Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ НИ САЊАО ДА ЋЕ МУ ОН ПУЦАТИ У ГЛАВУ! Ево какву специјалну маску је носио убица Сколетовог сина

31.01.2021. 22:13
Пише:
Србија Данас
Skole mlađi
Сколе млађи / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Zoran Ускоковиц

Убица је држао штап у левој луци и храмао, имао је запуштену браду и шешир на глави

Зорана Ускоковића (22) из Београда, сина покојног Зорана Ускоковића Сколета, у петак увече убио је мушкарац који је био маскиран у старца.

АРКАНОВЦИ УБИЛИ СКОЛЕТОВОГ СИНА?! Детаљи истраге професионалне сачекуше на Миљаковцу

АРКАНОВЦИ УБИЛИ СКОЛЕТОВОГ СИНА?! Детаљи истраге професионалне сачекуше на Миљаковцу

КОЛИКО ЈЕ ЗАПРАВО КОШТАО ЧАС КОД МИКЕ АЛЕКСИЋА? Није марио за ПОРЕЗ, држава оштећена за МИЛИОНСКИ износ!

КОЛИКО ЈЕ ЗАПРАВО КОШТАО ЧАС КОД МИКЕ АЛЕКСИЋА? Није марио за ПОРЕЗ, држава оштећена за МИЛИОНСКИ износ!

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА МУЧКО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ: Полиција још трага за осталим бегунцима због којих Џимија (23) више нема

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА МУЧКО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ: Полиција још трага за осталим бегунцима због којих Џимија (23) више нема

Зорана Ускоковића (22) из Београда, сина покојног Зорана Ускоковића Сколета, у петак увече убио је мушкарац који је био маскиран у старца. Убица је држао штап у левој луци и храмао, имао је запуштену браду и шешир на глави.

Са Сколетовим сином се срео у уском пролазу између зграда и он је стао да га пропусти. Убица је тад из капута извадио пиштољ и пуцао Сколету јуниору право у главу! - Зоран је у суботу увече изашао из свог "аудија", којег је паркирао код супермаркета. Био је у тамној тренерци са капуљачом. Кренуо је кући кроз уски пролаз. Ишао је с једне стране, а из супротног правца му је у сусрет долазио старији човек, који је шепао и једва ходао. Ишао је право према Зорану, који је стао да га пусти да прође, ништа не слутећи.

Кад су дошли на два метра близине, убица је из десног џепа извадио оружје и хладнокрвно му два пута пуцао у главу. Зоран је пао, а убица се сагнуо и узео нешто од њега. Не зна се да ли је узео неки пакет, пиштољ или новац. Онда је отрчао.

Тад се открило да је реч о млађем мушкарцу.

policija
полиција / Извор: Профимедиа

Из досадашње истраге је закључено да је Сколетов син праћен и да је убијен у класичној сачекуши. Убица је добро знао његово кретање, и када је Зоран кренуо ка згради у којој му живе мајка и очух, упуцао га је. Мотив ликвидације се испитује, а као једна од спекулација наводи се да је Сколетов син још једна жртва освете за убиство Жељка Ражнатовића Аркана 2000, са којом је његов отац повезиван. Међутим, други извори наводе да мотив лежу у његовим пословима.

На месту Зорановог убиства његови најближи су оставили жуту и црвену ружу, као и неколико флаша пива. Такође су запалили свеће и оставили беле маргарете на месту где је Зоран пао. На месту злочина и јуче су били видљиви трагови крви. - Страшно је то што се догађа! Плашимо се. Не знамо како ћемо ноћу да радимо. У тај пролаз идемо на паузу за цигарете - рекли су нам радници маркета. Зоран Ускоковић је објављивао фотографије и поруке на друштвеним мрежама, међу којима и фотографију за коју је као опис одабрао дискутабилан стих из песме Јале Брата: "Вадим прангије, неког ћу да рокнем."

На његовом профилу међу објавама су и статуси: "Улице воле своју децу", а наведено је и да је тренирао кик-бокс. Тело несрећног Ускоковића су у суботу ујутро, око пола шест, у Борској улици на Миљаковцу код броја 51, пронашли радници пекаре. Млађи Ускоковић имао је две године када му је отац убијен, 27. априла 2000. у ватреном окршају у београдском насељу Видиковац. Криминални миље у Србији тврдио је да је организовао убиство Жељка Ражнатоваћа Аркана 15. јануара 2000. Зоран Ускоковић Сколе је био близак Ражнатовићев сарадник, али "бизнис" и питање коме ће колики део колача припасти разорили су то пријатељство. Сколе је, како се веровало, животом платио то што су га "земунци" сматрали једним од организатора убиства Жељка Ражнатовића Аркана, 15. јануара 2000, и двојице његових пријатеља, у хотелу "Интерконтинентал".

Skole, Arkan
Сколе, Аркан / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Zoran Ускоковиц/Профимедиа

Сколе је у том интервјуу демантовао да је имао било шта са Аркановим убиством и истакао је да је због таквих инсинуација имао проблема у приватном и пословном животу. Нагласио је тада и да је први изјавио саучешће Аркановој удовици Светлани Цеци Ражнатовић.

Потврдио је и приче о "заједничком бизнису у вези са фудбалом" са Арканом, што ће се касније испоставити да је и био окидач за распад пријатељства и сарадње, а затим убиства и освете. У Сколетовом убиству су учествовали Сретко Калинић, Миле Луковић Кум, Никола Бајић, Милош и Александра Симовић, Владимир Милисављевић, Милан Јурушић Јуре и Душан Крсмановић. Калинић је признао да су ликвидације "београдског олоша трајале пет до шест минута". Најдужа ликвидација му је трајала минут и по, а реч је о убиству Зорана Ускоковића Сколета!