Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТАЈНА СНИМАКА ИЗ ШИЛЕРОВЕ! Касете откривају све - Легија шокирао: Постоје копије, ево где се налазе (ВИДЕО)

26.05.2022. 16:11
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
Šilerova
Шилерова / Извор: Фото: Facebook/Kriminalci Мафијаси 90-ih/Youtube/Printscreen/B92

Злогласна кућа земунског клана, Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума у Шилеровој улици срушена је пре 19 година, али је остала енигма зашто је то учињено.

Здање у Шилеровој улици, где је било седиште "земунског клана", из којег су командовали Душан Спасојевић Шиптар, Милан Луковић Кум и Милорад Улемек Легија, експресно је срушено одмах након убиства премијера Зорана Ђинђића 2003. а до данас није још разјашњено који је тачно био разлог за то. Неки су причали да је држава одмах хтела да се освети Спасојевићу, који је у том тренутку био у бекству, тако што ће му срушити његову вољену базу, док други сматрају да је све то било само да би се сакрили и уништили трагови познатих личности и политичара који су у то време посећивали здање "земунског клана".

Миле Новаковић, бивши шеф Управе криминалстичке полиције (УКП) и човек који је учествовао у откривању и хапшењу убица премијера, верује да је разлог управо овај...

ОВО УБИСТВО ЈЕ ПОЧЕТАК КРВАВОГ ПЕРИОДА У СРБИЈИ! Након његове ликвидације ништа није било исто (ВИДЕО)

ОВО УБИСТВО ЈЕ ПОЧЕТАК КРВАВОГ ПЕРИОДА У СРБИЈИ! Након његове ликвидације ништа није било исто (ВИДЕО)

ВОЂА КЛАНА АМЕРИКА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА! У цео случај укључен и ФБИ - повезан са мафијашком породицом Гамбино

ВОЂА КЛАНА АМЕРИКА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА! У цео случај укључен и ФБИ - повезан са мафијашком породицом Гамбино

МИСТЕРИЈА СМРТИ БЕОГРАДСКОГ КРАЉА ПОДЗЕМЉА! Посао готов за минут: Колико је било против закона, бар је двапут толико било поштено

МИСТЕРИЈА СМРТИ БЕОГРАДСКОГ КРАЉА ПОДЗЕМЉА! Посао готов за минут: Колико је било против закона, бар је двапут толико било поштено

- Дан после убиства Ђинђића донета је одлука да се освете Душану Спасојевићу и да поруше објекат. Спекулисало се да је то учињено да се не би открило ко је све долазио тамо. Што би се рушила зграда, довољно је покупити касете и компјутере. Руши се базен, да се не би нашле длаке, где би се ДНК анализом утврдило ко се све купао у базену. Они на које се циљало су у својим саопштењима и сведочењима испричали да су долазили у Шилерову и брчкали се у базену - наводи Новаковић који је о овоме писао у својој књизи. 

Наводне касете са доказима су помињали и осуђени "земунци" Милош Симовић и Сретко Калинић.

- Је*ига, нема касета, али зато има нуспојава од дрогирања у Шилеровој код неких који су претеривали са коксом - рекао је Калинић у једном интервјуу за "Објектив", док је Симовић на суђењу открио да постоји пет касета.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Има пет касета. Снимљени су доласци од "октобарске револуције" до 2003. године. Видео надзор покривао је двориште, простор око базена, спољне зидове, цело насеље "Сава Ковачевић" и Шилерову улицу, у пречнику од око једног километра - рекао је он тада судији.

Међутим, према другим наводима, снимци на којима су бројне познате личности, постоје и данас и лако би могли да испливају у јавности. О свему томе говорио је и сам Легија, у једној својој исповести.

- О томе се доста причало током суђења за убиство Ђинђића. То су говорили људи који су доста времена проводили у Шилеровој јер су ту радили. Понајпре мислим на покојног Зорана Вукојевића Вука. Али, главно се зна и несумњиво је утврђено да је све снимано, сви доласци и одласци посетилаца. Тајна тих снимака је, по некима, отишла заједно са Вукојевићем. Постоје, међутим, одређени подаци да копије тих касета поседује један човек из Швајцарске у кога је Душан имао неограничено поверење - рекао је он.

И члан "земунског клана" Александар Симовић (брат Милоша Симовића) је пред Специјалним судом говорио да су у Шилерову долазиле познате личности, а посебно је издвојио Чедомира Јовановића.

- Тамо се и купао у базену. То знам јер сам лично прегледао касете са видео камера на којима се види како Јовановић својим "аудијем" улази у Шилерову, а онда и како шета поред базена. На том снимку се виде и Чуме, Саша Алекс, Драгољуб Марковић - рекао је Симовић и додао да је на неким касетама снимљен и разговор Спасојевића и Јовановића у дневној соби Шилерове, али да се не зна о чему су тачно причали.

Како је рекао, те снимке је гледао у кући убијеног сведока-сарадника Зорана Вукојевића Вука.

- Спасојевић ме је послао да однесем касете Вуку. Сматрао је да те касете треба сакрити јер су на њима снимљени важни људи. Вукојевић је онда ископао рупу у свом дворишту и ту их сакрио.

Решење о уклањању бесправно саграђеног објекта на плацу у овој земунској улици донето је 10. марта 2003. године, само два дана пре атентата на српског премијера Зорана Ђиндица, а оно је започето два дана после његове смрти. Први крамп у зидине ударен је 14. марта 2003. године у 15 часова, а комплетна зграда срушена је 13 дана касније.

Дан када је завршено рушење виле у Ширеловој, 27. марта, "сајевци" су пронашли Душана Спасојевића и Милана Луковића, а приликом сукоба код викендице у Мељаку, обојицу су убили. До данас, касете из Шилерове још увек нису испливале у јавност, а ако је веровати онима који тврде да и даље постоје, велике су шансе да једнога дана хоће. А, шта ћемо на њима видети - то је већ друга прича.