Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРАГОВИ ВОДЕ ДО БИВШЕГ ВРХА ПОЛИЦИЈЕ ЦГ: Милов шеф МУП помагао кавчанима, скинуо Вељу са ЦРНЕ ЛИСТЕ

08.06.2021. 07:13
Пише:
Србија Данас/Република
MIlo Đukanović, Velja Nevolja
МИло Ђукановић, Веља Невоља / Извор: Профимедиа/илустрација

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић потврдио да је у јануару 2020. скинута забрана уласка у Црну Гору Вељку Беливуку.

Мада се званично у Црној Гори нико још није почео да бави повезаношћу Зорана Лазовића, бившег шефа безбедњака, с "кавачким кланом" у Црној Гори и Србији, добро обавештени извори наговештавају да нови састав полиције прикупља податке о томе. Постоје, наиме, трагови који воде од самог доскорашњег врха полиције, од људи које је поставио Мило Ђукановић, до Радоја Звицера, једног од двојице шефова "кавчана", и Вељка Беливука, вође српског огранка овог мафијашког клана.

- Тај "неко" је Зоран Лазовић и његов круг људи. А ко би други могао да организује чишћење са сцене "кавчанима" супротстављеног "шкаљарског клана". Ако је тачно да је "шкаљарцу" Јовану Вукотићу спремана ликвидација, и то испред зграде полиције, у коју је неосновано позван, то би био још један прилог овој тези. Ко је Звицеру јавио да му се спрема хапшење, ко је после његовог привођења с Беливуком у јануару, наредио да се експресно пусте на слободу... Има још питања на која због одређене групе полицајаца из Лазовићевог састава који су преживели чистку још нема званичног одговора - каже добро обавештени саговорник медија.

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У КУЋИ СТРАВЕ! Пронађени НОВИ ДОКАЗИ у Ритопеку, Веља Невоља припремао терен за ЈОШ ЈЕДНУ ЖРТВУ?!

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У КУЋИ СТРАВЕ! Пронађени НОВИ ДОКАЗИ у Ритопеку, Веља Невоља припремао терен за ЈОШ ЈЕДНУ ЖРТВУ?!

ОЧЕКУЈУ СЕ ПРВИ СВЕДОЦИ У ТУЖИЛАШТВУ: Спроводи се детаљна истрага рада председника општине Палилула

ОЧЕКУЈУ СЕ ПРВИ СВЕДОЦИ У ТУЖИЛАШТВУ: Спроводи се детаљна истрага рада председника општине Палилула

БЕЛИВУКА КРАЛИ САРАДНИЦИ: Нису се плашили крволочног криминалца, а он им је приредио НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ

БЕЛИВУКА КРАЛИ САРАДНИЦИ: Нису се плашили крволочног криминалца, а он им је приредио НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Нека од тих питања су, додуше, званично постављена, али одговори нису били баш најјаснији.

Тако је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић потврдио да је у јануару 2020. скинута забрана уласка у Црну Гору Вељку Беливуку.

Црна Гора још не изручује пуцача "кавчана"

Иако је Апелациони суд Црне Горе одлучио да изручи Србији Краљевчанина Лазара Илића (24), до тога још није дошло. Власти Србије га потражују због сумње да је у октобру 2020. у Београду убио Александра Шарца. Илић је ухапшен 22. јануара у Будви због сумње да је припремао "ликвидацију безбедносно интересантне особе из те општине".

Његово име појавило се у јавности 20. октобра прошле године, када је објављено да се сумњичи за убиство Шарца у гаражи тржног центра "Ушће". Илић, који важи за пуцача "кавачког клана" је, према сумњама београдске полиције, из пиштоља берета, калибра 7,65 милиметара, на којем је био пригушивач, пуцао на Шарца, а потом је, приликом бекства, одбацио пиштољ и нестао. Недуго потом обрео се у Црној Гори са новим задатком.

- Не знамо ко је скинуо, радимо на томе. Претпостављамо ко је. Али не могу рећи, после да буде зашто се тако нешто јавно говори без доказа - рекао је Абазовић на контролном саслушању пред црногорским одбором за безбедност и одбрану.

Он је то рекао одговарајући председнику одбора Милану Кнежевићу, који га је питао да ли има оперативна сазнања да је син шефа Сектора за борбу против организованог криминала Зорана Лазовића Петар, запослен у Агенцији за националну безбедност (АНБ), редовно одржавао контакте с Радојем Звицером и да ли је у корелацији њихов однос са Звицеровим напуштањем Црне Горе приликом хапшења чланова криминалне групе.

Вујачић: Да ли је Звицер уопште побегао

Према речима Свете Вујачића, саветника министра полиције Александра Вулина, Беливукова екипа је српска филијала "кавачког клана" са ВИП третманом у Црној Гори.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: МУП

- То потврђује и Беливуков боравак у Црној Гори, где су га дочекали, малтене, као почасног госта. Иако не могу да тврдим да је на врху те пирамиде Зоран Лазовић, јасно је да иза свега стоји неко веома моћан. Мафија тако функционише, увежу се са свима, уплету се у све поре живота, уђу у власт и постану недодирљиви. Питам се чак да ли је Звицер уопште побегао из Црне Горе или се и даље тамо успешно крије - коментарише Вујачић.

- Син Зорана Лазовића и Радоје Звицер... Имамо нека сазнања, па нису далеко од ваших сазнања. Али не бих сада да их делим - рекао је Абазовић.

Он је додао и да нема податке да су агенти АНБ директно умешани у ликвидацију Алана Кожара у Грчкој.

- У Црној Гори нико не спори да је одређени број полицајаца из Лазовићеве екипе и даље на дужности. Очигледно је, дакле, да су и даље моћни - закључује саговорник.