Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У ВЕЉИНОЈ "КУЋИ СТРАВЕ" ОТКРИВЕНО БЛАГО? Међу гомилом новца пронађена и једна МИСТЕРИОЗНА ствар

10.02.2021. 22:24
Пише:
Србија Danas/Objektiv.rs
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/Илустрација

У сефу је био и свежањ од петнаестак кључева, претпоставља да су у питању кључеви од кућа, викендица и штекова које је ова криминална група користила

У "кући страве" у викенд насељу Ливадице код Гроцке у којој су Вељко Беливук (36) и Марко Миљковић Маре (30) убили Милана Љепоју пронађен је сеф, у којем је било неколико десетина хиљада евра и свежањ кључева. Сви су обични и ниједан није прављен за неку специјалну браву.

ПОЛИЦИЈА КОД ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ПРОНАШЛА СНИМКЕ СУРОВИХ ЛИКВИДАЦИЈА! Његова екипа унапред знала сваки корак инспектора

ПОЛИЦИЈА КОД ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ПРОНАШЛА СНИМКЕ СУРОВИХ ЛИКВИДАЦИЈА! Његова екипа унапред знала сваки корак инспектора

Песма поручена како би испровоцирала ухапшеног "гробара" Беливука: У притвору преко радио-станице прати вести о себи

Песма поручена како би испровоцирала ухапшеног "гробара" Беливука: У притвору преко радио-станице прати вести о себи

ЗВЕРСКА МУЧЕЊА И УБИСТВА СРБИЈА ВЕЋ ИМАЛА ПРИЛИКУ ДА ВИДИ: Земунце и Вељу Невољу везује и улога хорор егзекутора

ЗВЕРСКА МУЧЕЊА И УБИСТВА СРБИЈА ВЕЋ ИМАЛА ПРИЛИКУ ДА ВИДИ: Земунце и Вељу Невољу везује и улога хорор егзекутора

У “кући смрти” у Ритопеку пронађено је и оружје: пиштољ и специјалне цеви за снајпер. Како се сазнаје, пронађени пиштољ је посебно важан у истрази против криминалне групе Беливука и Миљковића. Према незваничним наводима, реч је о пиштољу који су склонили полицајци из Беливуковог стана у Хумској, надомак стадиона Партизана.

Кућа у Ритопеку била је у власништву Владе Драганића (47), који ју је пре годину дана продао Беливуку за 120.000 евра, а надзирана је од краја новембра прошле године.

Ново хапшење

Марко Андрић (34) звани Кузман, члан организоване криминалне групе Вељка Беливука ухапшен је у Нишу. Око 10 часова наређен је претрес Кузмановог стана, као и просторија које користи и том приликом полицајци су пронашли пиштољ за који нема дозволу и два метка, као и вагицу на којој су били видљиви трагови дроге. Шта је у питању биће познато после анализе на коју је пронађени инструмет послат.

Кузману се на терет ставља кривично дело недозвољено држање оружја и опојних дрога и њему је након саслушања у тужилаштву одређен притвор у трајању до 30 дана и налази се у КПЗ Ниш.

Име Марка Андрића испливало је на површину после објављивана садржаја телефонских разговора на којима Кузман прича са Вељком Беливуком о вођи банде “Пинк Пантери” Милану Љепоји који је нестао и за кога се сумња да је зверски мучен и убијен.

За њега се чуло 2007. године када је отет син познатог нишког политичара. Нишлије га од те отмице у којој је син политичара, тада перспективни кошаркаш отет и мучен наводно због неке девојке, нису много спомињале јер се касније није бахатио по граду, није се ни по чему истицао. Андрић је био на оптуженичкој клупи, али у затвореном поступку за јавност када су изнети детаљи ове дводневне тортуре над дечаком.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: МУП Србије

У току финансијска контрола имовине

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је јуче да се припрема наставак операције која је почела хапшењем групе око Вељка Беливука и додао да је у току финансијска контрола њихове имовине.

- У овом тренутку, док се криминална група Беливук-Миљковић налази у затвору, спроводе се истражне радње. Наша јединица која се бави финансијским контролама проверава њихову имовину. Већ је ставила забрану на отуђење, располагање имовином свих припадника организоване криминалне групе, и тако ћемо увек радити - рекао је Вулин у Скупштини Србије.

Он је додао да криминал обично за свој првенствени интерес има прибављање противправне имовинске користи и да држава жели да покаже да се то не исплати.

- Када вам држава једног дана дође, а увек дође по вас, и одузме вам то због чега сте продали душу ђаволу, онда схватите да нема никаквог смисла бавити се криминалом, јер нећете то моћи да пренесете ни на своје породице, ни на своју децу, да сте запрао својим криминалом највише казнили њих - рекао је Вулин.

Министар је најавио да ће се акције наставити и да се припрема наставак већ започете операције, преноси Танјуг.

- Са поносом могу да кажем, председник Александар Вучић инсистира и код МУП и код БИА да нема заштићених, да можемо и морамо у складу са законом да радимо свој посао и да нико није толико моћан да буде недодирљив, као и да његово кршење захтева може да буде опроштено - навео је Вулин.

Зорић прошао полиграф

Секретар Државног већа тужилаца Томо Зорић јуче је поново саслушаван и, како незванично сазнајемо, прошао је полиграфско испитивање у полицији. Зорић је пре неколико дана присуствовао хапшењу навијача Партизана Милоша Ђукановића.

Зорић је прекјуче саслушан у полицији, када је доставио сву документацију у вези са издавањем стана младићу кога доводе у везу са Вељом Невољом, док је данас био полиграфски тестиран. Како сазнајемо, он је одмах пристао на полиграф, како би скинуо све сумње са себе.

У тренутку привођења Милоша Ђукановића, који је у медијима означен као припадник Беливукове групе, са њим за столом у ресторану “Ветрењача” у Панчеву седели су Зорић и његова сарадница Милица Љубичић, иначе заменик Другог основног тужилаштва у Београду.