Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Трагедија у Београду: Јован (17) преминуо од ДРОГЕ, пролазници открили у каквом су га стању затекли (ФОТО)

23.06.2018. 09:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
Jovan Paunović
Јован Пауновић / Извор: Фото: Facebook/Јован Пауновић

Издахнуо на ВМА

Београђанин Јован Пауновић (17), преминуо је у недељу увече на Војномедицинској академији, неколико сати након што је пронађен како испред једног београдског сплава лежи у бунилу и грчи се у ужасним боловима јер је у себе унео смртоносну количину дроге екстази. Несрећни младић преминуо је у највећим мукама након што је готово три сата лежао на улици испред спава где су га пријатељи оставили, а пролазници покушавали да му помогну чекајући Хитну помоћ и полицију.

Очевици овог ужаса кажу да сцена коју су затекли кобне ноћи, само дан након што је Јован славио своје пунолетство, а које није још ни дочекао, никада неће заборавити и да је на њих оставила дубоке последице.

- Било је око 5.10 ујутру, знам засигурно јер сам управо тада послала мами поруку да крећем ка кући. Затекли смо момка на земљи, како се грчи, тресе, има напад – започиње причу Ј. А. (24), која је те вечери била у изласку са својим момком и другом на истом сплаву на ком се проводио и Пауновић.

Како каже, она и њени пријатељи су одмах пришли да помогну несрећном младићу који је лежао на земљи.

- У том тренутку се испред нас створио други младић који нам је само рекао име, презиме и године младића који је био на земљи - каже она.

А оно што је након тога урадио, згрозило је све.

Сестра убијене певачице тврди: ИМАМ НОВЕ ДОКАЗЕ, ЈЕЛЕНА НИЈЕ УБИЈЕНА НА НАСИПУ!

- Било је очигледно да га познаје, али након што је рекао да је у питању Јован Пауновић само је побегао, нестао - каже и даље шокирана Ј. А.

Како каже, тада није могла да размишља о дечаку који је свог пријатеља оставио у ужасном стању и побегао.

- Мој дечко и друг су га положили на бок и бринули да се не угуши језиком док су му у исто време држали руке и ноге, јер се невероватно тресао и шутирао. Није ми било на крај памети да би могао да умре, мислила сам да ће све бити у реду кад му исперу желудац – прича видно потресена девојка.

Детаљи хапшења модног креатора: Костић мамио жртве КОКАИНОМ?

Ову причу потврдио је и њен момак Б. Ш. (27).

- Чим сам видео момка у том стању, окренуо сам га на бок, и питао сам неку девојку која је стајала поред да ли је звала Хитну помоћ. Рекла је да није, па је онда тада пред нама позвала и чуо сам како је диспечеру рекла да је конзумирао екстази - испричао је он.

Како каже, млади који су одлазили са сплавова кућама успут су им добацивали да младића положе на леђа, полију водом или просто "оставе на миру".

Zola
Зола / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Zadruga Official

- Тиме сам био шокиран, али још горе је то што је тај младић кренуо у излазак са неким коме је веровао, а када му је било најпотребније, тај неко га је оставио самог да умре - каже узнемирено Б. Ш. који је чинио све што је могао да помогне младићу.

Младић и девојка који су били очевици овог страшног догађаја, кажу и да су начули како је Јована на сплаву неко наводно тукао. Томе у прилог говори и да је, док су покушавали да му помогну, стално заклањао главу рукама.

- Када га је моја девојка помазила по глави, стресао се, ухватио за главу, и викао: "Не, не, не..." – прича Б. Ш.

Познатог српског глумца клинци опљачкали у центру Београда!

За сво ово време, Хитне помоћи, тврди Блиц, није било...

- Моја девојка, друг и ја смо позвали још три или четири пута, а појавили су се након више од пола сата – прича Б. Ш. (27).

"Хитну помоћ смо упорно звали"

- Полиција је стигла прва, око 5.30, али су стајали и гледали како му ми помажемо. Онда су нам након десетак минута рекли да га положимо на косину поред степеништа које води ка реци. За то време Јован је имао агресивне нападе, бунцао је и ударао све који су покушавали да му помогну - каже она.

Како додаје, упорно је звала Хитну помоћ.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Профимедиа/илустрација

- Рекла сам да знам да им наркомани нису приоритет, али да је у питању дете и да му је много лоше, да пожуре. Диспечерка Хитне помоћи ми је рекла да не могу да нас нађу, на шта сам ја почела да урлам име сплава, а она је онда рекла: "Аха, мислила сам да сте унутра, а не испред сплава" - прича Ј. А, која каже да јој је у неком тренутку, диспечерка рекла да су већ примили неколико позива за тај исти случај.

Како додаје, очајни и немоћни, око 5.50 сати одлучили су да крену кућама и све препусте полицији.

- Тек тада је стигла Хитна помоћ, мушкарац и жена - каже она.

Хитна помоћ: Не знамо, то је било пре три дана

Из Хитне помоћи су раније рекли да је једини регистрован позив за овај случај примљен од полиције у 5.24, а да је екипа на терену била 13 минута касније.

Детаљи ликвидације у Жаркову: Стевовић "радио" сам и био уверен у ЈЕДНУ СТВАР!

Новинари су покушали данас да добију коментар, али речено је да "то данас нико не може да коментарише" и да је "то било пре три дана". На инсистирање, пружен је следећи одговор: "Мораћете касније са начелником, ако он уопште буде имао увид у то."

Породица: Сумњамо да је дрогу узео својевољно

Јованова мајка Ана у шоку је дочекала вест да јој је син примљен у болницу због предозирања екстазијем. Она није ни слутила да је њен јединац, иначе одличан ђак и врхунски одбојкаш, икада и пробао дрогу. А доктори су јој тог јутра које никада неће заборавити, рекли да је у његовој крви била количина екстазија пет пута већа од смртоносне!

Без оца је Јован остао пре четири године, па је велики ослонац овој породици био теча Небојша Гујаничић.

- Били смо врло блиски и Јован ми никада није ни поменуо дрогу ни проклети екстази - каже Небојша: - Шокирала нас је информација да је прогутао толико дроге, па сумњамо да је то урадио својевољно. Од јутра када је Јован стигао на Одељење за токсикологију ВМА, открио сам много тога о тим популарним рејв журкама, о ЛСД, МДМА, "ексерима", спиду, марихуани и што је најгоре, да се до тога долази лагано. То је већ дуже популарна забава младих, а све те отрове у клубовима продају деца, средњошколци, вероватно радећи за неке веће дилере који се не откривају - додао је он.

Како Небојша прича, Јован је у провод кренуо са 15.000 динара, које је добио претходне вечери на рођендану, а у преузетој гардероби у болници није било ни динара, па верују да су му дилери нудили разноврсну дрогу док му нису извукли сав новац.

Полицији је, како каже, оставио податке о девојци од које су младићи купили дрогу кобне ноћи.

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ: Пронађено тело жене на Видиковцу није ОБЕЗГЛАВЉЕНО, већ у ФАЗИ РАСПАДАЊА

- Сазнао сам да су Јован и школски другар те ноћи купили по два екстазија за по 1.000 динара, али шта се десило касније нико није могао да ми потврди - наставља саговорник.

- По "коцкицама" које сам склопио, око 2.15 Јовану је позлило и тада су га избацили са сплава. Друг је "нестао" и од три часа после поноћи, Јован је остао сам на плочнику у најгорим мукама.

Тужилаштво: У току је предистражни поступак

По речима Татјане Секулић из Вишег јавног тужилаштва, у току је предистражни поступак о овом случају, а дежурни тужилац наложио је обдукцију и токсикологију. Налази, међутим, још нису стигли, па нема потврде колика је била количина наркотика у крви преминулог младића и да ли ће бити покренута истрага.