Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТУКАО ДЕВОЈКУ, ПЉУВАО ЈЕ, ГАСИО ЦИГАРЕТУ О ЊУ ПА ЈЕ ОЖЕНИО! Њен отац га избо ножем - бизаран случај из Ниша добио епилог

22.11.2023. 13:20
Пише:
Србија Данас/Блиц
jezivo
језиво / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Апелациони суд наводи да је изречена максимална казна за кривично дело злостављања и мучења јер није било олакшавајућих околности док отежавајућих има више.

Одлуком Апелационог суда из Ниша Н. Р. (27) из нишког села Доње Међурово осуђен је на годину дана затвора јер је 7.марта 2020.године злостављао и мучио своју девојку, док је оптужби за силовање – ослобођен. Тиме је правоснажно окончан један од најбизарнијих случаја злостављања у нишком крају протеклих година, који је привукао много пажње јавности, поготово јер су се оптужени, који је син виђенијег нишког трговца, и оштећена у међувремену измирили, венчали и добили дете!

Проф. др Димковић одговара на питање које мучи многе: Због чега се УРИНАРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ стално понављају?Prof. dr Nada Dimković

Проф. др Димковић одговара на питање које мучи многе: Због чега се УРИНАРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ стално понављају?

Девојка коју је ударио Вучићевић пуштена из болнице, има лаке телесне повредеDragan Vučićević

Девојка коју је ударио Вучићевић пуштена из болнице, има лаке телесне повреде

ДРАМА У БЕОГРАДУ! Сударили се камион и аутомобил код Аде Циганлије Policija

ДРАМА У БЕОГРАДУ! Сударили се камион и аутомобил код Аде Циганлије

Цео случај био је додатно закомпликован тиме што је Ч.Н. (53) из Трупала, отац оштећене, избо ножем Н.Р. који му је неколико дана након подношења пријаве за силовање, у марту 2020.године, упао у кућу у Трупалу.

Два пута првостепено осуђиван за силовање па ослобођен

Н.Р. је два пута пред Вишим судом у Нишу оглашаван кривим и за злостављање и за силовање али обе пресуде није потврдио Апелациони суд у Нишу. Првом пресудом из априла 2021.године он је првостепено био осуђен на седам и по година затвора али је Апелациони суд премет вратио на поновно суђење. Тако је 25.октобра прошле године Н.Р. је поново осуђен првостепено у Вишем суду у Нишу за оба кривична дела на шест и по година затвора али је ту пресуду Апелациони суд у Нишу преиначио тако што га је за злостављање и мучење осудио на годину дана затвора, а за силовање – ослободио услед недостатка доказа.

Угасио јој цигарету на грудима

- Оптужени Н.Р. је крив што је злостављао оштећену и према њој поступао на начин који вређа људско достојанство тако што јој је после краће расправе одузео телефон а потом ударао више пута рукама и коленима по телу, гађао је упаљачем а потом је натерао да се скине и заузме положај "четвороношке". Више пута је ударао шакама по задњици, пљувао по лицу вређајући је речима да је "курветина и кучкетина". Потом јој је угасио цигарету на предњој левој страни грудног коша и није јој дозволио да иде у тоалет а када је оштећена после 17 часова дошла кући таксијем, на иницијативу њене мајке због знатне узнемирености и бројних видљивих повреда пријавила је оптуженог полицији а лекарским прегледном констатоване су бројне лаке повреде по телу – стоји у образложењу најновије пресуде Апелационог суда у Нишу.

Измирили се и венчали током суђења!?

Суд је констатовао да је неспорно је да су оптужени и оштећена били у специфичној сексуално-емотивној вези, коју карактеришу свађе и физичко насиље према оштећеној, а да је критичног дана у кући оптуженог дошло до инцидента и бурне свађе која је резултирала бројним телесним повредама по телу оштећене. Током трајања кривичног поступка оптужени и оштећена су се измирили чак и венчали а потом добили дете, што је довело до тога да је оштећена на суђењу у потпуности изменила свој исказ.

Спорна чињеница, која је разматрана на претресу у Апелционом суду, била то да ли је критичног дана дошло до полног односа који није био на добровољној основи И уз употрену силе. Анализирајући непосредно И посредно изведене доказе, Апелациони суд је нашао да тужилац није доказао да је Н.Р. извршио кривично дело на начин описан у изреци првостепене осуђујуће пресуде.

Devojka sedi na podu
Девојка седи на поду / Извор: Профимедиа

Силовање није доказано

-На претпоставкама се осуђујућа пресуда се не може заснивати већ искључиво на несумњиво утврђеним чињеницама које искључују сваку могућност да се инкриминисани догађај одиграо на неки други начин, у конкретном случају на начин како је то интерпретирала оштећена саслушана у својству сведока, током првостепеног али и другостепеног поступка – навео је Апелациони суд у Нишу.

Као основани прихваћени су жалбени наводи браниоца оптуженог да није доказано да је до сексуалног односа дошло оптужени против воље оштећене применом силе. И по налажењу претресног већа, како је наведено, утврђена временско просторна анализа инкриминисаног догађаја довела је у сумњу веродостојност исказа оштећене који је дат у својству сведока у поступку који је претходио оптужењу.

Шта је рекао таксиста

- Неистинито је казивање оштећене да је позвала такси са телефона оптуженог а након што је силовао, обзиром да према аудио запису такси службе са броја телефона оптуженог звао је мушки глас, што одговара одбрани оптуженог. Потом, по казивању такси возача Г.Г. оштећену је при повратку кући најпре одвезао до једне стамбене зграде у Нишу где се задржала краће време, а потом је одвезао до... одакле је преузео по позиву и где је иза стуба оставила нешто, да би потом током вожње са његовог мобилног телефона послала СМС поруку у смислу да та особа узме оно што је она оставила а потом уништи картицу. Описано поступање оштећене као силоване особе по налажењу овог суда је потпуно нелогично и нерационално – образложио је Апелациони суд у Нишу.

Taksi
Такси / Извор: Профимедиа

Иза стуба оставила веренички прстен!?

У пресуди се навод да је невешто оштећена покушала да објасни овакво своје поступање, поред осталог да је иза стуба оставила веренички прстен, иако је исти добила када је изменила сведочење на главном претресу а садржину СМС поруке упућену оптуженом није могла да објасни.

-Овакво понашање оштећене упућује на понашање девојке која након свађе и премлаћивања али и очигледног помирења набавила “нешто” оптуженом, а то свакако није веренички прстен, и донела у близини његове куће, и што је битно због те набављене ствари, оптужени је требао да уништи картицу телефона. Следствено томе, исказ оштећене пред јавним тужиоцем у погледу радње силовања није прихваћен од стране овог суда као објективно истинит – стоји у пресуди Апелационог суда у Нишу.

За мучење максимална казна

Апелациони суд наводи да је Н.Р. изречена максимална казна за кривично дело злостављања и мучења јер није било олакшавајућих околности док отежавајућих има више.

- Чињеница да се оптужени током трајања поступка оженио са оштећеном и добио дете, нема значаја за одмерење казне јер се ради о осмишљеном сценарију ради постизања што повољнијег процесног положаја оптуженог у замену за погодовање интересима оца оштећене у погледу извршеног кривичног дела на штету оптуженог Н.Р. Са друге стране, оптужени је особа склона криминогеном понашању, пре свега вршењу насиља, обзиром да је на основу пресуде о признању кривице од 21.новембра 2019. године осуђен за насиље у породици на казну затвора од шест месеци условно за две године. Дакле, предметно кривично дело које такође карактерише вербално и физичко насиље учинио је у време проверавања – образлаже Апелациони суд.

Већ издржао изречену казну

Но, иако је осуђен на годину дана затвора, Н.Р. неће ићи иза решетака јер је казну већ – издржао. Наиме, он је у притвору био од 17. марта до 24. јула 2020. године а потом му је изречена забрана напуштања стана од 24.јула 24. октобра 2020 године и од 3. новембра 2020. до 23. априла 2021.године, које му се урачунавају у казну.

Отац девојке га избо када му је упао у кућу

Против оца девојке Ч.Н., пред Основним јавним тужилаштвом у Нишу вођена је истрага јер је у својој кући ножем избод Н.Р., који му је упао у кућу три дана након подношења пријаве за силовање. Ч.Н. је тада новинару "Блица" испричао да је само покушавао да заштити своју породицу.

}