Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ДЕТЕ ИЗВОДИ У ВРТИЋ, РЕШЕНО ЈЕ ДА ТУ БУДЕ УБИЈЕН" Како је Шкаљарац упропастио Вељи ликвидацију: Видео ме је Лука Перенчевић

14.03.2023. 08:35
Пише:
Србија Данас
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа/Естоцк-Милос Рафаиловиц

Нови скандалозни детаљи са суђења.

Бојан Хрватин, сведок-сарадник у поступку против криминалног клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који је за сада оптужен за седам убистава почињених у Србији, јуче је наставио сведочење пред Специјалним судом у Београду.

Он је детаљно причао о злочинима клана који нису на оптужници. Говорио је и колико је био плаћен за убиства, као и који му је био мотив да призна злочине.

РАСКРИНКАВАЊЕ ТЕК ПОЧИЊЕ Мистерија ликвидације на Крфу пред разрешењем - клупко крими клана се одмотава (ФОТО)

РАСКРИНКАВАЊЕ ТЕК ПОЧИЊЕ Мистерија ликвидације на Крфу пред разрешењем - клупко крими клана се одмотава (ФОТО)

ЈЕДНА ПОРУКА ОТКРИЛА СВЕ! Вођа Врачараца био на Месаровој "црној листи": Нису способни ни да убију човека

ЈЕДНА ПОРУКА ОТКРИЛА СВЕ! Вођа Врачараца био на Месаровој "црној листи": Нису способни ни да убију човека

"ЈЕДНА ОПЦИЈА ЈЕ БИЛА ДА СЕ РАСКОМАДА У КОМБИЈУ, ДРУГА ДА СЕ УБАЦИ У КИСЕЛИНУ" Пред само хапшење спремили његову ликвидацију

"ЈЕДНА ОПЦИЈА ЈЕ БИЛА ДА СЕ РАСКОМАДА У КОМБИЈУ, ДРУГА ДА СЕ УБАЦИ У КИСЕЛИНУ" Пред само хапшење спремили његову ликвидацију

По повратку са мора, како је испричао Хрватин, Беливук му је рекао да има посао: "Младен Лазаревић који је учествовао у пљачки у Дубаију са Љепојом".

- Ја сам пристао и да је требало је да пратимо Младена Лазаревића, човека који је учествовао у пљачки у Дубаију када су са два аутомобила улетели. Изнајмио сам стан у насељу West 65, где је он био и требало је да му пратим навике како би извршили атентат на њега. Поставили смо камере у једном кафићу где је он нон-стоп долазио, а чак је и Звицер сваки дан гледао уживо снимке Лазаревића - казао је Хрватин, па наставио:

- Преко Гугл мапа сам упознао крај, онда сам звао агенције које изнајмљују тамо станове. Седео сам у кафићу и гледао на зграду и улаз Младена Лазревића када је из тог улаза изашао сада покојни Лука Перенчевић. Изненадио се пришао и питао ме шта радим ту, рекао сам му да јурим да изнајмим стан. Жена која ми је показала стан био је баш у згради Младена Лазаревића, на петом спрату - испричао је како је текла потрага за Пинк Пантером.

Перенчевић је, подсећања ради, убијен у импровизованој теретани на Бањици. Убица маскиран у достављача хране до данас није приведен.

Luka Perenčević
Лука Перенчевић / Извор: Фото: Printscreen Facebook/milan бањица бањица цветиц

Хрватин је потом објаснио да је, након што му је упознао навике, донета одлука да га ликвидирају када се буде враћао из вртића, а након што остави дете.

- Видели смо његове навике, имао је обезбеђење, тренирао је, излазио је углавном са спортском торбом, одлучили смо да га радимо када уђе у зграду, у том простору где је улаз од лифта и један простор на ге. Два босанца су требала да га убију, са једним сам се спојио, не могу да се сетим како се звао на скају. Нашли смо се на Новом Београду, дао сам им 2.000 евра да имају за живот и рекао сам да ћу им показати место где треба да га раде. Снимио сам то место сатом, међутим, то место је отпало јер му навика није била константна, онда смо одлучили пошто је блинда излазила без њега, ја сам седео и гледао и приметили смо да дете изводи у вртић, па је решено да ту буде убијен. Било је пар покушаја, али су пропали јер је испало да је тај један од убица рођак шкаљарца а ми смо то провалили и они су збрисали са штек стана - испричао је тврдећи да је Радоје Звицер руководио том акцијом.

- Радоје Звицер је руководио, он је нашао те Босанце преко Босанца из затвора. Вељко ми је рекао да би за тај посао добио 25.000 евра. Када нам је тај Босанац први побегао, Звицер је остао категоричан да зна како ће и шта да буде. Добио сам тих 25.000 евра, Вељко је узео 5.000 за трошкове изнајмљивање стана, а ја 20.000 - навео је.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Тужилац: Колико сте новца добили од кога за активности које сами називате послови?

Хрватин: 10.000 за Величковића, за Лазаревића 20.000, за примопредају новца 10.000, за Здравка Радојевића 10.000 евра.

Тужилац: Од кога сте добили Скај телефон?

Хрватин: Од МИлоша Будимира и (Марка) Миљковића

На питање да ли су он и његова породица имали финансијску помоћ, Хрватин је одговорио одрично. На питање када је и од кога добио "Скај" телефон и који је надимак имао, рекао је да је имао два надимка - Лео Луко и Анакин.

На питање да ли је убиством Горана Величковића изгубио део прихода од трговине дрогом са њим, Хрватин је одговорио потврдно. На питање шта је био разлог што је тако одлучио, окривљени сарадник је рекао да је у питању била "припадност групи".

Хрватин је рекао да Миљковић није волео Величковића и да су сматрали "да је дупљак". Када су га ухватили, како је рекао, испоставило се да је Величковић на вези са Филипом Кораћем, односно шкаљарским кланом.

Тужилац: Да ли сте имали контакт са неким ко није био лишен слободе?

Хрватин: Са Душаном Рогановићем, а касније преко Брашњевића и са Радојем Живковићем, који је Звицеров рођак.

Radoje Živković Žuti
Радоје Живковић Жути / Извор: Фото: Полице Turkey

Тужилац: Како изгледа слика убијеног Величковића?

Хрватин: Слику сам видео на телефону Миљковића, видео сам ону са Вељком и Лалићем, слику где су исечене руке и стопала и слику где је на леђима крвљу исписано "Кораћ пи**а".

Тужилац понавља где је писало "Кораћ пи**а"

Хрватин: На леђима је било исписано.

Хрватин је дода и да је било четири, пет слика његовог тела, ситних комада већ спремних за машину, а било је и слика где пише издаја и на глутеусу Трајко, па у секвенцама снимано како га секу.

Више вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ.