Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"СВЕ ЈЕ ПОЧЕЛО ЗБОГ ДЕВОЈКЕ" Огласио се рођак Ђуре из Јакова: Ово је прави мотив убиства?

03.06.2022. 12:11
Vuk Jolović
Вук Јоловић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Николићев рођак Д. Н. описао је све детаље кобне вечери.

Ђура Николић изјавио да је друштво убијеног Вука Јоловића из кругова навијача Црвене звезде претукло целу његову породицу и да је зато узео калашњиков у руке.

Рођак Ђуре Николића Д. Н. је први пут изнео Ђурину страну приче о вечери када је калашњиковим убио познаника Вука Јоловића (35) испред своје куће у Јакову.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА МЕСТА ПОЖАРА: Познато како се запалио познати новобеоградски ресторан (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА МЕСТА ПОЖАРА: Познато како се запалио познати новобеоградски ресторан (ФОТО)

ДРАМА У ПРОДАВНИЦИ БРЗЕ ХРАНЕ: Београђанин затражио чашу воде и изгубио свест, лекари могли само да констатују смрт

ДРАМА У ПРОДАВНИЦИ БРЗЕ ХРАНЕ: Београђанин затражио чашу воде и изгубио свест, лекари могли само да констатују смрт

ВЕЛИКИ ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Гори познати ресторан!

ВЕЛИКИ ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Гори познати ресторан!

Он је испричао да је Јоловић с братом и пријатељем два сата пре злочина тукао Ђуру, његовог брата и оца и да је то узрок због којег је Николић пуцао на Вука, а то је потврдио и Ђура на јучерашњем саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, где је нагласио да га је покојник малтретирао последње три године јер је навијач Партизана, а Јоловић и његова екипа звездаши.

Николић је осумњичен да је у недељу око 20 сати починио тешко убиство, након којег се крио два дана, када се сам предао у полицијској станици у Сурчину.

- Признајем да сам починио убиство и јако се кајем. Тог дана Вук ме је с братом и једним пријатељем малтретирао и пребио, па сам успео да побегнем кући. Онда су претукли и мог оца у Јакову, а касније су дошли испред моје куће и то урадили и мом брату. Уплашио сам се да ми не нападну и мајку јер сам чуо да они малтретирају све редом у нашем крају, па сам узео пушку из спаваће собе и кренуо ка Вуку и осталима. Знам само да сам пуцао, али се не сећам детаља. После тога сам сео у свој голф 4 и побегао у Бојчинску шуму, где сам се крио све док се нисам предао и тек сам тада сазнао да сам убио Вука. Проблеми с њима кренули су пре три године. Мислим да су ме малтретирали јер сам партизановац, а они звездаши. Увек сам се плашио браће Јоловић јер се причало да су криминалци - испричао је Ђура на саслушању у Вишем јавном тужилаштву, према незваничним сазнањима.

Николићев рођак Д. Н. описао је све детаље кобне вечери.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Те вечери Вук је с екипом позвао мог рођака да се нађу негде у Јакову око 18 сати да би нешто попричали. Чим је дошао, њих тројица су почела да га туку, па је он некако побегао и стигао до "С клуба", а они су га ту стигли и наставили да га туку. И одатле је успео да побегне до своје куће, око три километра даље. Никоме у кући није рекао да се то десило, а када су га питали за неке посекотине, он им је рекао да се нешто повредио на послу. За то време Вук и остали су сели у Ђурин голф, који је остао на улици, и довезли се њиме до куће мог рођака. Тада је дошао и Ђурин брат и видео да је његов голф чудно паркиран, па је позвао брата напоље... - описује Ђурин рођак. 

Према његовим речима, након тога Ђурин отац је Вуку рекао да им врате кључ од голфа, али су они тада почели да туку и њега.

- Сви имају лекарске извештаје о тим повредама које су добили. Ђурин отац је након батина почео да бежи улицом ка кући, а они су покушали да га препрече аутом, али је успео да утрчи у кућу. Они су остали испред и почели да прете. Онда је наишао Ђурин старији брат и Вук је почео да га бије, оборио га је на земљу. Ђура је тада излетео с оружјем и десило се то што се десило. Испалио је један рафал, а један метак је прошао и поред његовог брата. То што се десило Вуку је свима најгора ствар, поготово његовим родитељима. Сада је апсурдно причати о свему када је један живот угашен - закључује саговорник.

Осумњиченом Николићу одређен је притвор до 30 дана, а за кривично дело тешко убиство прети му доживотна робија.

Рођак: Све је почело због девојке

Ђурин рођак Д. Н. каже да му је познато да је младић упао у проблеме с Вуком због једне девојке.

- Њихов сукоб није настао ни због каквих дугова, већ због проблема из прошлости. Ђура се забављао са сестром једног од те двојице с којима је Вук дошао у недељу у Јаково, а они су му то бранили, па је престао, али су га и тада претукли. Тада је све почело - присећа се Д. Н.

"Калашњиков сам нашао код манастира"

Како се незванично сазнаје, Ђура Николић је на саслушању у тужилаштву изнео и тврдње о набавци калашњикова.

- Пре годину дана шетао сам поред Манастира Фенек и тамо сам нашао пушку и кесу с муницијом, па сам то понео кући. Након пуцњаве у недељу бацио сам је негде у шуму у Прогару, где сам се крио - рекао је Николић.