Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ТАКВИ НИСУ НИ НА КОСОВУ УБИЈАЛИ" Стојанка Ђокић сломљена од бола: Горан је паре увек носио са собом (ФОТО/ВИДЕО)

13.10.2021. 07:34
Пише:
Србија Данас/Република
Stojanka Đokić
Стојанка Ђокић / Извор: СД/илустрација

Она истиче да нема никакве информације из истраге, али да неће престати да се нада да ће починиоци кад-тад бити ухваћени.

Стојанка Ђокић, очајна мајка власника мењачнице Горана Ђокића (57), који је са супругом Горданом (56) и ћерком Лидијом (25) убијен, па спаљен у селу Моравац у ноћи између 26. и 27. септембра, каже да крвници који су је завили у црно нису виђени ни на ратним пољима Косова. Ниједан инспектор још јој не јавља како напредује истрага.

Стојанка не може да се сабере од бола, који је сваког дана све већи, и каже да не може да верује да више никада неће видети најмилије.

- Када су нестали, надала сам се да су живи и да им је неко само отео паре јер их је Горан стално носио са собом. Претходних година преживео је три напада. Једном су покушали да га опљачкају у мењачници, а друга два пута су га чекали у згради, али им се отргао и побегао у стан. Не знам како ћу ово да преживим. Данима не једем и не спавам - прича неутешна бака.

"КО ЈЕ МОГАО ТУ МЛАДОСТ ДА СПАЛИ?" Потресне сцене у кући спаљених Ђокића - несрећна старица издвојила кутак за најмилије

"КО ЈЕ МОГАО ТУ МЛАДОСТ ДА СПАЛИ?" Потресне сцене у кући спаљених Ђокића - несрећна старица издвојила кутак за најмилије

"И ТРАВКА МОЖЕ ПОМОЋИ" Овако форензичари истражују убиство породице Ђокић - сличност са ликвидацијом земунског клана

"И ТРАВКА МОЖЕ ПОМОЋИ" Овако форензичари истражују убиство породице Ђокић - сличност са ликвидацијом земунског клана

СУДСКИ ВЕШТАК ИЗНЕО ШОК ОТКРИЋЕ! Познато колико мушкараца је пресудило Ђокићима, овде се крију њихова имена!

СУДСКИ ВЕШТАК ИЗНЕО ШОК ОТКРИЋЕ! Познато колико мушкараца је пресудило Ђокићима, овде се крију њихова имена!

Она истиче да нема никакве информације из истраге, али да неће престати да се нада да ће починиоци кад-тад бити ухваћени.

- Полиција ме ни о чему не обавештава, али верујем да ће их пронаћи. Само не могу да разумем како је неко тако могао да науди целој породици, какви су то монструми међу нама? Па такви нису ни на Косову убијали, као што су мог сина, снајку и унуку - јецајући изговара Стојанка.

Да је реч о невиђеним крвницима, мисли и познати психијатар Јован Марић, па их и он пореди с монструмима.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Многи данас говоре да живот у Србији вреди 10.000, 15.000 евра, односно да су неки људи спремни за ту суму да неког убију без трептаја, а камоли за већу. Нападачи из Алексинца су такви и ликвидирали су целу породицу јер нису хтели ниједног сведока. Верујем да им та убиства нису прва, него да су већ стекли искуство у убијању, и то највероватније у рату. Тамо се говори да је прво убиство најтеже, а да после тога мозак такорећи откачи и ви нисте иста особа. Зато је могуће да су они тако лако усмртили целу недужну породицу. Мислим да су само о новцу размишљали, а не о трагедији која ће уништити многе животе. Такви људи немају никакве емпатије. Живе само због новца и сваког ће прегазити на путу до њега - наглашава Марић.

Он додаје да убице из Алексинца вероватно имају синдром лаког потезања оружја.

- То се дешава 10 година након рата. Таквим особама је пуцање у некога као добар дан. Потегнуће пиштољ на вас и због једне ружне речи или преког погледа. Од њих свашта може да се очекује - објашњава саговорник.

Владимир Костић, судски вештак и балистичар са Војнотехничког института у Београду, каже да злочинци, који су прво мецима усмртили Ђокиће, а онда њихова тела спалили у јами, у атару села Моравац, могу да се нађу и преко само једне чауре.

- На тој чаури могу да постоје ДНК трагови упркос високој температури која се постиже приликом испаљења. Када чаура излети, њена температура је испод 100 степени Целзијуса, што мало људи зна - истакао је Костић и додао да је реч о, највероватније, тројици убица.

Претрага реке због пиштоља

Рониоци Жандармерије и ове недеље врше претрагу Јужне Мораве код моста у селу Тешица јер је пасат који је кобне вечери возио Горан спаљен само два километра пре тог моста.

- Врло је могуће да су осумњичени пролазили тим мостом након спаљивања аутомобила и да су баш ту бацили оружје јер је мање вероватно да су га бацили у реку близу јаме у којој су спаљена тела. Тамо је водостај доста нижи - испричао је извор из истраге.

Тужилац: Убица ухапшен после 13 година

Тужилац Милан Кнежевић оптимистичан је у вези с истрагом и сваки нови траг сматра драгоценим, а наводи да не треба губити наду да ће се наћи свирепе убице Ђокића.

- Битно је да је истрага интензивна и да полиција апсолутно очигледно трага за обезбеђењем чињеница и трагова који воде ка починиоцу, тако да је могуће да ће убице брзо бити откривене. Сваки нови траг је драгоцен и он потенцијално води ка свирепим виновницима трагедије која је узнемирила Србију - каже Кнежевић.

Иако је остало много нерасветљених злочина, саговорник медија  напомиње да смо сведоци да у пракси повремено долази до расветљења годинама нерешених убистава, тако да саветује да се стрпљиво чека долазак до починиоца гнусне троструке егзекуције.

- Имали смо случај да је после 13 година новосадско тужилаштво расветлило убиство младића из места код Бачке Паланке. Утврђено је да он није страдао у саобраћајној несрећи, како се веровало, него да је убијен после свађе у кафани и да је убица заварао трагове, који су истрагу водили у погрешном смеру. Могуће је увек да се после много година разреши случај - испричао је тужилац.