Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ГРОБАРИ" ЖЕСТОКО ЗАРАТИЛИ! У два дана један младић УБИЈЕН, а двојица рањена у обрачунима - момак са Карабурме радио са Беливуком?!

05.02.2024. 09:19
Пише:
Србија Данас/Курир
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Shutterstock
Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock

Навијачки сукоби се не смирују

На Карабурми по ногама изрешетан младић (23), који се доводио у везу с Беливуковим Принципима, а у исто време полиција ухапсила осумњиченог за злочин у Борчи.

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорораNovi Sad

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорора

ПОЗНАТО СТАЊЕ ПОВРЕЂЕНИХ У УДЕСУ У ЧАЧКУ Аутомобили потпуно смрскани, пет особа пребачено у болницуHitna pomoć

ПОЗНАТО СТАЊЕ ПОВРЕЂЕНИХ У УДЕСУ У ЧАЧКУ Аутомобили потпуно смрскани, пет особа пребачено у болницу

ЛАНЧАНИ СУДАР НА АЛТИНИ: Учествовала три возила, полиција на лицу местаPolicija

ЛАНЧАНИ СУДАР НА АЛТИНИ: Учествовала три возила, полиција на лицу места

Навијач Партизана (23) рањен је у суботу увече на Карабурми у Београду, када је непознати нападач на њега испалио рафал у тренутку када се овај у парку састао с девојком, која је прошла без повреда.

Пуцњава се догодила око 20.15 у Камчатској улици, а као могући мотив помињу се нерашчишћени рачуни.

"Гробарски парк"

- Сумња се да је упуцани навијач Партизана био део фракције Принципи, коју су, према оптужници, Вељко Беливук и Марко Миљковић до хапшења 4. фебруара 2021. користили као параван за вршење кривичних дела - каже добро обавештен извор и додаје:

- Истражитељи сумњају да је нападач знао када ће жртва изаћи из куће и када ће се наћи у "гробарском парку". Иначе, у тренутку рањавања младић је био у кућном притвору, али без наногице.

Како је појаснио наш извор, сумња се да је нападач са саучесником или више њих спремно чекао жртву.

- Када се младић појавио у парку како би се састао с девојком, зачули су се хици. Нападач је пришао жртви и почео да му пуца у ноге. Испалио је неколико хитаца, а потом побегао - каже саговорник и додаје да је девојка одмах побегла, те да није познато да ли је видела лице особе која је пуцала.

- Повређени је пао и почео да дозива помоћ. Полиција и екипа Хитна помоћ убрзо су стигли, а лекари су констатовали да је момак задобио повреде које нису опасне по живот. Рањени није желео да сарађује с полицијом.

Како сазнајемо, ово није први пут да се овај младић нашао на мети. Повређени је и 2018. године био рањен хицима из ватреног оружја. Његове комшије кажу да се у суботу увече чула пуцњава, а потом и јаукање.

- Мислили смо да су у питању петарде или тако нешто, с обзиром на то да је ово навијачки крај Партизана. Стално они нешто славе овде, прослављају, праве бакљаде. Изашао сам на прозор и видео како једна девојка бежи, док младић лежи насред парка и виче: "Маму вам вашу. Платићете за ово!", а онда је почео да дозива помоћ - каже нам један очевидац пуцњаве и додаје:

- Одмах су се ту окупили навијачи и комшије. Дошле су и полиција и Хитна помоћ, цео крај су блокирали. Касније сам чуо од комшија да је рањен у ноге, то вам је класична опомена, тако је било и у моје време.

Одбили сарадњу

Интересантно је да је само два дана раније у Борчи убијен младић (19), ког истражитељи такође доводе у везу с навијачима Партизана. Он је насмрт избоден у заказаном обрачуну са, како се сумња, припадницима исте навијачке групе. Тада је рањен и његов друг (23), који је, као и рањени навијач с Карабурме, одбио да сарађује с полицијом.

- Истражитељи проверавају да ли су убиство у Борчи и пуцњава на Карабурми повезани и на који начин. Не искључује се могућност да је у питању разбуктавање сукоба унутар навијача Партизана. Сумња се да сви уплетени у ова два догађаја имају везе и с наркотицима, те се испитује њихова веза и да ли је то довело до тога да се навијачи обрачунавају међу собом - објашњава наш извор.

Подсетимо, полиција је у суботу увече, баш у време пуцњаве на Карабурми, ухапсила осумњиченог за убиство у Борчи. Осумњичени се скривао два дана од полиције и имао је, како се сумња, помагача. Полиција је саопштила да су ухапсили младића (23) и једног малолетника (17) због тешког убиства.

Осумњичен и малолетник

- Они се сумњиче да су 1. фебруара оштрим предметом повредили двадесеттрогодишњег мушкарца, који је од задобијених повреда преминуо на месту - пише у саопштењу МУП, где се додаје да је младићу одређено задржавање до 48 сати, а осумњичени малолетник биће спроведен у Виши суд у Београду, у одељење за малолетнике.

Учестали сукоби у београдском насељу

Рањени момак је, наводно, својевремено био део Партизанове навијачке групе Принципи, на чијем челу су били Вељко Беливук и Марко Миљковић. Није тајна да су Принципи имали јак утицај на Карабурми, а познато је и да је након хапшења вођа Принципа у фебруару 2021. њихове криминалне послове везане за трговину дрогом и послове обезбеђења, како се сумња, преузео подмладак с Карабурме и њихова братска навијачка фракција Антироми. Подсетимо, на челу Антирома био је Лазар Маринковић Луцифер, који је заједно са својих 17 сарадника ухапшен у марту прошле године због трговине дрогом на београдским сплавовима и у клубовима. Његова група је пре неколико дана осуђена пред Посебним одељењем Вишег суда у Београду на укупно 73 године и девет месеци затвора. Вођа Маринковић је осуђен на седам година.

Такође, након хапшења клана Беливук-Миљковић навијачки сукоби на Карабурми су постали учестали, па је у децембру 2021. рањен момак (24) у близини своје куће, док је у марту 2022. тешко рањен мушкарац (35) када се враћао кући. Иначе, он је брат једног од наводно осумњичених за убиство двојице "шкаљараца" у јануару 2020. у Атини, а сумња се да је ово била порука његовом брату.

Комшије уплашене

Комшије рањеног младића испричале су да је овај младић познат у крају као веома проблематичан.

- Има одређена групица момака која је позната у крају и то сви знају. Баве се дрогом и сви гледају да их се клоне, па је тако боље не причати о томе. Није безбедно. Био је и хапшен због наркотика, а прича се и да му ово није прво рањавање - рекао је један од становника зграде испред које се догодила пуцњава.

Уплашене комшије кажу да је прексиноћ био блокиран цео крај.

- Полиције је било на сваком ћошку, све су испитивали, буквално сваког пролазника, а неким комшијама су и звонили на врата да провере да су нешто чули и видели и тако им помогли у истрази. Општи хаос је био - каже саговорник.

Извор: Србија Данас/Курир/Пренела: Т.М.

}