Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПКИЊА СТРАДАЛА НА ПУТУ КУЋИ! Ево колико година робије прети спортисти за Тинину смрт

04.11.2021. 18:22
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Saobraćajna nesreća, SAD
Саобраћајна несрећа, САД / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/ruggs_iii

Подсетимо, Тина је страдала недалеко од своје куће, када се Рагс, при стравичној брзини, својом "корветом" закуцао у њену "тојоту"

Хенрију Рагсу, НФЛ играчу који се терети да је изазвао тешку саобраћајну несрећу 2. новембра у Лас Вегасу у којој је стрдала Српкиња Тина Тинтор (23), прети и до 46 година робије уколико буде осуђен.

Наиме, у Невади није могуће бити осуђен на условну казну у случају да се докаже да је оптужени, управљајући возилом под утицајем алкохола или наркотика, изазвао несрећу са смртним исходом, или несрећу у којој је неко задобио тешке телесне повреде.

ОВО ЈЕ НФЛ ЗВЕЗДА КОЈА ЈЕ УСМРТИЛА СРПКИЊУ У АМЕРИЦИ: Познат по љубави према "БРЗОЈ ВОЖЊИ" (ФОТО)

ОВО ЈЕ НФЛ ЗВЕЗДА КОЈА ЈЕ УСМРТИЛА СРПКИЊУ У АМЕРИЦИ: Познат по љубави према "БРЗОЈ ВОЖЊИ" (ФОТО)

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

ТИНА ВРИШТАЛА У ЗАПАЉЕНОМ АУТУ - ИСПЛИВАО НОВИ СНИМАК! "Чули су се снажни врисци, када се аутомобил запалио још увек је била жива" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

ТИНА ВРИШТАЛА У ЗАПАЉЕНОМ АУТУ - ИСПЛИВАО НОВИ СНИМАК! "Чули су се снажни врисци, када се аутомобил запалио још увек је била жива" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

У оба случаја казна је од две до 20 година затвора. Такође, закон предвиђа једну до шест година робије за немарну, односно бахату вожњу, што значи да би спортиста могао да проведе и до 46 година иза решетака уколико буде осуђен, јавља АП.

Он је у среду пуштен из затвора уз кауцију од 150.000 долара, и одређен му је кућни притвор, а такође је морао и да преда пасош. Медији пишу да ће суђење Рагсу бити настављено 10. новембра, а на терет му се ставља више кривичних дела.

Подсетимо, Тина је страдала недалеко од своје куће, када се Рагс, при стравичној брзини, својом "корветом" закуцао у њену "тојоту".

Спортиста је, на деоници на којој је ограничење брзине око 60 километара на сат, у аутомобил девојке ударио при брзини већој од 250 километара на сат. Рагс је у том моменту имао двоструко већи ниво алкохола у крви од оног који држава Невада дозвољава.

Како су пренели медији, пролазници су више пута безуспешно покушавали да помогну девојци која је, заједно са псом, била заглављена у "тојоти". Очевици су рекли да је Тинин аутомобил убрзо захватио пламен, те су она и њен љубимац изгорели заглављени у возилу. Рекли су да је Тина у тренутку кад је возило почело да гори, још била жива.

Стеван К. из Тополе, Тинин ујак, остао је у потпуном шоку када му је породица из Америке јавила шта се догодило.

- Био сам као слеђен. Сам начин на који се све десило је страшан. Она је са својим псом изгорела заглављена у аутомобилу - рекао је Стеван за Telegraf.rs.

"Породица је трагала за њом, нису ни знали"

Он нам је рекао да је Тинина породица сломљена. Трагали су за њом, не знајући да је изгубила живот на свега две-три раскрснице од свог дома.

- Кренула је код другарице и да прошета пса. Када се враћала, на неке три улице од њеног стана ударио ју је тај спортиста. Њена мајка видела је да је нема и звала је њену баку да провери да није тамо, пошто је отишла у том смеру, али није била тамо. Због тога су отишли у полицију да пријаве нестанак. Тамо су им рекли да се десила стравична саобраћајна несрећа у којој има преминулих, не знајући још да је у питању она. Касније је полиција дошла код њих и саопштила им шта се тачно догодило - испричао нам је Стеван.

Рагс, који је осумњичен за изазивање тешке саобраћајне несреће, у среду је изведен пред суд. У судници је била и Тинина породица. Рагс, је са крагном и у колицима мирно слушао одлуку судије о одређивању кућног притвора уз кауцију од 150.000 долара.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Судија је рекао да за 16 година рада никад није чуо о саобраћајној несрећи у којој се неко возило кретало брзином којом је ишао Рагс.

Ипак, одлучио је да одбаци предлог тужиоца да кауција за Рагса буде милион долара, већ је донео одлуку да буде у висини од 150.000, уз кућни притвор са наногвицом. Рагсу је, док је у кућном притвору, забрањено да користи алкохол, вози, а био је и у обавези да преда свој пасош.

Рагс је убрзо положио кауцију и већ у среду увече је пуштен из притвора.

Тинина породица је након рочишта напустила зграду суда, не желећи да даје изјаве.

Подсетимо, Александар Харт, који је радио као обезбеђење у једној стамбеној згради у близини места где је Тина погинула, рекао је како је чуо снажне вриске из аутомобила, те да се одмах упутио на место несреће.

Он је полицији рекао да је Тина, у тренутку када се ауто запалио, још увек била жива. Александар је такође покушао да је извуче из аутомобила, али је Тина била заглављена у возилу.

Убрзо је из аутомобила почео да куља густ дим и Александар је морао да се склони од возила, како и он не би настрадао.

Убрзо су на место несреће дошли и ватрогасци, како би је извукли и угасили запаљени аутомобил, али је за Тину, на жалост било прекасно.