Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРАГИЧАН ВАСКРС У СРБИЈИ! Неколико породица завијено у црно - они су од Великог петка изгубили животе

25.04.2022. 19:17
Пише:
Србија Данас/Курир
tragedija
трагедија / Извор: Фото: СД/илустрација/Друштвене мреже

Никола Лукић (26) убијен ударцем дозером за шећер у главу у Убу, мушкарац се разнео бомбом пред женом, у шуми пронађено тело несталог Милоша Младеновића (30).

Током празничних дана у Србији се догодио низ несрећа које су заувек завиле у црно неколико породица. Нажалост, од Великог петка су почеле да се нижу трагедије - самоубиства, убиство, покушај убиства, кафанске туче и саобраћајне несреће, а живот је изгубило најмање седморо људи.

На дан Ускрса око 22 сата у околини Београда један мушкарац извршио је самоубиство у дворишту куће. Он се након свађе са женом разнео бомбом. Ташта мушкарца испричала је да је он и раније претио самоубиством, али да то нису схватали озбиљно.

УЖАС У ПОЖАРЕВЦУ: Мушкарца ударио воз на отвореној прузи

УЖАС У ПОЖАРЕВЦУ: Мушкарца ударио воз на отвореној прузи

СЛАЂАНА ЈЕ СУПРУГА ЈЕДНОГ ОД ВОЂА КЛАНА АМЕРИКА! Њен потез шокирао све: Ово је његово дете...

СЛАЂАНА ЈЕ СУПРУГА ЈЕДНОГ ОД ВОЂА КЛАНА АМЕРИКА! Њен потез шокирао све: Ово је његово дете...

РАЗНЕТОГ ГА ВИДЕЛА И ДЕЦА! Маркова ташта открила потресне детаље трагедије у Бановцима: Након десетак минута почео је да кркља (ВИДЕО)

РАЗНЕТОГ ГА ВИДЕЛА И ДЕЦА! Маркова ташта открила потресне детаље трагедије у Бановцима: Након десетак минута почео је да кркља (ВИДЕО)

Нешто га мучило

- Он је много пута рекао: "Ја ћу да идем да се убијем". Имао је неки проблем, нешто га је мучило. С родитељима није био у контакту, они нису одобравали што је дошао да живи код нас - рекла је ташта:

- Загрлио је моју ћерку, односно своју жену, и рекао јој: "Носићеш ме на души". Она је видела да је држао бомбу у руци, али је мислила да је неисправна и рекла му је да је остави, "да се не блесави". Кад је пукло, одбацило га је неколико метара. Ћерка је мислила да је он бацио бомбу само да би је изнервирао. Видела га је разнесеног и рекла му: "Диши, диши", али је преминуо пре него је дошла Хитна.

Nikola Lukić
Никола Лукић / Извор: Фото: Друштвене мреже

На другом крају Србије, у Убу, истог дана сахрањен је Никола Лукић (26), који је преминуо од ударца задобијеног у тучи у кафићу "Лондон". Младића је на вечни починак испратило више од 1.000 људи, а свештеник, који је држао говор, плакао је као киша. Николу је на Велики петак, како се сумња, дозером за шећер у главу ударио Лазар М. (46), коме је одређен притвор. Туча је избила између власника кафића и осумњиченог, а Никола је приликом раздвајања двојице мушкараца извукао најдебљи крај.

Нажалост, црним догађајима ту није био крај, у Трстенику је, такође на Ускрс, пронађено тело Милоша Младеновића (30). Тело је било у потоку у Чаирској шуми.

Туга у Трстенику

- Младић је нестао у четвртак око 15 сати, а велики број људи из Трстеника и околине, волонтери, ловци, планинари, Жандармерија и полиција, претраживали су Чаирску шуму, која се простире на 15.000 хектара како би га пронашли. Нажалост, нису успели да га пронађу живог - објашњава извор.

Miloš Mladenović
Милош Младеновић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Поред тројице трагично преминулих младића, животе је изгубило још најмање четворо људи и то у саобраћајним несрећама које су се догодиле у Београду, Зајечару и Сомбору, а више особа је том приликом повређено.

Низ инцидената

Туче, паљење аутомобила и покушај убиства

Још неколико немилих догађаја обележило је празничне дане у Србији. Најпре је у петак возач трактора намерно прегазио мушкарца на мотору испред једне кафане код Велике Плане. Покушају убиства претходила је свађа трактористе и мотоциклисте у кафани. Такође на Велики петак, у Нишу је претучен бизнисмен И. С. (44), када је нападнут ножем у свом дворишту, након што га је нападач оптужио да му узнемирава девојку. У суботу увече у Гроцкој је дошло до још једне туче. Наиме, двојица мушкараца су се посвађала, а један од њих потегао је мачету и исекао тетиву на руци овом другом. Поред овога, у Новом Саду изгорела су два аутомобила. Реч је о "аудију А4" и "пежоу".

Четири кобне саобраћајке

Погинула тројица возача и један пешак

Четири особе погинуле су у саобраћајним несрећама за два дана ускршњих празника. На магистралном путу Зајечар-Неготин, у близини места Салаш, у недељу је погинуо мушкарац.

- Несрећа се догодила око 17.30, када се аутомобил из непознатог разлога преврнуо на путу. Возач је преминуо на месту, а његов сапутник је пао у кому и налази се у критичном стању, док је други сапутник лакше повређен - каже саговорник.

Само дан раније у месту Чонопља надомак Сомбора догодила се саобраћајка у којој је погинуо Т. Н. (21), док су две особе повређене.

- Удесу је наводно допринела неприлагођена брзина, јер је возило слетело с коловоза и закуцало се директно у дрво. Поред младића који је погинуо, у колима су биле и Т. П. (19) и И. Д. (21), које су повређене и пребачене у сомборску болницу, док је возилом управљао О. Д. (22) - каже извор.

И на ауто-путу Београд-Ниш код Врчина тог дана погинуо је возач (39) "голфа 4", пошто је излетео с коловоза и закуцао се у банкину. Истог дана је у Београду погинуо пешак (82). На њега је на пешачком прелазу налетео аутомобил "југо", којим је управљала жена (69). Дека је од силине ударца одлетео неколико метара.