Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СВИ У СУДНИЦИ ШОКИРАНИ МОНСТРУОЗНОШЋУ! Лалић о убиствима у Ритопеку: Узели смо кабл, обавили му око врата, и затегли свако на своју страну...

08.11.2022. 16:04
Пише:
Србија Данас
Lalić
Лалић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

У наставку излагања у Специјалном суду у Београду, Срђан Лалић је говорио о убиству Николе Митића који је отет испред резиденције Амбасаде САД, а онда свирепо мучен и убијен.

У наставку излагања злочина клана Веље Невоље, сведок-сарадник Срђан Лалић је након исказа о убиству Горана Михајловића Гоксија, започео причу о убиству Николе Митића 10. августа, али је пре свега говорио о лажној отмици и убиству.

- Он је имао на "скају" име Посејдон. Означили смо га као мету, јер се извесни Пишта, кодног имена Земун на "скају", који живи на КиМ и био је у затвору Забела, инфилтрирао у шкаљарски клан. Прослеђивао нам је поруке које су размењивали, о припремама убиства и слично. Иначе, да појасним, после убиства Лаиновића на КиМ, Брашњовић који се вратио је живео у стану Марка Будимира - наставио је Лалић, али је адвокат Петровић поново скочио и прекинуо га, због чега је избила полемика у судници.

НАПЕТО У СУДНИЦИ! Миљковић побеснео због Лалићевог сведочења: Први пут поменута машина за МЛЕВЕЊЕ меса

НАПЕТО У СУДНИЦИ! Миљковић побеснео због Лалићевог сведочења: Први пут поменута машина за МЛЕВЕЊЕ меса

"МИЛЕ КАПЕТАН ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ" Беливуков Месар ШОКИРАО СУД изјавом - ништа не разумем, то је научна фантастика!

"МИЛЕ КАПЕТАН ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ" Беливуков Месар ШОКИРАО СУД изјавом - ништа не разумем, то је научна фантастика!

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

- Ево сад ћете чути, па ће вам бити јасно. Тај човек се инфилтрирао високо у шкаљарски клан, посебно после догађаја који смо ми изрежирали, лажна отмица и убиство Милија Брашњовића. Он им је понудио да може да отме и убије Брашнојовића, који је учествовао у Атини. Изрежирали смо, ја сам купио лажну крв за филмске сетове, полили стан Милоша Будимира, сликали и полили га. У близини куће браће Будимира смо ископали раку и сликали га као мртвог. Они су за то платили 200.000 евра. Новац су учествовали он, Земо, Радоје Живковић, пошто је и он учествовао у томе. После тога смо добијали информације да прате око стадиона Партизана, ту локацију су звали Титов гроб у својим комуникацијама", испричао је Лалић и навео да су они са својим екипама истовремено покрили простор око Партизановог стадиона и покушали да открију људе које је послао шкљараски клан - испричао је Лалић и наставио:

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: nestalisrbija.rs

- Патролирали смо, сликали нека возила, направили смо нови план, да око 16 сати Беливук и Миљковић крену у својој колони као мамац, ка свом адвокату Дејану Лазаревићу и да чекамо ко ће да се закачи на мамац. Покрили смо све са три екипе, користили смо радио везу као примарни начин комуникације. Ја сам покривао благајну Партизановог стадиона, друга је била код ресторана Мала Авала а трећа међу зградама у Стјепана Филиповића - открио је како су се распоредили.

Када је конвој прошао, "хонда" је нагло кренула за њима. Додао је да није било других возила.

- Каснио сам за колоном јер сам се заглавио. Кад сам стигао до Белог двора престали су да ми одговарају. Касније сам их уочио и стао сам око 100 метара даље. Видео сам како улазе у возило, нисам знао шта се дешава. Наставио сам пратњу јер нисам знао да ли се акција наставља. На пола пута између Белог двора и кружног тока на Дедињу јавили су да дођемо ка бази, да су отели једно лице. Милош Будимир је рекао да је у пратњи видео Александра Шарца - додао је.

Како је рекао, последњи је стигао у канцеларију у склопу бункера која је имала блиндирана врата, два телевизора и видео надзор, сто, комоду и гарнитуру. Видео је лице на гарнитури, које је било видно пребијено.

- Испитивање је поодмакло, већ им је дао скај. Рекли су да је признао да је учествовао у пратњи, да ради за Лазара Вукићевића. По налогу Вељка бришем снимке са камера из просторије и искључујем да не снимају даље. Касније бришем и снимке са камера стадиона. Одредио је Милоша Будимира и мене да то лице одведемо у Ритопек. Везали смо га лисицама. У Ритопеку нас дочекује Драганић, а на стадиону уништавају гарнитуру и уклањају трагове крви - објаснио је Лалић.

Лице су увели у скривени простор, где су наставили да га испитују.

- Причао је неповезано, лагао нас. Рекао је да ради за Вукићевића, да му је он дао 500 евра за ангажман, да му је још у затвору купио патике, да му је изнајмио возило. Милош Будимир и ја смо лоше реаговали на то. Узео сам армирачка клешта и зњечио сам му мали прст на десној нози, а Будимир га је ударио грађевинским чекићем у лево колено и направио отворену рану. Није ни јаукнуо, па смо мислили да је под дејством неких дрога. У циљу испитивања смо га тукли дрвеном штафном дужине око метар - додао је.

Како је навео, он је уочио "хонду сивик", паркирану уз ограду школе Војводе Мишића који је био необично паркиран, а унутра је седела једна особа.

- Направљена је "скај" група Ковид 19, у њој сам написао поруку и регистрацију тог возила. Они су кренули блиндираним аутомобилима, а шкода у пратњи. Прошли су поред мене и кренули, хонда је пропустила неколико возила и нагло је кренула у пратњу. Јавио сам осталима да је хонда у пратњи, ја сам се заглавио и каснио сам за колоном, али сам био у комуникацији са њима. Када сам био код Белог двора, више нису одговарали на радио везу, уочио сам их у Улици Дијане Будисављевић. Видео сам их како улазе у возило, нисам знао шта се дешава, кренуо сам за њима јер нисам знао да ли се акција наставља или не. Онда су почели да јављају да кренемо назад, Милош Будимир је рекао да је у "цитроену Ц4" видео Александра Шарца, причаћу и о том аутомобилу његове супруге касније, јер смо га ми опсервирали - открио је нове детаље Лалић наводећи да су сви кренули назад ка бункеру на стадиону Партизана.

- У канцеларији, која је имала блиндирана врата, видео сам крваво, пребијено лице. Сви су га испитивали, отворили су му већ и "скај". Рекли су ми да ради за Лазара Вукићевића, да је учествовао у пратњи. Био је прилично претучен. Вељко ми је наложио да обришем снимке са камера и да искључим камере које су снимале, да обришем снимке са фудбала, како смо ми звали стадион. Рекао је да комбијем пребацимо особу до Ритопека, то је један од два бела комбија која сам помињао. Имао је мајицу, беле премијата патике, објаснићу касније зашто то напомињем. Напред у комбију су били Дејан Тешић и Милош Будимир, ја позади са њим. Отишли смо до куће у Ритопеку, тамо нас је дочекао Драганић, а Беливук је у међувремену наредио да се уништи гарнитура са стадиона и остали трагови - наставио је излагање сведок сарадник и објаснио да су отетог Митића тада одвели у скривену просторију у Ритопеку.

- Почео је да прича неповезано, да лаже, причао је да је Вукићевића упознао у затвору, да му је дао 500 евра, да му је купио те патике и изнајмио му тај ауто од неког Пампута. Милош и ја смо лоше реаговали на те лажи, узео сам армирачка кљешта и згњечио му прст на нози, скоро је био откинут. Милош Будимир му је грађевинским чекићем ударио у колено, направио му је отворену рану. Тукли смо га, испитивали, није много реаговао, мислили смо да је на неким дрогама - мирно је испричао Лалић.

Како је навео, Митић је рекао да је 28 дана раније изашао из затвора и да је тиме правдао да није у току са дешавањима.

Милош је узео кабал, петоделни, обавили смо му око врата и затегли свако на своју страну. Митић је помодрео, када је престао да се помера, попустили смо. Милош је донео каду, пластичну, ставио је са Драганићем испод њега и Милош му је ножем пререзао врат. Исцурило је доста крви, не знам када је тачно преминуо, али после тога није више био у животу - хладно је описао мирно стојећи за судском говорницом Срђан Лалић, познат по надимку насмејани убица.

После језивог убиства Митића, како је навео, кренули су кући, а чак их је легитимисала и Интервентна полиција, али их је пустила јер ништа нису имали код себе.

- Сутрадан, негде мало после поднева, по налогу Вељка и Марка, Милош Будимир и Хрватин дошли су до мене, стигао је и Никола Спасојевић. Покупио нас је "пикапом" и возио нас је ка кући у Ритопеку. Када смо прилазили направили смо пар кругова да би се уверили да нас нико не прати. Тамо нас је чекао Драганић. Будимир је сачинио неке фотографије. Уништили смо тело на начин на који смо то иначе радили, спаковали остатке у џакове, спустилил се до реке и просули их - описао је све детаље смрти Николе Митића сведок сарадник.