Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"КРВАВЕ САМ ИХ НОСИО ДО УЛАЗА" Подстанар бомбаша открио детаље драме у Смедереву: Када сам био 10 метара од зграде то је пукло...

03.09.2023. 13:04
Пише:
Србија Данас
Bombaš iz Smedereva
Бомбаш из Смедерева / Извор: Фото: Друштвене мреже

Мушкарац каже да је сада са ћерком и унуком смештен код своје старе и болесне мајке, док му је син у болници у Београду.

Мјушкарац који је са својим сином (21), ћерком (22) и унуком од шест година живео као подстанар у стану у центру Смедерева чији је власник био мушкарац који се разнео (57), испричао је за медије све детаље њиховог односа.

РАЗНЕО СТАН СА ТРИ КИЛОГРАМА ЕКПЛОЗИВА Детаљи који откривају сву бруталност ужаса у Смедереву - ево шта се све дешавало уочи трагедије

РАЗНЕО СТАН СА ТРИ КИЛОГРАМА ЕКПЛОЗИВА Детаљи који откривају сву бруталност ужаса у Смедереву - ево шта се све дешавало уочи трагедије

ЖЕСТОКА ПУЦЊАВА У БЕОГРАДУ! Младић (18) упуцан у груди, у Ургентном центру му се боре за живот

ЖЕСТОКА ПУЦЊАВА У БЕОГРАДУ! Младић (18) упуцан у груди, у Ургентном центру му се боре за живот

"СРЕЋОМ, ТРАЖИЛА ЈЕ ДА ИДЕ НАПОЉЕ" Судбоносних ПЕТ МИНУТА спречило још већу трагедију! Ево шта се десило непосредно пре експлозије у Смедереву!

"СРЕЋОМ, ТРАЖИЛА ЈЕ ДА ИДЕ НАПОЉЕ" Судбоносних ПЕТ МИНУТА спречило још већу трагедију! Ево шта се десило непосредно пре експлозије у Смедереву!

Подсетимо, мушкарац је у четвртак увече дошао на врата код својих подстанара и активирао експлозивну направу која је разнела читава два спрата зграде.

Том приликом бомбаш је погинуо, док су син и ћерка подстанара који су били у стану повређени.

Мушкарац каже да он у време експлозије није био у стану, већ да је био у шетњи са унуком што им је и спасило живот!

Саговорник Курира каже и да нису тачне приче да су они бомбашу дуговали новац за кирију и рачуне.

Сумња се да је мушкарац активирао експлозивну направу јер је био љут на подстанаре који наводно нису плаћали месечну кирију, али ни рачуне, због чега је дуг био 7.000 евра.

Наводно, мало пре бомбашког напада, мушкарцу су на врата куће у којој је живео дошли извршитељи да напалте дуг и како нам је испричао један његов рођак то је највероватније био окидач за оно што је направио.

Александар П. каже да је сада са ћерком и унуком смештен код своје старе и болесне мајке, док му је син у болници у Београду. Каже да је стан од станодавца изнајмио његов син Никола пре пет година и да су плаћали кирију од 60 евра месечно.

- Станодавца видео сам свега пет пута у животу, а мој син је с њим договарао цену кирије и редовно му је плаћао дажбине. Син је пре пет година дошао у тај стан и кирија је била 60 евра, рачуне је узмао мушкарац и он каже мом сину толико су рачуни и син му да новац. Нисмо узимали признанице и не знамо шта је мушкарац радио с тим парама, али тврдим да смо све редовно плаћали! - каже Александар и истиче и да јесте тачно да је његов син променио браву на стану пре извесног времена.

- Ђорђе је то знао и није се бунио због тога - тврди Александар.

Како додаје, не памти када је последњи пут видео Ђорђа.

- Није често долазио код нас. За све ове године видео сам га само пет пута. Знао је да тада сврати код нас и да седне да попије кафу, изузетно културан човек. Нисмо имали проблема с њим, а син се никада није жалио на њега, само је знао да каже да је досадан јер пуно прича. Колико знам није претио мом сину, не знам шта му је сада било - каже Александар.

Он је описао и како је сазнао за експлозију у свом изнајмљеном стану на петом спрату зграде у Смедереву.

- Шетао сам са унуком и ћерка ме је позвала на мобилни телефон. Рекла ми је да је Ђорђе испред врата и да се чудно понаша. Ја сам јој саветовао да му не отварају врата никако и да позову полицију и сам сам кренуо ка стану. Када сам био 10 метара од зграде то је пукло. Одједном се дигла прашина, око мене су летели врата и прозори, страшно је било. Ја сам утрчао у зграду, мрак је био... Попео сам се уз степенице. Син и ћерка су били крвави. Крваве сам их носио до улаза, комшије су ми помогле - препричао је драму мушкарац.

Како каже, ћерка МИљана је лакше повређена и њу је извео из болнице. Девојка је сва у завојима, има завој на глави, а оперисала је и лакат па јој је рука у гипсу.

Син ми је у Београду у болници. Лекари су успели да му спасу једно око, а у другом има страно тело, највероватније му је услед експлозије нешто упало у око. И он је оперисан и тренутно је у стабилном стању. Мени је најважније да су ми деца жива и надам се да ће се брзо опоравити и од повреда и од траума - каже он.

Александар П. додаје и да је пре пет година, када је његов син изнајмио стан од Ђорђа, живео сам у њему.

Касније смно му се прикључили и ја и ћерка и унука. Ђорђе се није бунио, лепо је то прихватио. Ми смо се преселили јер је ћерка имала проблем са мужем који је завршио у затвору - објаснио је.

Иначе, настрадали Ђорђе Азарић је био програмер и живео је сам у кући у Смедереву, док је стан у центру града издавао овој породици. Они који су га познавали кажу да је био миран и да су се шокирали када су чули шта је урадио.