Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ СРБИЈУ НА ВАСКРС: Броје се трагичне саобраћајне несреће, а пре само ДВЕ ГОДИНЕ на овај дан убијено је ТРОЈЕ ЉУДИ

24.04.2022. 08:22
Пише:
Србија Данас/Курир
Užas
Ужас

Тако је овај велики празник пре две године обележио низ трагедија.

Велики верски празник Ускрс доноси нам претежно мир, слогу и благостање, али у блиској прошлости, нажалост, догодило се много злочина који су се десили баш на овај празник. На Васкрс су се догађале и кобне саобраћајне нсреће у којима су нестајале и целе породице.

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА НА ПУТУ НОВИ БЕЧЕЈ - КУМАНЕ! Свуда делови аутомобила, не зна се стање повређених (ВИДЕО)

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА НА ПУТУ НОВИ БЕЧЕЈ - КУМАНЕ! Свуда делови аутомобила, не зна се стање повређених (ВИДЕО)

ЗОВУ ГА БАЛКАНСКИ ЕСКОБАР! Да ли знате ко је ТИТО? Лова, виле, бесна кола - полиција на ногама (ВИДЕО)

ЗОВУ ГА БАЛКАНСКИ ЕСКОБАР! Да ли знате ко је ТИТО? Лова, виле, бесна кола - полиција на ногама (ВИДЕО)

АКЦИЈА ИНТЕРВЕНТНЕ У НОВОМ ПАЗАРУ! За пар минута ухватили разбојника - ево шта су све пронашли

АКЦИЈА ИНТЕРВЕНТНЕ У НОВОМ ПАЗАРУ! За пар минута ухватили разбојника - ево шта су све пронашли

Тако је овај велики празник пре две године обележио низ трагедија. Тројица мушкарца брутално су убијена 2020, у три различита града у Србији. Прво је убијен бивши робијаш Драган Радоњић (40) из Лазаревца, потом Петар Матић (57) из околине Малог Зворника, а затим Сава Петров (28) из Ченте. Двојица су искасапљена ножем, док је трећи пребијен насмрт тупим предметом.

- Радоњић и Марић искасапљени су ножем, док је Петров пребијен насмрт тупим предметом, а убица је покушао да сакрије злочин тако што је мртвог младића бацио у бунар. Осумњичени за ова три злочина, убрзо су лишена слободе, а човек за кога се сумња да је убио Радоњића ухапшен је месец дана након кривичног дела - подсећа наш саговорник.

Беживотно Радоњићево тело у локви крви пронашао је његов кум који је дошао да га посети у Улици владике Николаја Велимировића у Лазеревцу.

- Радоњић се неколико дана није јављао на телефон, а пошто живи сам, кум је одлучио да га обиђе. Тада је у приземљу куће затекао језив призор. Бивши робијаш имао је велики број убодних рана по целом телу. Обдукијом је утврђено да је убијен неколико дана раније - подсећа извор:

- Жртва је од раније била позната полицији и био је вишеструки повратник. Неколико дана пре убиства он је на огласу навео да продаје кућу од 250 квадрата за коју је тражио 25.000 евра.

Док је полиција радила увиђај у Лазаревцу, у Малом Зворнику ухапшен је Горан М. (25) због сумње да је убио свог течу Петра Матића (57) у породичној кући.

- Младић је дошао у село да прослави Ускрс са породицом, али се наводно, посвађао са течом, узео нож и избо га насмрт - каже саговорник и додаје да су њих двојица од раније имали несугласице.

Истог дана догодио се и трећи злочин те вечери, када је осумњичени Јоца Марић (41) убио свог друга Саву Петрова (28) у Ченти код Зрењанина.

- Кобног дана пријатељи су се посвађали, а затим и потукли. Дебљи крај извукао је Сава, ког је пријатељ који га је третукоа бацио у бунар у једном дворишту на путу између Зрењанина и Београда. Марић је у јулу прошле године пред Вишем суду у Новом Саду осуђен на 13 година затвора, а изречена му је и мера обавезног лечења од алкохолизма - подсећа извор.

Страдали уочи Ускрса

Четворо погинуло у удесу у Хрватској

Саобраћајна несрећа која се догодила само неколико дана пре Ускрса 2019. потресла је регион, наиме, на ауто-путу Београд-Загреб погинуло је четворо Срба, док је пети путник пуком срећом преживео ауто смрти. Жикица Јанковић (47), његова супруга Александра (43), као и Владица Рашић (42) и његов малолетни син Никола (14) из Крушевца, погинули су када је "шкода октавија" у којој су се налазили слетела с ауто- пута и закуцала се у заштитну ограду у близини Винковаца у Хрватској.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

Несрећа се, подсетимо, догодила 25. априла 2019. двадесетак минута после поноћи у близини одмаралишта "Бошњаци".

- Сумња се да је возач Владица, иначе професионални возач, заспао за воланом, а брзинометар је остао закуцан на 140 километара на сат. Троје одраслих путника преминуло је на месту, док је дечак по доласку лекара давао знаке живота - подсећа извор и додаје да су погинули од силине ударца испали из возила. Наиме, путници се нису познавали, већ су се нашли преко апликације "Тражим превоз".

Саобраћајка на путу код Нове Пазове

Страдала Коларова снајка

Ноћ уочи Ускрса 2019. у стравичној саобраћајној несрећи код Нове Пазови погинула је Александра Коларов (49), снајка познатог српског фудбалера Александра Коларова и Никола Девић (22), док је тада двоје теже повређено. Наиме, они су те те вечери враћали са свадбе, а Никола је био за воланом "пасата" када су из непознатог разлога слетели с пута и закуцали се у дрво.

Болесно

Силовао ташту после ускршњег ручка

Монструозан злочин догодио се 2015. када је Владан П. из Барајева, након ускршњег ручка силовао своју ташту! За овај срамни чин он је 2018. године осуђен на шест ипо година затвора. - Несрећна жена је тада дошла код ћерке и зета на празнични ручак, а након тога хтела је да посети сестру, а зет се понуди да је трактором превезе до суседног села. Изненада је скренуо са главног на земљани пут и у једном шумарку зауставио трактор и рекао ташти да мора да изврши малу нужду - подсећа извор:

- Међутим, он је само обишао трактор и с друге стране заскочио несрећницу. Извукао је из кабине и почео да је бије, а затим ју је и силовао. Болесно.

Тада јој је поломио и ребра, а након иживљавања одвезао је ташту код њене сестре и запретио јој да ником не каже шта се догодило.

- Жена је одмах све испричала шта се догодило и случај пријавила полицији и тада је на лекарском прегледу установљено да је жена имала стравичне повреде и да је силована. Зет је у бесу гурао звоно за шурење свиња у гениталије таште како би се иживљавао над њом. Осумњичени је ухапшен, а неколико година пре овога, наводно његова мајка је пријавила да ју је силовао, али је она касније одустала од оптужби.