Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У ЗАТВОРУ СА ЛЕГИЈОМ! Непознате приче из деведесетих, Кристијан: Био сам већа глава од њега у криминалном смислу

06.08.2023. 13:24
Пише:
Србија Данас/Република
Kristijan Golubović
Кристијан Голубовић / Извор: Фото: СрбијаДанас/Саша Džambić/Shutterstock

Кристијан Голубовић је говорио о Легији као свом другу, а онда је поменуо и Аркана и Вељу Невољу.

Ријалити учесник и бивши робијаш, Кристијан Голубовић, шокирао је јавност признањем о криминалу, убиствима, мафијашима и познатим дамама са којима је спавао. У никад већој исповести причао је о Вељи Невољи, Аркану, Легији, али и особама које познајемо са естраде и ријалитија.

- О Легији људи, генерално, неће да ме питају. Мисле да измишљам јер је он у затвору, па не може да одговори. Он може да одговори увек. Он је у оно време био испод мене хијерархијски на улици. Био сам већа глава од њега у криминалном смислу - започео је причу Кристијан и одмах објаснио:

ЈЕДНА РЕЧЕНИЦА КОШТАЛА ЈЕ ГЛАВЕ ГЕНЕРАЛА! Главни егзекутор "Земунаца" открио тајну клана - овако су преварили Легију (ВИДЕО)

ЈЕДНА РЕЧЕНИЦА КОШТАЛА ЈЕ ГЛАВЕ ГЕНЕРАЛА! Главни егзекутор "Земунаца" открио тајну клана - овако су преварили Легију (ВИДЕО)

"О БАВЉЕЊУ КРИМИНАЛОМ ГОВОРИЛИ СУ КАО О ЕСТРАДИ" До сада непознати детаљи о жестоким момцима деведесетих

"О БАВЉЕЊУ КРИМИНАЛОМ ГОВОРИЛИ СУ КАО О ЕСТРАДИ" До сада непознати детаљи о жестоким момцима деведесетих

О ОВОМЕ ЈЕ ПРИЧАО СА ЛУКОМ БОЈОВИЋЕМ! Кристијан открио однос са шкаљарцима и кавчанима: У Београду смо имали мексички клан (ВИДЕО)

О ОВОМЕ ЈЕ ПРИЧАО СА ЛУКОМ БОЈОВИЋЕМ! Кристијан открио однос са шкаљарцима и кавчанима: У Београду смо имали мексички клан (ВИДЕО)

- Он долази из легије, Аркан, Шешељ, ратиште, све што је научио, применио је код нас. После је добио другачији ауторитет. Више нису причали да је из Кристијанове екипе, ми смо из екипе осамдесетих, кад се пуцало и убијало за све, али се није толико причало. Неокомунизам није дозвољавао да се пише о томе, као данас. Легија је на улици био пацифиста, није ми давао да се бијем. Кад сам човека 18 пута избо ножем јер је малтретирао девојку, он ме спречавао. Тај човек је малтретирао Легију, његову породицу за нашим столом, он је хтео то да испегла јер је човек пијан, а ја сам реаговао. Све до "земунског клана" ишао је линијом мањег отпора. Увек скаче на мене, не на друге. То је прави Легија. То је Цема заправо. Легија је атентатор. Ту је разлика. Аркан је рекао "Иди, нађи, Кристијана да не иде по Вождовцу тамо да убија, стави га на леђа и доведи га у Ердут." Имао сам 20 кила злата и 100.000 марака у то време. Мени није била потребна ничија помоћ. Могао сам да погинем или да будем највеће име у Југославији. Рат се десио у међувремену, кад сам скочио са 17 метара на бетон, остао жив и наставио даље, то је Аркану импоновало. Хтео је да ми помогне, ипак таквог момка треба имати у екипи. Он је био посланик, сила, дође мени и каже: "Дођи код нас, немој да пуцаш, изгубићу гласове, нема онда после ништа. Казаће људи да сам херој, а Кристијан по Вуковару убија људе." Урадио сам нешто као и с Урошем, у кући сам пуцао људе и предмете, па је он полудео и звао Легију. Мене нико није могао ни да доведе негде ни да ме најури. Са мном је могао само компромис.

Голубовић тврди да је предвидео да ће заједно с Легијом и робијати.

Milorad Ulemek Legija
Милорад Улемек Легија / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Insajder Видео

- Имао сам ауторитет над Легијом док није постао Легија. Увек смо били као браћа. Ја сам био с њим сат и по времена пре него што се предао. Седели смо и причали. Писали смо поезију његовој деци. Писао је песме деци и нећу да кажем зашто се предао док ми не да зелено светло. Породична ствар је у питању. Смучило му се све у приватном животу, мучило га је све и свашта, па се предао. Он није био ничији човек, тотално за себе. Човек с милион евра у џепу није хтео да купи једне нормалне патике да носи. Није га то занимало. Носио је кожну јакну, лила тренерку и ципеле, ја кажем: "Не иде ти то тако", он каже: "Мутави, ајде не једи говна." Имао је своје рутине у трчању, с тренингом, отац војник, мајка побожна, био је опседнут тиме да постане падобранац, који је хтео да скочи 1.000 пута из авиона. То је био Легија. Није се дрогирао, као што се прича. Имао је два пута, и срећа је што дише на доживотној. Има времена да се покаје за све што је урадио или не. Да сумира цео свој живот, али опет дише. Драго ми је јер ми је друг. Он је мој сапутник био кроз многе незгоде. Тежина његових дела, то ће платити пред богом. Ја сам их платио. Кад сам му рекао да ћемо јести паштету у Централном затвору, он је рекао: "Ти можда, али ја сигурно не." Кад сам отишао по ручак и скочио на решетке, а он лежи на кревету и каже: "Е, мутави, био си у праву, и ја једем исту ту паштету, сад смо овде на истом."

Ни Вељин ни било који други клан није ми могао ништа

- Ја сам био на слободи и кад је харао Вељин клан, па сам био безбедан. Шта вам то говори. Кад су најгори кланови владали, ја сам био на слободи. Сви су знали за мене. Нисам био по затворима. Носио сам на плећима 20 клинаца, стан, кирије, аутомобили, мотори, све. Имао сам све, а нико, па ни Аркан, није могао да ми приђе. Сви су ми се смејали, и Ћента и Аркан и сви, што сам ставио камере на кућу. Ја сам њима био идол, а не они мени. Ћела је носио косу као ја у оно доба. Поштујем кад неко постане ауторитет, криминалац и слично и даћу увек смернице како да неко функционише у том свету.

Све вести из деведесетих прочитајте ОВДЕ.

}