Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ШОКАНТАН ОБРТ! Малишан из Ниша преминуо од стравичних опекотина, а сада је његова бака испричала НОВУ верзију догађаја

22.03.2022. 19:12
Niš
Ниш / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Нишлијка Д .Т. (53), баба двиопогодишњег дечака Г. С. који је преминуо 29. јануара од опекотина које је задобио на званично још неутврђен начин, променила је причу о околностима трагичног догађаја и сада тврди да у моменту када се дечак повредио, ни она, ни мајка дечака Т. С. (32), њена старија ћерка, нису биле у стану.

Да подсетимо, прва прича коју су бака и мајка испричале лекарима који су дошли након позива јер дете нису могли да пробуде, била је да је задобио опекотине тако што је сам скинуо одећу и одврнуо воду на тушу, док је Д. Т. облачила петогодишњу унуку, а Т. С. хранила шестомесечну бебу. Међутим, како се незванично сазнаје, Д. Т. сада тврди да је уствари са ћерком Т. С. била напољу, а да су у стану у Новој железничкој колонији у којем живи као подстанар, остали њена друга, млађа ћерка која има 11 година, и унук Г.С.

- Да је дечак задобио опекотине по последњој причи бабе сазнале су од једанаестогодишње девојчице, млађе ћерке Д. Т. која је била са њим, када су се вратиле у стан. Али, по бакиним речима, он се није жалио нити је плакао па нису помислиле да је нешто страшно, будући да нису виделе како је задобио опекотине. Појео је чак и банану пре него што је отишао на спавање. Обдукцијом је, пак, утврђено да је дечак задобио тешке опекотине на око 90 одсто површине тела и да је трпео велике болове па остаје нејасно одакле такав утисак и како је могао уопште да се успава са таквом повредом. Шта се тачно догодило још увек је нејасно - каже извор.

Др Стојшић препоручује: Ово је природни начин за ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА КОД ДЕЦЕ!

Др Стојшић препоручује: Ово је природни начин за ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА КОД ДЕЦЕ!

УЗЕО КУХИЊСКИ НОЖ И ЈЕДНИМ УБОДОМ УСМРТИО МАЈКУ! Давор након злочина ушетао у полицију и све оставио у шоку: Убио сам је

УЗЕО КУХИЊСКИ НОЖ И ЈЕДНИМ УБОДОМ УСМРТИО МАЈКУ! Давор након злочина ушетао у полицију и све оставио у шоку: Убио сам је

"НОЖ ПОД ВРАТОМ ПРИБИЈЕН СКОРО ДО СМРТИ" Сутра пресуда турском продуценту због бруталног насиља над српском манекенком

"НОЖ ПОД ВРАТОМ ПРИБИЈЕН СКОРО ДО СМРТИ" Сутра пресуда турском продуценту због бруталног насиља над српском манекенком

Лекари који су интервенисали у 4 часа иза поноћи, када су добили позив јер мајка дечака није могла да га пробуди, кажу да је скоро цела површина тела дечака била под опекотинама, те да није имао опекотине само на стопалима и шакама те да се, према првим проценама, радило о опекотинама трећег степена.

Према незваничним сазнањима, најновију причу баке Д. Т. истражним органима потврдила је и њена млађа једанаестогодишња ћерка.

Како се већ писало, у крви двоипогодишњег дечака Г. С. пронађени су трагови "парацетамола", лека који се користи за ублажавање болова и снижавање телесне температуре. Дечак по повређивању није одведен код лекара већ је лечен у кућним условима мазањем неке креме из апотеке на опекотине а поменути лек је добио, по свему судећи, у покушају да му се ублаже тегобе након што је задобио тешке опекотине.

Дечак је, да подсетимо, фаталне опекотине задобио 28. јануара око 16 часова а преминуо је у току ноћи 29. јануара око четири часа иза поноћи. Позив Хитној помоћи упућен је тек када је примећено да укућани дечака не могу да пробуде а лекари су по доласку на лице места могли да констатују само смрт.

Мајка дечака Т. С. (32) је ухапшена и осумњичена за запуштање и злостављање малолетног лица, непружање помоћи и кршење породичних обавеза, док се њена мајка Д. Т. сумњичи само за непружање помоћи а кривична пријава против ње је поднета у редовном поступку. На саслушању у Основном јавном тужилаштву у Нишу мајка дечака Т .С. бранила се ћутањем, што цео случај чини још деликатнијим.

Како је дечак задобио фаталне опекотине?

Једно од питања на које би требало да одговори истрага јесте и то на који је начин дечак задобио фаталне опекотине. Верзија да се попрскао водом из туша не делује као могућа јер је за настанак опекотина трећег степена, по оцени стручњака, потребно да дечак буде изложен врелој води сигурно 10 до 15 секунди, уз напомену да када се одврне вода на тушу не почиње одмах да тече најврелија вода. Ако се узму у обзир информације да је дечак имао опекотине скоро на целом телу, осим на шакама и стопалима, остаје питање да ли је на овај начин могао да их задобије? Да ли се по одвртању вреле воде, оклизнуо и пао у кади из које није могао одмах да изађе, па је за то време задобио тешке опекотине, само је једна од претпоставки. У ту верзију се, пак, не уклапа податак да је имао опекотине свуда, осим на шкама и стопалима, па се не искључује да се опекао водом на неки други начин.