Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТА ЈЕ ДИЈАНА РАДИЛА ДОК ЈЕ БИЛА НА СЛОБОДИ? Комшије откриле све: Она је била моћна, возила се у белом BMW-u

25.12.2021. 22:11
Пише:
Србија Данас/Блиц
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: МУП

"Само јој је пришао човек и рекао да имају налог за привођење, показао јој је папир и отишли су са њом до стана, узела је ствари и одвезли су је."

Бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић синоћ је враћена у притвор, након 14 дана које је провела на слободи, када је, како се сазнаје, ухапшена испред зграде у којој живи и то у тренутку када се из куповине враћала у стан.

Подсетимо, Дијана Хркаловић се оптужницом терети да је је починила два кривична дела Трговина утицајем, када је, како је наведено, наредила да се не доставе на време извештаји о отварању телефона који су пронађени након убиства каратисте Властимира Милошевића, које се догодило 30. јануара 2017. године у центру Београда, и други пут, када је наредила незаконито саслушање Дарка Елеза и ставила га на мере.

"КАД СУ ЈОЈ ПРИШЛИ ПОЛИЦАЈЦИ, ШОКИРАЛА СЕ" Дијана Хркаловић ухапшена док је излазила из ПАЛАЧИНКАРНИЦЕ - детаљи привођења бивше државне секретарке

"КАД СУ ЈОЈ ПРИШЛИ ПОЛИЦАЈЦИ, ШОКИРАЛА СЕ" Дијана Хркаловић ухапшена док је излазила из ПАЛАЧИНКАРНИЦЕ - детаљи привођења бивше државне секретарке

ЕВО ШТА САДА ЧЕКА ДИЈАНУ ХРКАЛОВИЋ! "Чини се да није очекивала да ће бити враћена иза решетака"

ЕВО ШТА САДА ЧЕКА ДИЈАНУ ХРКАЛОВИЋ! "Чини се да није очекивала да ће бити враћена иза решетака"

"НЕШТО ТУ НЕ ШТИМА, НЕ СМЕ БИТИ ПУШТЕНА ИЗ ЗАТВОРА" Шокантне информације у јутарњем програму - Дијана планирала БЕКСТВО?!

"НЕШТО ТУ НЕ ШТИМА, НЕ СМЕ БИТИ ПУШТЕНА ИЗ ЗАТВОРА" Шокантне информације у јутарњем програму - Дијана планирала БЕКСТВО?!

Тужилаштво за организовани криминал тражило да јој се за наведена дела изрекне казна затвора у трајању од пет година.

Због сумње да је починила дела за која се терети, Хркаловићева је ухапшена 15. октобра ове године и у притвору је провела нешто мање од два месеца. Одлуку о укидању притвора донело је кривично ванпретресно веће Специјалног суда 10. децембра, након чега је пуштена да се брани са слободе. На такву одлуку жалбу је поднео тужилац за организовани кривиминал због опасности од бекства и утицаја на сведоке, а усвојио ју је Апелациону суд, па је оптужена синоћ поново приведена.

Синоћно хапшење изведено је у њеној улици, практично испред улаза зграде у којој живи на Вождовцу.

- Изашла је из стана да нешто обави у околини зграде, а полицијци су јој тада дошли на врата. Како је тамо нису нашли, сачекали су да се врати - наводи извор и додаје да се хапшење догодило око 22 часа.

Како каже, привођење је прошло без велике помпе.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Само јој је пришао човек и рекао да имају налог за привођење, показао јој је папир и отишли су са њом до стана, узела је ствари и одвезли су је у притворску јединицу Централног затвора - каже извор и додаје да се она последњих дана углавном држала куће.

Како се сазнаје, Хркаловићева ће се жалити на овакву одлуку.

Да је хапшење изведено без велике галаме потврдиле су  њене комшије, објаснивши да нико од њих ње чуо да се ишта дешава.

- Када су је први пут хапсили знали смо, било је толико полиције испред зграде. Заправо, и тад је само хапшење прошло без неке претеране галаме, али је било много полиције кад су дошли на претрес, сви смо видели да се нешто дешава - рекао је саговорник.

Према речима овог комшије, што су потврдили и други, Дијана по изласку уз притвора није много виђана у крају у коме живи, као што то није био случај ни пре привођења.

- Ако јој нешто треба у околини да обави и то је то, није се ту шетала и проводила много времена, али смо је виђали да пролази својим белим BMW-om, исто је било и сад откако је изашла, па и јуче кад сам око четири изашао ауто је био испред паркиран, око шест га није било - тврди овај саговорник.

То што је, према оптужници, учинила, људи наводе да не могу да коментаришу.

- То што је радила, радила је, али то је све било на неком вишем нивоу. Она је била моћна, била је на позицији, није било потребе да то исказује бахаћењем и понашањем овако, нити је то чинила овако на улици - закључио је човек из оближњег локала.

Подсетимо, осим ње оптужним предлогом су обухваћени и Дејан Миленковић Багзи, бивши начелника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције и Милорад Шушњић, бивши начелник Полицијске управе Нови Сад, који се терете за злоупотребу службеног положаја.

Дејан Миленковић Багзи је на саслушању рекао да је Хркаловићева тражила да се Тужилаштву не доставе на време извештаји о отварању телефона пронађених након убиства Властимира Милошевића, већ тек пред почетак суђења.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/ Инстаграм Printscreen/@dijanahrkalovic

За ово убиство окривљени су били Вељко Беливук, звани Веља Невоља и Марко Миљковић. Сумња се да је до њиховог ослобађања од кривице у овом случају дошло након одређених интервенција људи из врха полиције. Према сумњама, Хркаловићева је била залеђина у полицији Беливукову и његовом клану и прикривала је криминалне радње које су изводили.

Стављање Дарка Елеза на мере, према наводим Тужилаштва, извела је преко бившег начелника Полицијске управе Нови Сад Милорада Шушњића којем је наложила да то учини, а у циљу да на тај начин помогну Елезу узбегне пријаве које су против њега подношене и да се заташкају кривична дела која је починио.