотијевићем.

У познатом бечком ресторану кобног дана се заједно са Стефаном Вилотијевићем састао са још једном особом, а у тренутку када су излазили из ресторана, пришао им је непознати нападач и отворио ватру на њих. Рогановић је издахнуо на лицу места, а Вилотијевић је преживео, док је трећа особа из њиховог друштва приведена, а касније и кажњена јер се лажно представила полицајцима.

У разговору са полицијом, особље ресторана је испричало да су мушкарци говорили српски или хрватски језик, да су разговарали о спортским дешавањима, али и да је мистериозни мушкарац објашњавао жртвама како и где могу да купе авионске карте. Након што су завршили ручак, упутили су се на то место, али их је пуцач сачекао у оближњом хаустору.

Нико Рогановић и синови

Поменути Владимир Рогановић чија ликвидација у Бечу до данас није расветљена, син је такође познатог црногорског криминалца Ника Рогановића, који је 2011. године осуђен за шверц 11 тона цигарета. У криминалне воде увукао је и своје потомке, а убијен је 2017. године испред куће у насељу Дубрава у Херцег Новом.

Почетком прошле године у истом граду убијен је Шепан Рогановић, Ников син. О томе шта се крије иза ликвидације овог Рогановића појављивале су се бројне теорије - од тога да је убијен због зеленашења, у наставку рата кавачког и шкаљарског клана или крвној освети - али је Специјално државно тужилаштво у Црној Гори убрзо званично саопштило да је се иза злочина крије безобзирна освета.

Hapšenje
Хапшење / Извор: Профимедиа

Ников други син, Шћепанов старији брат Душко, познат је у српском и црногорском подземљу годинама, а јавност у Србији га најбоље памти по убиству навијача Марка Веснића из Београда, рањавању Ивана Марковића из 2009. године у Игалу, а сумњичио се и за покушај убиства суграђанина Владимира Џелатовића.

Рогановић је тада након краће свађе ножем насрнуо на Џелатовића и побегао. Како је "Побједа" тада писала Душко и његов брат Владан носили су дуже време панцире и оружје, јер су знали да су им животи у опасности, а возили су и блиндиране аутомобиле.

Са вишегодишње робије је изашао почетком 2016. године и већ следеће године доспео је на насловне стрне свих дневних новина у Црној Гори, када је тешко рањен у експлозији аутомобила.

Бомба је активирана даљински, а детонација је, како су касније стручњаци закључили, била усмерена ка њему. Преживео је сплетом срећних околности, јер је један од очевидаца експлозије био лекар који му је санирао повреде на лицу места до доласка Хитне помоћи.

}