Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ БРАЧНИ ПАР КОЈИ ЈЕ УБИО ДЕЦУ КАКО УЛАЗИ У СОЛИТЕР: Младић је ово урадио пре СКОКА У СМРТ! Застрашујући детаљи испливали након истраге

05.03.2024. 15:44
Пише:
Србија Данас
Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић/Инстаграм Printscreen/192_rs

Шта све знамо до сада о убиству и самоубиству брачног пара у Новом Саду.

Брачни пар који је скочио са солитера а пре тога како се сумња, убио своју децу, пре него што су се упутили ка згради са које су скочили су оставили бројне поруке и предмете у кући страве у Петроварадину.

МИСТЕРИЈА ВИШЕСПРАТНИЦЕ СА КОЈЕ ЈЕ БРАЧНИ ПАР СКОЧИО У СМРТ: Најежићете се кад чујете за НИЗ ТРАГЕДИЈА које су задесиле овај КВАРТ!Soliter u Novom Sadu odakle je skočio mladi bračni par

МИСТЕРИЈА ВИШЕСПРАТНИЦЕ СА КОЈЕ ЈЕ БРАЧНИ ПАР СКОЧИО У СМРТ: Најежићете се кад чујете за НИЗ ТРАГЕДИЈА које су задесиле овај КВАРТ!

(ФОТО) Ово је лице мајке која је убила своју децу! Испред њене родне куће влада МУК, чују се само гласови - родитељи се ЗАТВОРИЛИ и не излазеMesto zločina u Petrovaradinu

(ФОТО) Ово је лице мајке која је убила своју децу! Испред њене родне куће влада МУК, чују се само гласови - родитељи се ЗАТВОРИЛИ и не излазе

ЧИТАЈУ ОЧЕ НАШ НАОПАЧКЕ, ПРИЧЕШЋУЈУ СЕ КРВЉУ, ОРГИЈАЈУ: Секте се увукле у све поре друштва, а ова два злочина су потресла Србију пре 30 година!Sekte

ЧИТАЈУ ОЧЕ НАШ НАОПАЧКЕ, ПРИЧЕШЋУЈУ СЕ КРВЉУ, ОРГИЈАЈУ: Секте се увукле у све поре друштва, а ова два злочина су потресла Србију пре 30 година!

Да је реч о застрашујућем секташком породичном злочину сазнало се тек након што су муж и жена у петак око 22 сата скочили са крова солитера у новосадском насељу Лиман. Пошто код себе нису имали документа, уследила је идентификација на основу отисака прстију, после чега је патрола полиције, у суботу око 17 сати ушла у изнајмљену кућу у Петроварадину, где су живели, и тамо затекли трауматичан призор, који сасвим сигурно никада неће заборавити.

Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Фото: ИнстаграмПринтсцреен/192_рс

Тела несрећних малишана пронађена су на кревету, односно каучу, а на зидовима у кући били су исцртани древни египатски симболи "анкх", који симболизују "вечни живот" и изгледају као крст са "дршком".

Даљим претресом куће, у фиокама и у једном орману, откривене су свеске са тврдим повезом, где је мушкарац писао неке белешке о загробном и вечном животу, изолацији од читавог овоземаљског света, цртао сатанистичке и друге симболе, при чему се директно обраћао ђаволу. Између осталог, записао је поруку Сатани да је његов задатак завршен и да иде са овог света, што је највероватније урадио пред сами крвави пир. Све ове поруке указују на то да је нека опасна секта потпуно помрачила ум брачом пару, па су у оквиру неког језивог обреда дигли руку и на децу и на себе - објаснио је извор.

Патолози и токсиколози збуњени

Први токсиколошки резултати обдукције деце за које се сумња да су их убили мајка и отац показали су да су им у телу нађене одређене супстанце које би могле довести до њихове смрти.

- Патолози и токсиколози су збуњени првим резултатима анализа са обдукције несрећне деце. Пронађене су одређене супстанце али су патолози и токсиколози збуњени и још ништа није готово. Још није утврђено да ли је тим супстанцама намерно или случајно узрокована смрт деце. - каже извор добро упознат са током истраге, а пренео је Блиц.

Извор такође тврди да се раде додатна испитивања докле год се не утврди тачан узрок смрти.

 

Видео надзор снимио брачни пар како улази у зграду

Наводно, према причи која кружи међу видно узнемиреним станарима солитера, комшија са последњег спрата, у то време када се десио скок и самоубиство је чуо прасак стакла. Он је изашао у ходник, попео се степеништем које води на раван кров и видео разбијено армирано стакло на вратима, али не и онога ко је то учинио. Такође, никога није видео ни на крову.

С друге стране, видео надзором је снимљено да је млади брачни пар ушао у вишеспратницу и да се држао за руке, а видео запис су преузели полиција и Више јавно тужилаштво, који су обавили увиђај и покренули истрагу.

Типовали зграду

Један станар солитера са ког је брачни пар скочио у смрт је за наш портал рекао да је тај дан био испред зграде са дететом и да је видео двоје људи како иду око зграде, гледају у вис и типују зграду.

Liman 2
Лиман 2 / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Станари су видели како уносе неки чудан алат али су сви мислили да су неки мајстори и ником није пало напамет да су дошли да се убију. На крају се испоставило да је тај алат служио да обију прозор на крову са ког су скочили.

Комшије шокиране због незапамћеног злочина су у разговору за наш портал откриле једну чудну ствар о брачном пару, а у дворишту куће у Петроварадину где су пронађена беживотна тела деце влада мук и тишина.

"Била је нормална"

Млади мушкарац и жена потпуно су се повукли и одвојили од своје породице, пријатеља и сарадника пре тачно пет година, што је уобичајено понашање за оне који постану дубоко инволвирани у секту.

Девојка (23), која је са супругом (25) у петак, како се сумња, убила њихове синове од три и једне године, а онда држећи се с мужем за руку скочила са 17. спрата солитера у Новом Саду, прекинула је све контакте с породицом после удаје.

Пријатељи породице девојке која је убила децу и извршила самоубиство из Бачког Петровца казали су да је она, пре брака са младићем, била потпуно нормална девојка и веома привржена породици.

- Од кад се удала прекинула је сваки контакт са рођацима и пријатељима, изменила је лични опис. Родитељи су покушавали да је поврате, али безуспешно - каже извор близак породици.

Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Пријатељи породице из Бачког Петровца, одакле је девојка родом, кажу да је она као млађа била јако привржена породици, али да се последњих година није чула са родитељима.

Мајка је дивна жена, али повучена. Ретко када говори о породици и приватним стварима, а с ћерком се баш дуго није чула, нити је знала шта се дешава с њом - казала је пријатељица мајке девојке која је починила убиство и самоубиство.

Како се сазнаје, породица је знала да су момак и девојка добили једно дете, али нису знали да је поново затруднела и родила им друго унуче.

- Девојка је последњи пут у породичном дому била 2020. године. Тада ништа није указивало да ће прекинути контакте с најмилијима, а камоли да ће се оваква трагедија догодити - каже саговорник Курира.

Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

 

Подсетимо, младић и девојка нису имали налоге ни на једној друштвеној мрежи, што није својствено младим људима попут њих, а у кући нису имали чак ни ТВ. Носили су само црну гардеробу, а у дворишту куће у Петроварадину остао је њихов црни веш на сушилици. Комшије су откриле да су се доселили у њихов крај пре две или три године и да су били прилично чудни, поготово младић.

Који је мотив убиства?

Оно што посебно забрињава у вези са овом незапамћеном трагедијом у Новом Саду јесте могући мотив убиства и самоубиства, а то је повезаност овог брачног пара са неком сектом.

Блажо Марковић, некадашњи председник Синдиката полиције и полицијских старешина Србије, гостовао је у емисији Пулс Србије где је говорио о могућим мотивима ове трагедије.

- Прво се гледа да ли су они били под утицајем неких дрога. Сада се поставља питање да ли су имали контакт са сектом или нису. Оно што знам сигурно и поуздано је то да они нису имали контакт, ни једно ни друго, са својим родитељима. Значи, тотално су били затворени. По мом мишљењу, да су били у некој сатанистичкој секти и ако су убили своју децу због тога, инсистирано би било да остану живи. Значи, ја бих у овом тренутку пресекао око тога. Чекамо абдукцију да видимо да ли су ту биле неке субстанце због којих су то одрадили - рекао је Марковић за Курир и додао:

Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Ми не знамо где су они радили или шта су они радили. Немамо никакве податке. Можда је најпре економска ситуација била у питању. Нисмо ми први пут овде да разговарамо о оваквим ситуацијама. Овде су људи убијали због насиља у породици, убије целу породицу и на крају себе. Мислим да ће у том правцу да иде овај случај, једноставно је људима кликнуло. Немају шта даље, не могу децу да прехране. Нису никакав излаз, од родитеља нису добијали ништа, нигде нису радили. Нити ишта радили и стигли су их дугови.

Нема пријава против брачног пара

У евиденцији Центра за социјални рад нема пријава против брачног пара који су у петак починили језиви злочин када су отровали своја два сина у изнајмљеној кући на Петроварадину, а потом отишли до солитера у Новом Саду и заједно скочили са 17 спрат.

- У досадашњој претрази и евиденцијама Центра за социјални рад наводно, не постоји ниједан пријава везана за ову породицу. Такође, нема ни информација да ли су родитељи водили децу код лекара, као и да су иста вакцинисана - наводи извор Курира упознат са случајем.

 

Полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја и откривању мотива, а засад све указује на то да су у питању ритуална убиства и самоубиства и да је у све укључена секта којој су супружници били привржени.

Њих двоје су, да подсетимо, у петак прво у кући у којој су живели на Петроварадину убили синове, а онда су отишли на највиши солитер у Новом Саду и заједно скочили заједно у смрт. Код супружника нису нађена лична документа, па је идентификација била отежана, а када су инспектори утврдили њихов идентитет, у суботу су отишли на адресу на којој су становали. Нажалост, тамо су затекли тела двојице дечака, за које се претпоставља да су отровани, будући да је полиција у дворишту нашла кесицу фунгицида, средства за заштиту биљака.

Жена и њени синове биће сахрањени сутра на локалном гробљу у Бачком Петровцу, док се не зна када и где ће бити сахрањен мушкарац.

Србија Данас