Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕ ЊЕГОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ВЕЉИНА ГРУПА ПОСТАЛА НАРОЧИТО СУРОВА! Страхиња знао да му је безбедност угрожена, па је урадио ово

26.02.2023. 12:38
Пише:
Србија Данас/Курир
Strahinja Marković
Страхиња Марковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Полиција податке о угроженој безбедности Марковића прикупила путем пресретнутих скај комуникација, где је био укључен и налог Александра Шарца

Страхиња Марковић из Ресника од јуна 2020. године води се као нестао и више од две и по године од њега нема ни трага, иако је, према сазнањима Курира, пре нестанка знао да је у озбиљној опасности!

Јавност је за њега први пут чула јер се против њега водило неколико поступака, укључујући и ношење пиштоља, диловање дроге и фалсификовања документа, а други пут кад га је на суђењу клану Вељка Беливука и Марка Миљковића, споменуо окривљени сведок Срђан Лалић, када је рекао да верује да је видео фотографију на којој се налази "глава извесног Страхиње".

"НОЖЕМ САМ МУ КИДАО УДОВЕ И ОДВОЈИО ГЛАВУ" Беливук МОНСТРУОЗНО Радојевића убио секиром - Хрватин развезао језик У СУДНИЦИ

"НОЖЕМ САМ МУ КИДАО УДОВЕ И ОДВОЈИО ГЛАВУ" Беливук МОНСТРУОЗНО Радојевића убио секиром - Хрватин развезао језик У СУДНИЦИ

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ СТОМАКОМ До најситнијих детаља описано транжирање Вељиних жртава: Смрдело је кад се закачи желудац

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ СТОМАКОМ До најситнијих детаља описано транжирање Вељиних жртава: Смрдело је кад се закачи желудац

ОВА СЛИКА НАСТАЛА ЈЕ ПРЕД САМО УБИСТВО! Био је мамац "Капетан је лежао на поду везан, са цигаретом у руци" (ФОТО)

ОВА СЛИКА НАСТАЛА ЈЕ ПРЕД САМО УБИСТВО! Био је мамац "Капетан је лежао на поду везан, са цигаретом у руци" (ФОТО)

Курир је имао увид у службену белешку УКП која је састављена само седам месеци пре него што је Страхиња нестао, када су га полицајци упозорили да му је живот у опасности!

Разумео упозорење

- Дана 4. новембра 2019. године, одазвао сам се на позив полицијских службеника и дошао на разговор у службене просторије овог одељења, где ми је од стране полицијских службеника предочено да располажу оперативним сазнањима о угрожености моје безбедности. Желим да изјавим да сам схватио и разумео наводе који су ми предочени и да ништа више немам да изјавим по том питању - пише у белешци.

Према сазнањима, полицијски службеници су прво дошли код породице Марковић и саопштили им да имају сазнања да је Страхињин живот угрожен и да, уколико не буде сарађивао, полиција неће моћи да га заштити.

- Није желео да сарађује, али се одазвао на позив полицијских службеника и дошао у просторије Управе криминалистичке полиције, када је и потписао изјаву - рекао је извор.

Према сазнањима, полиција је податке о угроженој безбедности Марковића прикупила путем пресретнутих скај комуникација, где је, како сазнајемо, био укључен и налог касније убијеног Александра Шарца.

Aleksandar Šarac
Александар Шарац / Извор: Фото: ИнстаграмПринтсцреен/духгробарства

Отмица

- Страхиња је наводно са родитељима провео цео тај кобни дан нестанка након чега су они отишли кући, а њему се тада губи сваки траг. Кад су кренули да га траже Страхињин друг, Никола Качаревић наводно их је позвао и рекао да им је син ухапшен, након чега су они послали адвоката у полицију - подсећа извор и додаје:

- Страхињнин отац Ненад, испричао је тада да му је адвокат рекао, да му је особа која је радила на пријавници рекла да је приведен у својству грађанина и да ако му буде потребан адвокат - зваће. Међутим, из полиције су им нешто касније рекли да он уопште није приведен, те су они тада пријавили нестанак свог сина.

- Касније су његови родитељи дошли до сазнања да је "мерцедес" који је Страхиња користио био паркиран испред куће управо Александра Шарца који је убијен у октобру 2020. године у тржном центру "Ушће" - каже извор. Подсетимо, Шарац је ликвидиран у ТЦ "Ушће" 17. октобра 2020, за шта се сумњичи врачарска група.

- Марковић је наводно из Шарчеве куће отишао са Николом Качаревићем, који је ухапшен као део "врачараца", због сумње да је касније намамио и Шарца на смртоносни састанак - подсећа извор.

Окривљени сведок у случају против клана Вељка Беливука, Срђан Лалић, на једном од рочишта изјавио је да је клану послата фотографија Страхињине главе и да је после тога ова криминална група постала нарочито сурова!

Више вести са суђења Беливуковом клану прочитајте ОВДЕ.

Лалић помињао Марковића два пута

Ликвидација од 200.000 евра

На суђењу клану Вељка Беливука, Страхиња Марковић се наводно помињао два пута. Једном док је пкривљени сведок Лалић износио одбрану, а други пут кад је одговарао на питања Марка Миљковића.

Миљковић: Ко је момак чију смо вам слику на стадиону показали, а где му је одсечена глава?

Лалић: Нисам сигуран ко је

Миљковић: Рекао си да је то од стране шкаљарског клана послато кавачком

Лалић: Мислио сам на то да је кавачки клан то послао вама. Нисам знао ко је то, јер се на слици не види лице, али смо сви раније дошли до закључка да га је Шарац намамио за 200.000 евра и да то јесте извесни Страхиња.

Лалић: Ти си говорио да су сви стока из шкаљарског клана, да их све треба потаманити и зато сам рекао да је група од тада поготово добила изразито насилан карактер.

Подсетимо, Лалић је раније, у изношењу одбране за ту главу рекао да је наводно извесни Страхиња који је виђен последњи пут са Шарцем, највероватније Страхиња Марковић.

Страхињин отац

Није био навијач

Ненад Марковић, Страхињих отац, тврдио је после неостанка да његов син никада није ишао на утакмице Партизана, нити било које друге.

- Дечко никада на утакмицу није отишао. Старији син воли да иде на утакмице, али Страхиња никада није био на утакмици. Не кажем ја сада да је он сјајан, али ово што се дешава...

Упитан чиме се његов син бавио, Марковић је одговорио:

- Па ја сам бравар, помогао ми је, доста је талентован за рад. Престао је са тим да ради. Куповао је аутомобиле, купио ударен ауто, средимо да га прода, променили смо не зна ни ја колико аутомобила.