Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТИШЛИ ДА ГРАДЕ БОЉИ ЖИВОТ, ВРАТИЛИ ИХ У КОВЧЕГУ! Језива серија трагедија Срба у иностранству!

02.12.2019. 12:00
Пише:
Србија Данас/Блиц

Небојша, Марко и Драган настрадали у ужасним удесима.

Србин Небојша Шарчевић (29) погинуо је на аутопуту М-50 у близини Даблина када је на мотору покушао да се укључи на ауто-пут. Детаљи ове језиве трагедије у којој је живот изгубио младић из Србије, који је "трбухом за крухом" отишао у иностранство, још нису познати. Шарчевић, нажалост, није једини наш држављанин који је у последњих неколико месеци изгубио живот у иностранство у које је отишао како би себи и својој породици обезбедио бољи живот.

ТРОЈЕ МЛАДИХ ИЗ СРБИЈЕ МЕЊА СВЕТ! Створили су платформу која потпуно мења начин на који смо до сада учили – учење више није мучење!

ТРОЈЕ МЛАДИХ ИЗ СРБИЈЕ МЕЊА СВЕТ! Створили су платформу која потпуно мења начин на који смо до сада учили – учење више није мучење!

Мистерија атентата на Бека: Пресуда није дала одговоре на ТРИ ПИТАЊА

Мистерија атентата на Бека: Пресуда није дала одговоре на ТРИ ПИТАЊА

ДРАМА НА СПЛАВУ КОД УШЋА! Радник дошао код газде, па усред разговора ЗАПУЦАО: Откривена ПОЗДАДИНА СУКОБА

ДРАМА НА СПЛАВУ КОД УШЋА! Радник дошао код газде, па усред разговора ЗАПУЦАО: Откривена ПОЗДАДИНА СУКОБА

Последњих неколико месеци велики број држављана Србије изгубио је живот у инстранству и то најчешће у саобраћајним несрећама.

Камионџија пронађен мртав после три дана

Камионџија из Србије (59) пронађен је у среду 13. новембра мртав у свом камиону, паркираном у градићу на северу Италије. Како је утврђено, тело се у кабини налазило пуна три дана.

Како преносе италијански медији, несрећни човек радио је за једну словачку фирму и требало је да испоручи робу једном италијанском предузећу. Пошто се није појавио на одредишту, његови послодавци су алармирали полицију. Карабињери заједно са локалном полицијом одмах су започели потрагу, а истрага је трајала све док пријава о нестанку није повезана са камионом који је данима стајао паркиран на тргу испред хотелског ресторана "Ал Соле ди Саоне", на ауто-путу 237 код места Гиудицарие.

Карабинијери и локална полиција нису могли да уђу у возило, па су у помоћ позвани ватрогасци, који су провалили у кабину и затекли језив призор.

Марко погинуо у језивој несрећи

Марко Здравковић (22) из Брестовца код Лесковца страдао је у тешкој саобраћајној несрећи на аутопуту између немачких градова Најла и Нирнберга.

Његов шеф (27) који је возио аутомобил страдао је на лицу места, након што је највероватније због клизавог коловоза ударио у задњи део камиона, док је Марко од задобијених тешких поведа преминуо у болници.

- Марко је отишао да ради тамо пре десетак дана, породица и пријатељи су у шоку. Страшно је то што се догодило, био је изузетно добар и вредан младић. Покушали су да га спасу, али је преминуо после два сата у болници -рекао је тада извор близак породици.

Возач камиона (46), са којим се сударио BMW са Марком и његовим шефом, пољски је држављанин и он је прошао без повреда.

Марко погинуо, настрадала и девојка његовог друга

Марко Бошковић (27) настрадао је у саобраћајној несрећи када је на аутомобил којим је управљао налетео пијани возач и то возећи у супротном смеру. Са њим у колима били су Момчило Мома Грујић који је тешко повређен и његова девојка Лаура Урибе (27) која је, такође, преминула од задобијених повреда. Четврти сапутник прошао је са лакшим повредама.

Србин пореклом из Обреновца, који је живео у Илионису, настрадао је у стравичној несрећи у Кларендон Хилсу у Илионису када се директно сударио са Хуаном Родеом Крузом (25) који је пијан возио у супротном смеру.

По доласку на лице места, хитне службе су Бошковића и Лауру одмах превезли до болнице, али су они, нажалост, убрзо након тога подлегли стравичним повредама.

На лицу места је ухапшени пијани Хуан, код кога је пронађено неколико отворених и неотворених лименки пива као и флаша алкохолног пића. Полицајци који су га привели описали су да је био у видно алкохолисаном стању.

Драган настрадао у саобраћајној несрећи

 

Драган Деврња (24) настрадао је у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у Салем Лејксу у Америци, када је због невремена изгубио контролу над возилом у кривини и закуцао се у стуб поред пута. Он је на лицу места остао мртав.

Према речима његових најближих, Драган је то вече био са својим пријатељима, да би се у неком тренутку поздравио са њима и кренуо кући, иако је невреме било стравично.

Србин избоден у Бечу

У октобру ове године један Србин (32) пронађен је мртав на степеницама зграде у Бечу са са неколико убодних рана у грудима.

Мртвог Србина пронашао је мушкарац који је позвао полицију, најпре представљајући се као пролазник који га је затекао на степеништу. Касније се испоставило да се Србин и тај мушкарац познају, те је он помогао истражитељима државне канцеларије за криминалистичку полицију у Бечу у идентификацији Србина.

Како су пренели аустријски медији, 32-годишњи Србин је дуже време живео и радио у Бечу, а засад није познато на који начин и због чега је убијен.

Србин погинуо у рафтинг несрећи

У рафтинг несрећи, која се у августу догодила на реци Салцах погинуо је и један Србин, који је живео у Немачкој.

Према саопштењу полиције две особе су погинуле на рафтингу, пошто им се чамац преврнуо на уском делу реке Салцах, узводно од Салцбурга, близу границе са Немачком.

Погинули су били настањени у Немачкој, а Србин који је страдао имао је 23 године и живео је у месту Burghauzen. Обе жртве су имали на себи кациге, али не и прслуке за спасавање.

Мајка и ћерка погинуле у сну

Светлана Р. (54) и њена ћерка Анђела (16) из Пирота настрадале су у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у августу на магистрали у Бугарској која води ка Грчкој, док је Анђелин отац тешко повређен. Неколико недеља касније и он је подлегао језивим повредама.

Породица из Пирота кренула је на одмор у Грчку, а код места Кочериново у Бугарској догодио се директни судар њихове "фиат панде" са аутобусом који је саобраћао на релацији Благојевград-Сапарева бања. На лицу места од напрснућа врата настрадала је мајка Светлана, док је ћерка Анђела (16) од истих повреда преминула на путу ка болници. Обе су, у тренутку несреће, спавале.

Србина умало отели пирати

 

Поморац Александар Тереки из Зрењанина прошле недеље нашао се у филмској драми у Екваторијалној Гвинеји када су на брод на ком је радио упали пирати!

Прва информација која је дошла до Србије је да је Александар отет као и још осам чланова ове посаде, међутим убрзо је откривено да је он, са још неколико чланова посаде, ипак успео да се сакрије и побегне наоружаним пиратима.

Како је испричао када је стигао у Србију, ситуација је била драматична и страшна.

- Занимало их је само да покупе посаду. Пуцњаву нисам ни чуо, спавао сам. Нису могли да уђу, па су пробили прозоре. На тај начин дали су до знања да неко мора да их пусти - рекао је Александар. Он је испричао да му је пират ставио пушку на чело.

- Срећа да ми је рекао да се обучем, пошто сам био у доњем вешу. Требало је да идем за неким, а ја сам скренуо надесно и спустио се низ степенице. Када је приметио да ме нема, већ сам био далеко. Успут сам повео неколико чланова посаде и отишли смо у сиву собу. Активирао сам аларм. Погасио сам светла и схватили су да немају више шта да раде - испричао је Александар детаље драме коју је доживео.

Од почетка године укупно 260 Срба преминуло је у иностранству, саопштило је Министарство спољних послова.

"Хтео је да ме убије, а питају шта сам му урадила" Тамару (39) је МУЖ УПУЦАО СА ЧЕТИРИ ХИЦА, а ово је њена исповест

"Хтео је да ме убије, а питају шта сам му урадила" Тамару (39) је МУЖ УПУЦАО СА ЧЕТИРИ ХИЦА, а ово је њена исповест

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВОГ САМОУБИСТВА НА ДОРЋОЛУ: Бивши ватерполиста прошао кроз ПАКАО, па одлучио да пресуди себи?

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВОГ САМОУБИСТВА НА ДОРЋОЛУ: Бивши ватерполиста прошао кроз ПАКАО, па одлучио да пресуди себи?

СМРТ ИЗ ХОРОР ФИЛМА У НИШУ! Машина "мишоловка" усмртила Вукомана (43), прошла му кроз ТЕЛО! Језив призор затекао ОТАЦ

СМРТ ИЗ ХОРОР ФИЛМА У НИШУ! Машина "мишоловка" усмртила Вукомана (43), прошла му кроз ТЕЛО! Језив призор затекао ОТАЦ

Возачу камиона смрти НИЈЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР, пуштен да се брани са слободе (ВИДЕО)

Возачу камиона смрти НИЈЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР, пуштен да се брани са слободе (ВИДЕО)

УЖАС КОД АПАТИНА: Пронађено тело мушкарца у Дунаву, други утопљеник за 15 дана!

УЖАС КОД АПАТИНА: Пронађено тело мушкарца у Дунаву, други утопљеник за 15 дана!