Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СВИ СУ ВРИШТАЛИ, ГЛАВЕ СУ ИМ БИЛЕ КРВАВЕ! Исповест путника из АУТОБУСА УЖАСА који се преврнуо код Лесковца

16.12.2018. 13:39
Пише:
Србија Данас/Блиц
autobus
аутобус / Извор: Фото: Printscreen/RTS

- Кад сам се пробудио, чуо сам вриштање. Видео сам људе са крвавим главама и рукама, и чуо сам да неко каже да има погинулих - рекао је младић из Битоља, један од путника из македонског аутобуса на линији Битољ - Беч, који се ноћас преврнуо код Лесковца. У тој тешкој саобраћајној несрећи страдало је троје македонских држављана, а 32 особе су лакше и теже повређене.

На лицу места погинули су мушкарац и две жене, а међу повређеним путницима налази се и беба од годину и по дана и дете од девет, и они срећом нису озлеђени. Четворо путника има тешке повреде и они су хоспитализовани у Клиничком центру у Нишу, где се тренутно налазе ван животне опасности, али се њихово стање непрекидно прати.

САХРАЊЕНИ РОДИТЕЉИ НАСТРАДАЛИ У БУНАРУ, син Срећко (4) иде у хранитељску породицу!

- Не знам ко је звао хитну помоћ и полицију, али је убрзо стигло неколико кола хитне помоћи и лекари су ушли у аутобус. Одмах су нам пружили помоћ. Затим су стигли ватрогасци, мислим да су из Лесковца и сви заједно су нас извукли из аутобуса - рекао је младић из Битоља који је у удесу повредио руку.

Како су повређени испричали, не знају како је дошло до трагичне несреће јер углавном сви путници у том моменту спавали. Путници су углавном млађи људи и неки од њих су рекли да су кренули на рад у Беч.

Сви путници из преврнутог аутобуса добили си топли оброк и смештају се по оделењима у празним креветима како би се одморили у ишекивању да по њих дође други аутобус из Македоније.

ВОЗАЧ ХАМЕРА ДИВЉАО ЈОШ У ЦАРИЦЕ МИЛИЦЕ? "Да нисам ОВО УРАДИО - прегазио би ме!" Детаљи несреће у Београду!

Према речима директора опште болнице у Лесковцу, Небојше Димитријевића, теже повређени су смештени на одељењу интензивне неге, док има и оних који су на хирургији и ортопедији.

Повређени путници, чије су повреде оцењене као тешке, санитетима нишке Хитне помоћи транспортовани су до Ургентног центра КЦ у Нишу, где су их прихватиле дежурне екипе лекара око 3.30 часова. Осим других повреда, констатовано је да повређени имају и знаке изразите хипотермије због боравка на ниској температуре након повређивања. Након прегледа и урађене дијагностике, утврђено је да троје повређених има тешке телесне повреде.

- С.Т. је задобила прелом препонских костију, а пацијенткиња И. Ј. има тежу повреду кичме са тежом повредом леве стране грудног коша. Р. Д. је задобио тешку повреду грудног коша, док путник Т. Т. има нагњечење тела. Примарна обрада завршена је око пет часова. Урађена је дијагностика и збринути су реанимацији ургентног центра, а након тога, распоређени су и упућени у клинику за анестезију КЦ Ниш, кажу у Клиничком центру у Нишу.

Према речима надлежних у КЦ Ниш, тренутно стање повређених није животно угрожавајуће, али су лекари уздржани од прогноза због тежине њихових повреда. Стање повређених се прати непрекидно.

Три особе су погинуле а још 32 су повређене у стравичном удесу који се десио око 1.45 часова на ауто путу у близини искључења за Лесковац, у аутобусу македноских регистарских ознака који је слетео са пута и преврнуо се.

Лекари нишке Хитне помоћи који су са колегама из Лесковца учествовали у збрињавању повређених путника, на лицу места затекли су стравичне призоре: троје путника страдало је на лицу места у аутобусу који је лежао преврнут у снежној мећави.

- Аутобус је био окренут на бок, троје путника је затечено без знакова живота. Екипе Хитне помоћи из Лексовца које су прве стигне на лице места указивале су помоћ повређенима и вршиле су тријажу. Било је путника који су били задобљени у аутобусу. Њих су ослободили припадници ватрогасно спасилачке јединице МУП-а. Најтеже повређене смо транспортовали у КЦ Ниш. Један од пацијената који је први збринут, имао је симптоме прелома лобање, каже један од лекара Хитне помоћи из Ниша који је учествовао у збрињавању.

ХАОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Дипломата "хамером" ОБОРИО СЕМАФОР, ЗАКУЦАО се у киоск, па ПОБЕГАО

На лицу места са ургентним тимовима нашао се и директор Завода за хитну медицинску помоћ из Ниша Славољуб Живадиновић.

- Повређени у удесу су збринути и превезени до КЦ Ниш у рекордном року, узимајући у обзир врло неповољне временске услове услед снежних падавина. У акцији спасавања је ноћас први пут употребљено ново возило, које има најсавременију медицинску опрему како би помоћ била указана и најтеже повређени пацијент био збринут - навео је Славољуб Живадиновић.

hitna-pomoc
хитна-помоц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Аутобус је пробио заштитну ограду и преврнуо се, а у међувремену је усправљен и око њега дежурају полиција и санитетско возило.

МУП србије је саопштио да су на лице места, одмах изашли припадници саобраћајне полиције полицијских управа Лесковца и Ниша и припадници Сектора за ванредне ситуације, а увиђај је извршио заменик Основног јавног тужилаштва у Лесковцу.

ТЕШКА САОБРАЋАЈКА! АУТОБУС СМРТИ! Игор пошао на ОЧЕВ ГРОБ, па погинуо! "Био ми је ВИШЕ ОД БРАТА!" (ФОТО)

Шта се десило и како је дошло до трагедије, биће познато након истраге.

БОНУС ВИДЕО: Ово су НАЈОПАСНИЈИ авиони данашњице