Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТИКЛОМ ГАЗИЛА ПО ГЛАВИ МРТВОГ СУРЧИНЦА? Приче о суровости познате српске лепотице и данас леде крв у жилама (ФОТО/ВИДЕО)

18.06.2021. 21:23
Пише:
Србија Данас
ubistvo Elena Karić
убиство Елена Карић / Извор: Фото: Профимедиа/Србија Данас/Илустрација

Најватреније приче долазе са београдског асфалта.

До сада је испричано много прича, али и легенда о деведесетим годинама. Оно што је чињеница јесте да је Београд у том периоду био џунгла. Криминал је цветао, а најватреније је било на улицама главног града.

Ево ста је неопходно да знате приликом куповине стана! Једноставно је – али већина прави грешку!

Ево ста је неопходно да знате приликом куповине стана! Једноставно је – али већина прави грешку!

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ЛЕЧИЋ-ШТАЈНФЕЛД: Покренуће се поступак против глумице - и то ДВА?

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ЛЕЧИЋ-ШТАЈНФЕЛД: Покренуће се поступак против глумице - и то ДВА?

ИЗНЕНАДНА СМРТ "ЗВЕЗДЕ" ФИЛМА ВИДИМО СЕ У ЧИТУЉИ: Робијао због УБИСТВА легенде, преживео атентан, а СКОНЧАО овако

ИЗНЕНАДНА СМРТ "ЗВЕЗДЕ" ФИЛМА ВИДИМО СЕ У ЧИТУЉИ: Робијао због УБИСТВА легенде, преживео атентан, а СКОНЧАО овако

Правили су се кланови, међусобно су ратовали. Али брз живот доносио је "брзу лову". А са таквим животом, долазе и лепе жене. Ипак, често су они озбиљни крили чиме се баве. Тако је на пример, Жељко Ражнатовић Аркан био посластичар. А главни лик данашње приче био је "контроверзни бизнисмен".

Није тајна да су лепе жене волеле опасне типове. Тако је Елена Карић, ћерка познате модне креаторке Верице Раковић, била у вези са контроверзним бизнисменом Андријом Драшковићем

Elena Karić
Елена Карић / Извор: СД/илустрација

Она је позната по својој лепоти, а постала је позната не само по мајци, већ управо по својим партнерима - имала је за мужа прослављеног фудбалера, потом опасног момка и седам година млађег бизнисмена -  богатог наследника, од кога се скоро развела.

За Драшковића се говорило да је леп, богат и опасан по живот. За њим су наводно жене уздисале, почев од малолетница, спонзоруша до клецавих старица.

Везу са Еленом, ћерком познате креаторке Верице Ракочевић, Драшковић је започео деведесетих година, недуго по њеном разводу од бившег фудбалера Предрага Мијатовића. Са њом је добио сина Матеју, али своју везу никад нису озваничили пред матичарем.

Andrija Drašković
Андрија Драшковић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/B92

Драшковић је 11. септембра 2000. године у једном београдском ресторану убио Сурчинца Звонка Плећића Плећу (38). Како су својевремено писали медији, убијен је са леђа, са пет метака. Када је већ пао на под, последњим хицем су га "оверили" у главу.

Како су сведочили, док је Драшковић вечерао са Еленом и кумом и телохранитељем Александром Голубовићем званим Батанко, Плећа је пришао њиховом столу у видно алкохолисаном стању и почео да оптужује Драшковића да је убио његовог друга Зорана Шијана. Кад је кренуо ка излазу, Драшковић и његов кум су кренули да пуцају. 

Како се наводно прича, ни Елена Карић није седела мирно и скрштених руку, већ је наводно пришла мртвом Плећи и згазила га штиклом по глави. Тачније, говори се да му је штиклу набила у образ.

Након пуцњаве, Драшковић је са супругом и обезбеђењем побегао из ресторана. Убрзо је дошла бројна екипа из СУП Београд. Током увиђаја однели су аутомобил "ауди А8", италијанске регистрације АЗ 018 ДГ, за који се тврди да је наводно власништво Драшковићеве "супруге". 

Сутрадан су сви похапшени, полиција је пронашла и пиштоље којима је злочин почињен, као и цео арсенал нелегалног оружја које је припадало Драшковићевим телохранитељима.

Elena Karić
Елена Карић / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/elenakaraman.essenceofliving

Иако је Елена сведочила да је пуцао у самоодбрани, осуђен је казну затвора - прво на девет, а затим на дванаест година, док је његов кум и телохранитељ осуђен на 11 година. И Елена је добила условну казну, јер је у њеном стану нађено оружје, чак и зоља. На суду није открила откуд зоља у њеном стану, ни коме је била намењена, већ је понављала да јој је била потребна за самоодбрану. 

Лидер СРС Војислав Шешељ је пре неколико година у интервјуу за македонску телевизију испричао управо о овој зољи - он је рекао да је Драшковић планирао његову ликвидацију:

- Не знам да ли је та зоља нађена код Елене била она која је била баш за мене, треба упоредити фабричке бројеве - истакао је тад Шешељ.

Више пута се понављало суђење, одлуке су се мењале, 2004. године званично је речено да је Звонко Плећић убијен у самоодбрани, и они су пуштени на слободу. 

Некадашњи министар унутрашњих послова Душан Михајловић у књизи "По­влен­ске ма­гле и ви­ди­ци" об­ја­вио је доку­мент ДБ-а у ко­јем се од вој­ног од­се­ка Во­ждо­вац тра­жи да осло­бо­ди Дра­шко­ви­ћа оба­ве­за у време НА­ТО бомбар­до­ва­ња 1999. јер је "ан­га­жо­ван на по­сло­ви­ма ДБ".