Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У ГОРАНОВОМ СЕФУ ДРАГОЦЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Пет кључних питања чији одговори воде директно до убице (ФОТО)

07.10.2021. 20:15
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: СД/илустрација

Највећа мистерија јесте та ко је извршилац монструозног злочина какав није био забележен у скорије време на овим просторима.

Обдукција Горана (57), Гордане (56) и Лидије (25) Ђокић, незванично, показала је да су убијени из ватреног оружја. Како би изгорели до непрепознатљивости њихова тела натопљена су горивом. Полиција још утврђује - мотив злочина, место убиства, шта је телефонима жртава, ко је убица и шта је у сефу власника мењачнице.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ФСС И MOZZART – УЕФА НАГРАДИЛА ПРОЈЕКАТ „ФУДБАЛ ЈЕ ЗА СВЕ, ФУДБАЛ ЈЕ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ“!

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ФСС И MOZZART – УЕФА НАГРАДИЛА ПРОЈЕКАТ „ФУДБАЛ ЈЕ ЗА СВЕ, ФУДБАЛ ЈЕ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ“!

МИЛИЦУ (16) ЗАКЛАЛИ НАСРЕД УЛИЦЕ Убица који је НА СЛОБОДИ, пре 11 година нанео јој убоде у груди, па пререзао врат

МИЛИЦУ (16) ЗАКЛАЛИ НАСРЕД УЛИЦЕ Убица који је НА СЛОБОДИ, пре 11 година нанео јој убоде у груди, па пререзао врат

КО СУ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ У СРБИЈИ? Човек који је ове тајне чувао открива све - постојало је само једно правило

КО СУ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ У СРБИЈИ? Човек који је ове тајне чувао открива све - постојало је само једно правило

О мотиву бруталног злочина незапамћеног на просторима Србије још увек се нагађа у више праваца. По једнима Ђокићи су ликвидирани због пљачке јер је Горан који се годинама бавио мењачким пословима са собом је увек носио већу количину девиза, а неки тврде да је то чак био износ од 20.000 до 100.000 евра. По другим причама мотив злочина је већи износ новца који је неко дуговао Горану, па је на овај начин покушао да се реши дуга. Не искључује се ни могућност да је новац дат са каматом и то целу причу чини само још комплекснијом. До проналаска убица који су починили овај монструозни злочин за сада се не искључују ни друге могућности.

Командант Жандармерије Дејан Луковић у гостовању на јутарњем програму рекао је да "још нема јасних доказа да је мотив убиства Ђокића користољубље".

- Јавност ће бити упозната са свим. Оваква кривична дела најчешће се извршавају из користољубља, иако не мора увек то да буде главни узрок, могла је да буде и прељуба - навео је Луковић.

Он је истакао да је отмица, а потом и брутално убиство породице Ђокић добро испланирано и највероватније је злочин извршио више људи.

- Са полицијске стране гледано и из искуства колега, које је неизмерно, овај злочин претходно је морао да буде добро испланиран или је било више извршилаца кривичног дела. Локација где је возило пронађено је заиста добро скривено и то је морало бити унапред испланирано - рекао је Луковић.

ТЕЛЕФОНИ

Командант Луковић рекао је и да је могуће да су убице увелико ван граница наше земље.

- Извршиоци су могли већ дан након извршења злочина да буду ван граница земље с обзиром на то да смо ми информацију о нестанку добили тек три дана касније - рекао је Луковић и прецизирао да мобилни телефони оца Горана и ћерке Лидије који су искључени исте секунде још нису пронађени.

Lidija Đokić
Лидија Ђокић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Према сазнањима, Горан Ђокић није примио ни један сумњив позив нити је могао да зна да ће бити отет, а камоли убијен.

- Током истраге свакако ће се излистати њихови позиви. Мада, сумњамо да је убица био у контаку са њима јер по свему судећи злочин је планирао до детаља и сигурно не би жртву pethodno позвао телефоном. Ђокићева супруга није имала мобилни телефон. Телефонски апарати Горана и Лидије још нису пронађени. Траг њихових сигнала кобне ноћи ишао је све до села Тешица и ако су они претходно убијени у Моравцу. Што значи да су телефони остали у аутомобилу. Возило "пасат" нађен је недалеко од села Тешица запаљен. Није познато да ли су телефони били у њему, па су приликом пожара у потпуности изгорели или су отичари са собом однели и уништили - каже извор.

МЕСТО УБИСТВА

Како се сазнаје, полиција још није сигурна где су тачно убијени Ђокићи.

Незванично се јуче сазнало да је једна чаура нађена поред запаљеног аутомобила.

- Чаура је послата на вештачење како би се утврдило да ли има везе са овим убиством. Познато је да је овај простор део ловишта - каже извор.

Да место убиства још није прецизно утврђено показује и јучерашња претрага терена коју је спровела полиција детекторима метала на месту где су откривена спаљена тела у атару села Моравац. Да ли су Ђокићи убијени у аутомобилу коришћењем пиштоља са пригушивачем, па птом њихова тела изнета из возила коначну реч даће форензика.

СЕФ

Сеф је пронађен прошле недеље приликом претреса просторија које су користили Ђокићи али није одмах отваран, јер је кључ имао само Горан а полиција је у том тренутку радила на случају потраге за несталим особама. Но, када су пронађена тела Ђокића, овај сеф би могао истражитељима да пружи драгоцене информације.

Горан се бавио мењачким пословима и имао је увек већу количину девиза у кешу. По неким причама, радило се о суми од 20.000, 50.000 па можда чак и 100.000 евра. Податак да ли је новац држао у сефу, или, по чаршијским причама у резервном точку аутомобила, могао би бити кључ у решењу мистерије мотива злочина. Наиме, ако у сефу буде пронађена већа количина новца, онда је извесније да мотив злочина није пљачка већ освета или покушај да се дужник реши већег дуга који је евентуално имао према Ђокићу. Такође, у сефу би се могао наћи и списак могућих дужника, што опет отвара нова врата ка решењу мотива бруталног убиства целе породице.

Након проналаска аутомобила "фолксваген пасат" који је возио Ђокић, појавило се незванично сазнаје да је из гепека наводно нестао резервни точак. То је по неким мишљењима потврда да се ради о пљачки јер је по чаршијским причама Горан држао новац у резервном точку аутомобила. По другим мишљењима, та теорија је неодржива јер да је новац био у точку разбојници би га извадили и узели, није било потребе да носе са собом цео точак. С тога би информација шта се налази у сефу убијеног мењача могла бити од круцијалног значаја.

УБИЦА

Највећа мистерија јесте та ко је извршилац монструозног злочина какав није био забележен у скорије време на овим просторима. Сви оперативни подаци указују на то да је готово немогуће да иза овакве ликвидације стоји један човек. За ову теорију је много доказа.

- Потребна је озбиљна логистика да би се испланирао и у дело спровео овакав злочин. Отет је човек који је већ раније био на удару разбојника, па самим тим имао већи степен опрезности. Тела су спаљена на једној локацији, а аутомобил 12 километара даље. Што је захтевало ангажовање више лица како на физичком извршењу тих задатака тако и на претходном одабиру и проналажењу локација - каже извор и додаје да је велика вероватноћа да се ради о добро организваној криминалној групи.

ГОРИВО

Како се сазнаје, саслушано је десетак особа и сви су прошли полиграф. Нико од грађана који живе у атару села Моравац и Тешице није чуо пуцњаву.

- Сумњамо да су тела трочлане породице морала много бити натопљена горивом јер су изгорела у потпуности. Како је убица или више њих обезбедио гориво то још није познато - каже извор.

Више вести о породици Ђокић прочитајте ОВДЕ.