Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СВЕДОЧЕЊЕ СУВОЗАЧА ФИЈАТА СМРТИ: Откривена ПРАВА ИСТИНА И НЕПОЗНАТИ ДЕТАЉИ о несрећи на обилазници

05.09.2023. 21:53
Пише:
Србија Данас/Блиц
nesreca
несреца / Извор: Фото: Друштвене мреже

Цела изјава коју је сувозач дао полицији.

У стравичној несрећи која се догодила у недељу око 16 часова, возач "фијат пунта", возећи контра смером закуцао се у "хјундаи" а затим се возило запалило. Док је аутомобил горео, како медији сазнају, сувозач је преко возача искочио из аутомобила, како би себи сачувао живот!

"ИМАО ЈЕ ТЕЖАК ЖИВОТ, ОВО МУ ЈЕ БИО ПЕТИ АУТОМОБИЛ КОЈИ ЈЕ СЛУПАО" Комшије страдалог возача "фијата" откриле застрашујуће детаље из његовог живота!

"ИМАО ЈЕ ТЕЖАК ЖИВОТ, ОВО МУ ЈЕ БИО ПЕТИ АУТОМОБИЛ КОЈИ ЈЕ СЛУПАО" Комшије страдалог возача "фијата" откриле застрашујуће детаље из његовог живота!

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА СУВОЗАЧА ФИЈАТА СМРТИ: "Молила сам га да не иде са њим, видела сам да пије"

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА СУВОЗАЧА ФИЈАТА СМРТИ: "Молила сам га да не иде са њим, видела сам да пије"

САСЛУШАН СУВОЗАЧ ИЗ АУТОМОБИЛА СМРТИ: Открио куда су се упутили кобног дана и да ли су несрећу снимали

САСЛУШАН СУВОЗАЧ ИЗ АУТОМОБИЛА СМРТИ: Открио куда су се упутили кобног дана и да ли су несрећу снимали

Он је хоспитализован са тешким телесним повредама, има прелом грудне кости, као и серијски прелом ребара од 4. до 8. Он је саслушан у Ургентном центру, изјаву је дао полицији, а истрагу води Треће јавно тужилаштво.

 Исказ сувозача "фијата" у целости

Сувозач је испричао да су кренули на свадбу свастике у Ивањицу а потом описао шта се дешавало даље.

- У недељу у поподневним часовима упутили смо се на свадбу код свастике у Ивањицу. Путања којом смо се кретали кроз Београд је била транзит након чега смо се кретали Булеваром војводе Мишића и зауставили се на бензинској станици, а затим наставили кретање. Нисам сигуран где смо се укључили на ауто-пут, али је обилазница код Остружнице у смеру ка Новом Саду. Када су дошли до укључења на ауто-пут Милош Велики погрешно смо се укључили у траку која је намењена за саобраћај ка Новом Београду и кретали се ка Обреновцу у забрањеном смеру - почиње преживели сувозач.

 "Наставили смо до првог искључења"

- У току вожње сам упозоравао возача да смо се погрешно укључили, али да смо наставили кретање са намером да се на првом искључењу искључимо са ауто-пута, након чега је дошло до јаког судара са возилом које је долазило ка нама - испричао је.

Како даље наводи, возило је након судара почело да гори, приликом чега је покушао да пробуди страдалог возача, али безуспешно.

- Након судара, возило у коме се налазио је почело да гори, покушао сам да пробудим возача, да изађемо из возила, али нисам успео и ја сам изашао на возачева врата, а возач остао у возилу без свести где је дошло до запаљења возила и возача - изјавио је он.

"Није користио мобилни телефон"

 Како се раније писало, постојала је претпоставка да је возач у току вожње користио мобилни телефон да се сними за друштвене мреже, али је његов сувозач ово негирао.

- За време вожње није користио мобилни телефон, већ је прозор био отворен и рука му је била избачена кроз прозор - објаснио је.

Иначе, Треће основно јавно тужилаштво које води овај случај дао је налоге да се обави обдукција, токсикологија, прегледи возила, идентификација леша, да се прикупе сви докази и достави извештај тужилаштву.

"Молила сам сина да не иде са њим"

 - Мој син ни за шта није крив. Кренуо је на свадбу са својим другом и случајно су промашили излаз на ауто пут. Када је видео да је промашио, овај је возио 130 километара на сат како би што пре стигао да изађе из контра-смера - прича мајка сувозача који је повређен у несрећи на ауто-путу "Милош Велики".

Она је додала да су конзумирали алкохол пре пута али да њен син није имао намеру да вози, док возач није познавао српске путеве толико добро јер је дуго живео у Немачкој.

- Колико сам чула, они су промашили укључење на ауто пут, односно ушли су у контра-смер. Наводно, када је то возач видео, возио је 130 километара на сат како би што пре дошао до неког излаза са ауто-пута. Не знам што није ишао зауставном траком, или покушао да се окрене. Ваљда се успаничио - каже она.

"Још увек ми није јављено да је погинуо"

Ћерка погинулог возача у разговору за медије каже да нема никакве информације о несрећи која се догодила у недељу поподне на "Милошу Великом".

- Ја знам да он то није требало да уради, а такође не знам разлог тога, не могу лоше да причам о покојном оцу, али и молим све људе који га криве да не нападају мене јер ја са тим лично немам ништа. Какав је био, отац ми је био - истиче она.

Како она каже, на својим друштвеним мрежама је објавила да јој је погинуо отац, како је људи не би константно звали и испитивали.

 Возио у контра смеру километрима

Подсетимо, саобраћајна несрећа се догодила у недељу поподне код обилазнице у Београду, на ауто-путу Милош Велики код Јакова, када је возило "фијат пунто" ишло контра смером ка Београду, изазвало је несрећу и почело да гори.

Сувозач је тешко повређен.

Жена (30), која је била на месту возача "хјундаија" је превезена у КБЦ Земун и њена породица је апеловала на друштвеним мрежама да је потребна крв за повређену девојку.

}