Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТРАВИЧНО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ НА АРАНЂЕЛОВДАН Синиша пред ћеркама зарио Биљани нож у срце

22.11.2023. 14:15
Пише:
Србија Данас
Siniša Radovančev
Синиша Радованчев / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Трагедија се догодила наочиглед Биљанине ћерке из првог брака и њиховог заједничког детета, тада једномесечне бебе Ање у панчевачком насељу Содара.

Синиша Радованчев је осуђен на 12 година затвора, а казну издржава у пожаревачком затвору "Забела". Стравичан злочин одиграо се у изнајмљеном стану у Панчеву на Аранђеловдан, док је Биљана Мијатовић прослављала рођендан.

Проф. др Димковић одговара на питање које мучи многе: Због чега се УРИНАРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ стално понављају?Prof. dr Nada Dimković

Проф. др Димковић одговара на питање које мучи многе: Због чега се УРИНАРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ стално понављају?

ЗЛОЧИН НА АРАНЂЕЛОВДАН ЗБОГ КОЈЕГ СУ И ПОЛИЦАЈЦИ ЗАНЕМЕЛИ Пијанац избо Тамару (13) у срце и леђа када је пришла да му ПОМОГНЕ - ево где је сада и шта ради брутални убица из БатајницеDragan Čombe

ЗЛОЧИН НА АРАНЂЕЛОВДАН ЗБОГ КОЈЕГ СУ И ПОЛИЦАЈЦИ ЗАНЕМЕЛИ Пијанац избо Тамару (13) у срце и леђа када је пришла да му ПОМОГНЕ - ево где је сада и шта ради брутални убица из Батајнице

ТУКАО ДЕВОЈКУ, ПЉУВАО ЈЕ, ГАСИО ЦИГАРЕТУ О ЊУ ПА ЈЕ ОЖЕНИО! Њен отац га избо ножем - бизаран случај из Ниша добио епилогjezivo

ТУКАО ДЕВОЈКУ, ПЉУВАО ЈЕ, ГАСИО ЦИГАРЕТУ О ЊУ ПА ЈЕ ОЖЕНИО! Њен отац га избо ножем - бизаран случај из Ниша добио епилог

Све је деловало нормално. Биљана Мијатовић (тада 30 година) тог 21. новембра 2017. године славила је рођендан. Само 20 дана пре се породила и на свет донела девојчицу Ању. На слављу су били породица и пријатељи, Биљанина ћеркица из првог брака Марија (12) и новорођенче које је добила са невенчаним супругом Синишом Радованчевим (тада 50) из Панчева. Одмах након што су се гости разишли, почела је жустра свађа. Говори се да је било у вези новца.

- Мала Марија чула је буку коју су правили њена мајка и очух. Изашла је из собе да види шта се дешава. Када је изашла из своје собе, видела је свог очуха Синишу како у руци држи нож. Синиша, пошто ју је угледао, насрнуо је на њу и викао: "Иди у собу да тебе не бих прво заклао" - причао је тада извор "Блица".

Марија је испричала да је одмах знала да је Синиша убио њену мајку. Одмах је позвала полицију. Неколико минута касније изашла је из собе и угледала Биљану како лежи мртва.

Синиша је Биљани пресудио убодом ножем право у срце у стану у Панчеву у Савској 10, где су становали као подстанари. Несрећна жена је на лицу места остала мртва.

Biljana Mijatović
Биљана Мијатовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Али ту није крај. Он је након језивог злочина изашао из стана, а малу Марију и тек рођену бебу закључао и оставио са мртвом мајком. На срећу, девојчица је имала резервни кључ, узела је сестру у наручје и побегла код баке. 

Управо у време када је сахрањивана Биљана, њен невенчани супруг Радованчев који је осумњичен за убиство приведен је на саслушање у панчевачко Више тужилаштво. Он се на почетку бранио ћутањем.

Након Биљанине смрти, њени рођаци су причали да су често знали да се свађају, али да никада није причала да ју је тукао. Коментарисали су и да је Синиша био љубоморан, као и да јој је бранио да ради. 

Синиша је после хапшења тврдио да му је током жучне свађе са женом пао мрак на очи и да није могао да премота филм и да се сети да ли је и како је узео нож. Прво чега се сећа, како је тврдио, су њене увреде и полицајци који су му ставили лисице.

Крајем септембра 2018. године, Синиша је први пут проговорио о злочину:

Никада нисам желео ни да је ударим, а камоли убијем. Жао ми је Биљане, никада је нећу прежалити... - говорио је пред судом и наставио:

Када су испратили прве госте са рођенданског ручка и чекајући друге госте, према његовим речима, избила је свађа.

- Почела је са свађом. Отишао сам у кухињу, а она ме је пратила и наставила са свађом, али је почела и да ме физички напада. Гурао сам је од себе да бих се одбранио и рекао јој: "Жено, склони се, могу да те убијем!". Тада је у кухињу ушла Марија. Рекао сам детету "Иди код сестре у собу", и рекао и Биљани да би могла да буде са децом. Тада ми је рекла: "Пи*ко једна, дете није твоје", и то је последње чега се сећам - рекао је Синиша.

Siniša Radovančev
Синиша Радованчев / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Плакао је и говорио како је његова беба сада остала без родитеља. После убиства, обе Биљанине ћеркице смештене су у хранитељску породицу, а Биљанин први муж, како су медији преносили, није ни покушавао да преузме старатељство над заједничким дететом. После свега 10 месеци, малу Марију (12) дочекала је нова трагедија - убио јој се отац.

Суђење за овај злочин није прошло без инцидента. Биљанин рођени брат је дошао желећи да погледа у очи човека који му је убио сестру.

- Чим је угледао Синишу, залетео се и нокаутирао га песницом. Настао је прави хаос. Раздвајали су их судски стражари - пренео је Пинк.

Мала Марија морала је да буде сведок. Међутим, кад је видела очуха, уплашила се и почела да вришти. 

Суђење у овом процесу било је бурно. Пажњу јавности посебно је заокупирала Синишина срамна одбрана. Ипак, у мају 2019. године стигла је и пресуда - Радованчеву је изречена јединствена казна од 12,5 година затвора, а осам месеци које је провео у притвору биће урачуната.

- Радованчев је проглашен кривим што је смањених способности да схвати значај својих дела и услед одлика своје личности, обичног пијанства лаког степена са 1,04 промила алкохола у крви, као негативних афеката беса и срџбе произашлих из конфликтне ситуације везане за међусобну интерперсоналну проблематику са партнерком, лишио живота своју ванбрачну супругу - наводи се у пресуди.