Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МУЖ МОНСТРУОЗНО УБИО ЖЕНУ ПОСЛЕ УЧЕШЋА У ЕМИСИЈИ "ДНК"! Стеван тукао Жаклину све док није умрла у мукама, па плакао: Шта сам то урадио?

09.06.2022. 18:39
Пише:
Србија Данас/ А.Ј.
Stevan Kojić
Стеван Којић / Извор: Фото: Facebook

Жаклина је имала 16 прелома ребара од удараца, и језиво повреде по целом телу.

Многи злочини почињени на територије Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Ово брутално убиство догодило се у улици Петра Кочића у насељу Табане у Јагодини, 2. априла 2015. године. Стеван Којић (тада 29 година) је своју супругу Жаклину (26) претукао насмрт, и то док су њихова дечица била у соби поред. Он је ударао отвореном шаком и песницом у пределу лица, све док није пала на под. Онда је настављао да је удара и шутира, па је на крају оштрим предметом задао убодне ране (које нису биле опасне по живот). Нажалост, Жаклина је од силних удараца преминула у агонији. Несрећна жена је имала 16 прелома ребара од удараца, и повреде по целом телу.

Према извештају вештака, несрећна жена задобила је више од 30 повреда, а Стеван ју је непрекидно тукао. Хитну помоћ назвала је мајка убице коју је он позвао када је схватио да Жаклина не може да се поврати.

Једном приликом је извор из истраге открио детаље за медије:

- Попушио је неколико цигарета и позвао полицију. На месту злочина био је стравичан призор. Стевану су руке биле модре колико је мучки ударао несрећну жену. Она је сва била у подливима, толико ју је шутирао да су јој попуцали унутрашњи органи. Стеван је плакао и говорио: "Шта сам то урадио?"

Којић је на главном претресу признао дело:

Stevan Kojić
Стеван Којић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Žaklina Стеван Којић

Жао ми је што сам убио мајку своје двоје деце. Много сам је волео, волим је и данас. Сањам је ноћима. Признајем дело, али нисам намеравао да је убијем.

Тврдио је да је био љут и да није знао шта ће од нагомиланог беса. Сумњао је да га је Жаклина преварила, а то је ишло дотле да је био у недоумици да ли су и деца његова. Зато је звао екипу телевизијске емисије "ДНК" како би се утврдило ко је биолошки отац њихове ћерке (4) и сина (1). Том приликом је истакао да сумња да га супруга вара са Иваном Грујићем из Кочиног Села.

Жаклинине речи изговорене у емисији леде крв у жилама! 

- Мој супруг је имао разлога да сумња у мене, од 2013. сам била у контакту с бившим дечком Иваном, а мој муж је био убеђен да сам с њим и спавала. Кајем се, нема речи којима бих могла да опишем то што смо се виђали, иако сам с њим била само на кафи. Мислим да ми супруг неће опростити, не желим да изгубим ни њега ни децу. Супруг хоће да се разведе од мене, а зашто ми је онда недавно купио прстен и клекнуо испред мене, рекао ми да ме воли?!

На ово јој је Стеван одговорио да је то био "мали знак пажње".

Оно што је посебно тада било интересантно - младић на кога је Стеван сумњао пристао је да са Којићима учествује у емисији. Након овог стравичног злочина, Иван је за медије рекао како је то урадио како би помогао бившој, да се прекине Стеваново злостављање.

- Кад ме је Стеван позвао да се видимо, рекао сам му да нисам спавао са Жаклином. Није ми веровао. Све што сам испричао у емисији је истина - говорио је Иван за Курир. 

Упркос томе што је ДНК анализа доказала да су деца заиста његова, Стеван се ипак кобног дана, око 22 сата, посвађао са Жаклином. Несрећној жени није било спаса. Убио је само два дана након емитовања емисије.

Stevan Kojić
Стеван Којић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Приликом саслушања, Којић је шокирао све присутне. Имао је стравичан захтев - тражио је да присуствује сахрани своје жртве, али му то није било омогућено.

На суду, Иван Грујић је рекао да се са Жаклином забављао пре него што се удала за Стевана и да га је касније неколико пута позвала телефоном и рекла да је муж физички малтретира.

Приликом Жаклинине сахране, њеној мајци је позлило, толико да је морала да интервенише Хитна помоћ. 

- Стана је у стално звала Жаклину да се с децом врати у породични дом, јер је знала да тешко живи и да је Стеван туче. Она је то одбијала жалећи се да ће је Стеван убити ако то и уради. После емисије ДНК, мајка је у среду поново звала Жаклину и казала јој да коначно одлучи о преласку јер јој нема живота са Стеваном. Опет је одбила да се врати, али Стеван јој тада одузима телефон и почиње да је са децом закључава у кући када је одсутан. Стана каже да је од тада више није чула - говориле су тада родбина и комшије. Сви су се питали само једно - зашто није оставила насилника и зашто је годинама трпела тортуру?

Stevan Kojić
Стеван Којић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Којић се теретио за тешко убиство при безобзирном и насилничком понашању - за ово дело је запрећена казна од 30 до 40 година. Одбрана је затражила преквалификацију дела у насиље у породици са смртним исходом за које је предвиђена казна од 3 до 15 година.

И сам био жртва насиља!

Стеван је као дечак био жртва насиља. Њега је отац Станимир крвнички тукао. Пре три године, Стеван је осуђен на шест месеци затвора условно због наношења физичких повреда оцу.

У јуну 2016. године донета је пресуда за овај стравичан злочин. Стеван Којић осуђен је на 30 година затвора за свирепо убиство супруге. Судија Лепомир Милосављевић је, приликом изрицања казне, рекао како би свака мања казна лоше утицала на евентуалне будуће извршиоце оваквих дела.