Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УНУКА ПОЗНАТОГ СРПСКОГ ГЛУМЦА САТАРОМ УБИЛА МАМУ И БАБУ ДОК ЈОЈ ЈЕ БЕБА БИЛА ТУ! Била је дрогирана и пијана, а изјавом у полицији тада шокирала је све

13.05.2022. 19:02
Пише:
Србија Данас/А. Ј.
Teodora Viktorović
Теодора Викторовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Teodora Викторовић

Прича која леди крв у жилама.

Многи злочини почињени на територије Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Глумица Теодора Викторовић (43), служи казну од 20 година затвора, због убиства мајке Љиљане (62) и бабе Иванке Ђукић (90) у стану на Врачару у Милешевској 33.

Под дејством алкохола и лекова, она је 2. марта 2015. године сатаром убила мајку, а онда ушла у собу код бабе Иванке па убила и њу. Након тога је села на под у купатилу и пила вотку. Полицајци су морали да провале и да је оборе на под како би је привели. Вештачењем је утврђено да је Теодора у тренутку хапшења у крви имала чак 3,6 промила алкохола.

Како се наводило, Теодора је рано ујутру ушетала у кухињу, случајно пробудивши мајку. Тада су се посвађале, и Теодора је дохватила сатару и више пута је снажно ударила по глави. Несрећна жена је одмах подлегла повредама, а потом је у спаваћој соби сечивом сатаре више пута и баби задала ударце по глави и убила је. 

Да ствар буде гора, у тренутку злочина у стану је била и Теодорина шестомесечна ћерка, док је тада четворогодишњег сина нешто раније отац одвео у обданиште. Ужасавајуће сцене је управо он затекао по повратку у стан и том приликом је позвао Хитну помоћ и полицију. Оно што је било сумњиво истражним органима је што је Теодорин невенчани супруг Борислав Стаменков контактирао службе након скоро 10 сати од убиства. Тако је приведен, заједно са њом, али и пуштен након пар дана.

Већ три дана након злочина, Теодора је на саслушању у београдском Вишем тужилаштву признала да је усмртила мајку и баку и то са више удараца сатаром. Правдала се речима:

Teodora Viktorović
Теодора Викторовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Teodora Викторовић

- Мајка ме је стално вређала и није престајала да то ради. Много смо се свађали. То више нисам могла да издржим - и нагласила том приликом да је имала проблеме са алкохолом и наркотицима дуги низ година, као и да се лечила од болести зависности.

- Тај дан сам одвео дете у обданиште и вратио сам се кући и легао да спавам. Пробудила ме је и видео сам да је крвава - испричао је Борислав Стаменков.

Јавност је остала у шоку како због самог злочина, тако и јер је Теодора унука глумца Михајла Викторовића, познатог по улози Ђоке Цигановића у серији "Бољи живот", али и ћерка редитеља Оливера Викторовића.

Mihajlo Viktorović
Михајло Викторовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Marko Ђурић

У психијатријском вештачењу констатовано је да: "је окривљена Теодора Викторовић могла да схвати значај својих поступака у време извршења дела".

Исте године, Више тужилаштво подигло је оптужницу против глумице Викторовић због тешког убиства мајке Љиљане (61) и баке Иванке (90). Казне за ову врсту злочина је од десет до 40 година затвора, а тужилаштво је сматрало да је дело извршила са умишљајем. Током суђења Викторовићева се бранила да није била свесна шта чини, а вештаци неуропсихијатријске струке оценили су да је масакр починила у стању смањене урачунљивости.

- Кајем се, сањам их живе. Свесна сам свега што сам учинила, али знам да не могу да вратим време. Уништила сам животе своје фамилије, пријатеља и на крају свој. Можда би све било другачије да она, моја мајка, није започела свађу тог јутра. Ноћ пре тога нисам могла да спавам, па сам ујутру попила таблете "толвон", а попила сам и једну или две табле "ривотрила" (за депресивна и анксиозна стања). Око 7.30 испратила сам мужа и сина из куће, а онда је ћерка Алекс заплакала. Отишла сам до кухиње да јој спремим млеко. Мора да сам успут залупила вратима и пробудила мајку. Чим је отворила очи, почела је да виче, да вређа... Рекла сам јој да сам дошла детету да спремим млеко, а она ми је одговорила "Шта ме боли дупе за твоје дете!" Тада сам угледала на кухињским елементима сатару за месо. Узела сам је у руке - била је тешка. Окренула сам се и закорачила према мајци. Последње чега се сећам била је њена рашчупана коса и очи - рекла је Теодора Викторовић на једном од рочишта.

Пред саму завршницу суђења у јануару 2017. године, суд је одлучио да се у наставку доказног поступка обави ново - супервештачење јер претходни налази и мишљења вештака нису били сагласни. Супервештачење поверено је судско-прихијатријском одбору Медицинског факултета у Новом Саду. Како су тада пренеле "Вечерње новости", судско-психијатријски одбор Медицинског факултета утврдио је да је глумица двоструко убиство починила у "афектном стању" и да је била "битно смањене урачунљивости" због чега је препоручено изрицање мере безбедности - лечење од алкохолизма! У налазу који је био на 22 стране, каже се да су код Теодоре уочени "поремећај личности" и "емотивна нестабилност".

Teodora Viktorović
Теодора Викторовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Teodora Викторовић

- Констатовано је да је пре тога конзумирала алкохол и седативе, али они нису битно утицали на то што је урадила, већ су били катализатор. Битније је било њено психичко стање пре двоструког убиства јер је била анксиозна, у сталној љутњи, бесу, афекту и конфликту са мајком - испричао је вештак пред Вишим судом у наставку суђења.

Супервештачењем је утврђено да је Теодорина примарна мета напада била мајка Љиљана са којом се посвађала у ноћи пре убиства. Како су рекли вештаци, Теодора је баку Иванку убила јер је сматрала да је она на Љиљаниној страни.

Крајем октобра 2017. године глумица је осуђена на 30 година затвора за брутално убиство мајке и баке. Годину дана касније Апелациони суд у Београду смањио јој је за 10 година казну затвора. Образложење пресуде је било следеће: "У конкретном случају није реч о планираном тешком убиству, дело није учинила раније осуђивана особа, већ је реч о убиству које је, према ставу Апелационог суда, последица несрећних околности, одрастања у разореној породици и болести".

Теодора казну служи у женском затвору у Пожаревцу. Наводно, 2014. године затворски чувари приметили су да се она чудно понаша и решили да је подвргну контроли. Претресом ћелије у којој борави није пронађено ништа сумњиво, али је наводно лекарским прегледом у њеном анусу пронађено 3,6 грама хероина.