Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СА ТРИ ЋЕРКЕ ОСТАЈЕ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ! Супруга настрадалог свештеника мора да се исели из парохијског дома

16.12.2023. 09:42
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
sveštenik
свештеник / Извор: Facebook

Млади свештеник Немања Величковић настрадао је 26. новембра у ланчаном судару на путу Крагујевац – Баточина, у месту Ботуње, а његова супруга Хелена остала је сама са три девојчице.

Тужна судбина задесила је породицу младог свештеника Немању Величковића, који је 26. новембра настрадао у тешкој саобраћајној несрећи код Крагујевца.

УЖАС НА НОВОМ БЕОГРАДУ Дете (12) у А блоку пало са терасеnajnovija vest, najnovija

УЖАС НА НОВОМ БЕОГРАДУ Дете (12) у А блоку пало са терасе

ВЛАСНИК СТАРАЧКОГ ДОМА У КОМ ЈЕ УМРЛО ДВОЈЕ ЉУДИ БИО У ЗАТВОРУ: Ево због чега је робијао vatrogasci

ВЛАСНИК СТАРАЧКОГ ДОМА У КОМ ЈЕ УМРЛО ДВОЈЕ ЉУДИ БИО У ЗАТВОРУ: Ево због чега је робијао

АУТО ПОТПУНО СМРСКАН! Тешка саобраћајка на прометној раскрсници у Београду, ДЕЛОВИ возила расути по путу!hitna pomoć, policija

АУТО ПОТПУНО СМРСКАН! Тешка саобраћајка на прометној раскрсници у Београду, ДЕЛОВИ возила расути по путу!

Његова супруга Хелена остала је сама са троје деце, а поред губитка мужа, сада се суочава са великим проблемом - она и њена деца, како налажу правила Српске православне цркве, морају да се иселе из парохијског дома до краја године, а Црква није понудила ни привремено решење. Због тога су њихови пријатељи и познаници покренули хитан апел за прикупљање средстава, како би се Хелени и њеним ћеркама реновирала стара кућа која јој је остала од родитеља у родном Пожаревцу.

Млади свештеник Немања Величковић настрадао је 26. новембра у ланчаном судару на путу Крагујевац – Баточина, у месту Ботуње, а његова супруга Хелена остала је сама са три девојчице. За неколико дана остаће и без крова над главом јер Српска православна црква тако налаже – породица покојног свештеника мора изаћи из парохијског дома, да би се уселио нови свештеник.

То је потврдио Немањин отац Бора који је такође свештеник. - Моја снаја је питала до када може да остане у парохијском дому јер зна каква су правила. По благослову владике Игњатија добила је да остане у парохијском дому до краја првог полугодишта, пошто најстарије дете иде ту у школу, а онда да се исели из тог црквеног стана који су добили на коришћење. Ипак, после смрти мога сина, долази нови свештеник који треба да се усели - истиче отац покојног свештеника

Хелени није понуђено да с децом остане и том стану, нити јој је предложена нека алтернатива. "Нажалост, то је правило Српске православне цркве и против тога се не може. Хелена планира са децом да се врати у Пожаревац, у очеву кућу која захтева одређену адаптацију. Кућа је у веома лошем стању. Покушаћемо сви да помогнемо да се среди, јер је потребна мала адаптација. Шта ће, сама је, мог Немање више нема“, казао је отац страдалог свештеника.

Пријатељи и познаници породице Величковић покренули су апел за прикупљање средстава, како би се кућа Хелениних родитеља што пре реновирала.

"Околности су такве да она сада мора да се исели како би други свештеник ступио на своју службу и рок за то је 31. 12. 2023. године. Стара кућа њених родитеља у Пожаревцу, у коју треба да пређе са децом, захтева реновирање и већ се прикупља помоћ на нивоу града у виду уплате на рачун удружења - Солидарност", истакла је Хеленина пријатељица.

Потребна столарија, ламинат и плочице

Апел за помоћ упутила је и хуманитарна организација Солидраност из Пожаревца, која је на друштвеним мрежама истакла шта је потребно овој самохраној мајци троје деце.

- Поштовани суграђани, људи великог срца, по ко зна који пут вас позивамо да помогнемо нашим суграђанима, овај пут потребна је помоћ Хелени, мајци троје деце чији муж Немања свештеник пре 10 дана трагично погинуо у саобраћајној несрећи код Крагујевца. Та трагична недеља променила је живот овој складној и хармоничној породици. Остали су без свог тате и супруга храниоца и заштитника. Хелена, иначе, Пожаревљанка, враћа се у стару кућу у нашем граду у Ћебиној улици. Кућа је зидана шездесетих година и доста тога на њој је дотрајало. На нама је да покушамо да што пре оспособимо кућу за становање мајке и њено троје деце - написала је ова организација, а потом навела шта је преко потребно за обнову куће.

Потребна нам је:
1. столарија, добили смо понуду за прозоре 7 комада у износу од 1900 евра,
2. ламинат 30 м2,
3. плочице за купатило зидне 28 м2 Подне 6м2“.

Додали су да не крећу од нуле, те да организација има нераспоређена средства у износу од 58.000 динара од пројекта „За нов почетак под старим кровом.

- Позивамо вас да својим новчаним или робним донацијама помогнете Хелени и њеној деци да у овим тешким данима по њу и породицу будемо већи од туге која их је снашла и покажемо самилост и емпатију. Све уплате извршите на рачун Удружења Солидарност Online Пожаревац 170 – 0030048305000 – 51, Сврха Помоћ Хелени и породици.

Ако желите и можете да помогнете Хелени и њеној деци да реновирају кућу у коју треба да се уселе до 31. децембра, то можете урадити овако:

Подаци: Хелена Величковић, Улица Школска 66 12375 Витежево

Динарски рачун: 170-0010466864000-82

Девизни рачун: РС35170001046686400373

 (Србија Данас/Nova.rs)