Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЋЕРКА СЛАВНОГ ГЛУМЦА САТАРОМ УБИЛА МАМУ И БАКУ! Суд је донео одлуку, у време злочина у стану била и беба!

23.12.2023. 21:40
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
hitna pomoć, policija
хитна помоћ, полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Она је раније признала злочин

Ћерка славног глумца Оливера Викторовића - Теодора Викторовић осуђена је на 30 година затвора јер је почетком марта 2015. године починила језиво двоструко убиство - ударцима сатаром у главу је убила своју мајку Љиљану и баку Иванку на спавању. Злочин је починила након свађе, а у тренутку убиства је у стану била шестомесечна беба.

ЗА СВАКУ ОСУДУ, ПОНОВО НАСИЉЕ НА УЛИЦАМА! Оборио младића на асфалт, а онда је уследио УЖАС! (ВИДЕО)Tuča u Novom Sadu

ЗА СВАКУ ОСУДУ, ПОНОВО НАСИЉЕ НА УЛИЦАМА! Оборио младића на асфалт, а онда је уследио УЖАС! (ВИДЕО)

МЛАДИЋ (33) ПОГИНУО НИ КРИВ НИ ДУЖАН! Иза себе оставио два мала сина и супругу, језива трагедија код Куле!Poginuli mladić

МЛАДИЋ (33) ПОГИНУО НИ КРИВ НИ ДУЖАН! Иза себе оставио два мала сина и супругу, језива трагедија код Куле!

НАОРУЖАНИ АВГАНИСТАНЦИ ШЕТАЛИ СРБИЈОМ! Специјалне снаге српске полиције МУЊЕВИТО реаговале!Žandarmerija i migranti

НАОРУЖАНИ АВГАНИСТАНЦИ ШЕТАЛИ СРБИЈОМ! Специјалне снаге српске полиције МУЊЕВИТО реаговале!

Убиство је полицији пријавио Теодорин невенчани супруг. Када ју је видео крваву помислио је да је покушала да се убије, а не да је починила убиство. Тада му је рекла да их је убила и отрчала у купатило у ком ју је касније полиција и пронашла и ухапсила. Муж је тада отрчао до Љиљанине собе и тамо је затекао мртву.

По доласку на лице места, полиција је у купатилу пронашла крваву сатару. Полиција ју је превезла на ВМА, како би било установљено да ли је у тренутку убиства била под дејством алкохола или накротика.

Она је на ВМА довезена у веома лошем психичком стању, а на Одељењу токсикологије је било установљено да је у крви имала 3,5 промила алкохола, као и да је била под дејством јаког седатива или наркотика. Њено стање је било такво да је једва могла да хода и скоро су је унели у амбулантно возило. Покушавала је да хода, али није могла.

Према првим инфомацијама које су биле доступне непосредно након убиства, сумњало се да је до злочина дошло због свађе око новца и Теодориног тешког психичког стања.

Теодора је маму и баку убила у тренутку када је њен невенчани супруг одвео њиховог трогодишњег сина у вртић, а за то време је њена беба спавала у соби.

Пријавио породично насиље

Теодорин супруг није пријавио убиство, већ породично насиље, а спекулисало се и о томе да је, иако је рекао да је био одсутан у тренутку убиства, заправо био у стану.

Полицајци, који су мислили да долазе на интервенцију због насиља у породици у ком нема жртава, затекли су убијене жене у креветима. Свуда је била крв, а Теодора је седела поред кревета, неспособна да говори. Беба је и даље спавала у соби.

Теодорин супруг сачекао је полицију и наводно им је рекао да је Теодора током ноћи седела за компјутером јер је "ружно сањала и није могла да спава". Додао је да је сцену убиства затекао када се вратио кући, након што је одвео сина у вртић, да не зна шта је био Теодорин мотив, али да је она то сама урадила. Све време је говорио сталожено, али се осећао на алкохол, због чега је био сумњив.

Признала злочин

Теодора је на саслушању у тужилаштву рекла да да је убила мајку и баку јер ју је мајка психички малтретирала. Испричала је да њена мајка и бака нису желеле да чувају њено дете и да јој нису дозвољавале да иде у провод.

Она је пред тужиоцем испричала да ју је мајка кобног дана вређала и критиковала јер је била бучна док је у кухињи грејала млеко за ћерку. Објаснила је да је у року од неколико сати попила литар водке и да је узела две врсте лекова за смирење "како би стишала бес".

Мајка јој је, како је испричала, "све време добацивала из собе и вређала је". Тада је изгубила контролу, дохватила сатару и кренула ка њој. Ударила ју је неколико пута по глави и од тог момента је, како је испричала, "имала прекид филма". Теодора је тврдила да се не сећа да је убила своју баку.

Она је рекла да се каје и да не зна зашто је убила своју баку, истакавши да она није ни за шта крива.

Тек када се касно после подне пробудила на ВМА, дошла је себи и схватила је шта је урадила, а на саслушању је детаљно испричала о дугогодишњим сукобима које је имала са мајком, али и о својим проблемима са дрогом који су почели од њене 17. године.

Објаснила је да је раније користила хероин, а потом кокаин и алкохол. Успела је да се "скине", али је потом поново поклекнула. Са мајком је, како је испричала, увек имала лоше односе и неретко су се и тукле. Теодора је рекла да је проблем требало "другачије да реши", односно да се одсели, али да је "сада за све касно".

Теодора је рекла и да њен супруг није ни у каквој вези са убиством, да се претходо вече са пута вратио после поноћи, а да је она седела за рачунаром јер није могла да спава. Додала је да је ујутру одвео њиховог сина у вртић и да није био присутан када је извршила двоструко убиство.

На терет јој је стављено тешко убиство, за које је запрећена максимална казна затвора од 30 година. Након саслушања јој је одређен притвор и пребачена је у затворску болницу, док је њен супруг пуштен на слободу.

Teodora Viktorović
Теодора Викторовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Суђење

- Никада не бих могла свесно да убијем баку! Никакви стручњаци ме не могу убедити да сам у том тренутку рационално размишљала. Тако нешто је монструозно и ненормално, а нарочито теза о томе да ли јесам или нисам, свесно, бирала оружје - рекла је Теодора на суђењу.

Вештаци, психолог др Нада Јанковић и психијатар др Александар Милошевић, истакли су да је Теодора, у тренутку када је починила злочин била "свесна", "у стању смањене урачунљивости, али не и битно".

- Утврђено је да Теодора има емоционално нестабилан поремећај личности. У тренутку када је починила злочин, код ње је био присутан висок интензитет емоције, јаке љутње, срџбе, озлојеђености, раздражљивости. Несређеност односа у породици, дугогодишње понижавање и малтретирање, само су акумулација лоших околности, за које је то кобно јутро, била само "каписла" - објаснила је вештак Јанковић.

Оба вештака сагласна су да су свим овим околностима додатно допринели алкохол и лекови које је Теодора узимала.

Обрт на суђењу

У виши суд у Београду је, након завршетка суђења, стигао налаз судско-психијатријског одбора Медицинског факултета у Новом Саду, који је обавио супервештачење за оптужену глумицу Теодору Викторовић, а који је направио неочекивани обрт у дотадашњем поступку.

Утврђено је да је глумица двоструко убиство починила у "афектном стању", да је била "битно смањене урачунљивости", због чега је препоручено изрицање мере безбедности - лечење од алкохолизма.

Суд је наложио да то вештачење буде урађено јер се претходна два вештачења нису подударала. У налазу исписаном на 22 странице, наведено је да су код Теодоре уочени поремећај личности и емотивна нестабилност.

Осуђена на 30 година затвора

Она је, током изношења завршних речи поновоила да се искрено каје због убиства и рекла да ће "цео живот да носи тај крст" и замолила да се приликом одређивања висине казне узме у обзир да је дело починила у стању смањене урачунљивости, као и да је неосуђивана мајка двоје деце са којом, како је рекла, једва чека да буде.

Она напослетку није осуђена на максималну казну од 40 година затвора, али је добила казну од 30 година затвора, иако се њена одбрана борила да кривично дело за које се терети буде преквалификовано у убиство на мах.

Извор: Telegraf.rs