Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КО ЈЕ УБИЈЕНИ РАНКО ЕСКОБАР? Припадник никшићке криминалне групе, помињао се на суђењу Дарку Шарићу

09.03.2023. 17:10
Пише:
Србија Данас/24седам
Ranko Radošević
Ранко Радошевић / Извор: Фото: МУП Србије

Убијени Ранко Радошевић члан групе Радомира Бобана Баћовића, новог вође "шкаљараца" после убиства Јована Вукотића.


Никшићанин Ранко Радошевић (54), познатији као Ранко Ескобар, убијен је данас око 11 часова на бензинској пумпи у Рушњу надомак Београда, а изрешетала су га двојица маскираних нападача, која су после ликвидације побегла аутомобилом. Возило, за које се верује да су га користиле убице, убрзо је пронађено запаљено на Петловом брду.

УБИЈЕН РАНКО ЕСКОБАР ИЗ НИКШИЋА? Један од вођа црногорског клана ликвидиран на пумпи у Рушњу - доводи се у везу са Маретом Месаром

УБИЈЕН РАНКО ЕСКОБАР ИЗ НИКШИЋА? Један од вођа црногорског клана ликвидиран на пумпи у Рушњу - доводи се у везу са Маретом Месаром

"ЗАЛЕГАО САМ ИЗА ФОТЕЉЕ ДА СЕ ЗАШТИТИМ ОД МЕТАКА" Очевидац описао мафијашку егзекуцију - овако је убијен Ранко Радошевић

"ЗАЛЕГАО САМ ИЗА ФОТЕЉЕ ДА СЕ ЗАШТИТИМ ОД МЕТАКА" Очевидац описао мафијашку егзекуцију - овако је убијен Ранко Радошевић

МУШКАРАЦ ПОВРАЋАО, ЖЕНА ПЛАКАЛА! Потресне слике са пумпе - очевици убиства Радошевића у шоку (ФОТО)

МУШКАРАЦ ПОВРАЋАО, ЖЕНА ПЛАКАЛА! Потресне слике са пумпе - очевици убиства Радошевића у шоку (ФОТО)

Радошевић, коме је надимак и Шул, био је у самом врху "шкаљарског клана“ и најближи је сарадник браће Радомира и Рајка Баћовића, којима су надимци Бобан и Џегер. Према писању црногорских медија, Радомир Бобан Баћовић наводно је нови вођа "шкаљарског клана" после убиства неприкосновеног вође "шкаљараца" Јована Вукотића у Истанбулу.

Ranko Eskobar
Ранко Ескобар / Извор: Био је припадник никшићке криминалне групе, помињао се на суђењу нарко-босу Дарку Шарићу

Према незваничним информацијама, Баћовић и Радошевић се већ годинама баве шверцом кокаина и сканка из Јужне Америке у Европу, а количине до сада прошверцоване дроге мере се тонама, а наводно су од тог посла зарадили више десетина милиона евра.

У послу је Баћовић задужен за организацију, а Радошевићева група се бави професионалним ликвидацијама. И док се Баћовић углавном труди да задржи имиџ анонимуса у Србији, Радошевић је више пута хапшен, претресан и привођен.

Име Ранка Радошевића помињало се и на суђењу нарко-босу Дарку Шарићу. Током суђења за кријумчарење 5,7 тона кокаина, приликом суочавања са сведоком сарадником Небојшом Јоксовићем, Шарић је изјавио да "Јоксовић лаже како би заштитио Ранка Ескобара из Никшића".

Претрес куће у Барајеву

У полицијском документу о процени опасности од организованог криминала у Црној Гори. Радошевић је уписан као члан криминалне организације Никшићанина Радомира Баћовића.

Београдска полиција је приликом једног од претреса Радошевићеве куће у Барајеву, 2014. године у оквиру акције "Гром“, затекла и Баћовићевог брата Рајка, званог Џегер.

Џегер је током предизборне кампање за локалне изборе у Никшићу привођен заједно са бившим рукометашем Владимиром Мандићем, док је Мило Божовић, актуелни председник Општине Будва, био са њима, али се он позвао на посланички имунитет. Они су привођени под сумњом да су новцем из Србије куповали личне карте за Демократски фронт. Управо је Џегер тај која већ годинама одржава везу имеђу свог брата Радомира и Мила Божовића.

Како су  незванично потврдили извори блиски службама безбедности, Радомир Бобан Баћовић је после убиства Јована Вукотића у Истанбулу и формално постао вођа организоване криминалне групе "шкаљари".

Баћовић је и до тада важио за неформалног вођу "шкаљараца", односно особу која је координисала активности између различитих огранака клана са онима у Београду и широм света.

Хапшен са Митом Бежанијом

Црногорски медији, позивајући се на поуздане изворе, пишу да Између Баћовића и његовог партнера Ранка Радошевића, као и Филипа Кораћа и Луке Бојовића, али и Јована Вукотића, никада није било посредника из других структура клана, већ су били директно повезани. Због тога не чуди што је Баћовић одмах  заузео Вукотићево место у самом врху "шкаљараца".

Први пут Радошевићево име у медијима помињано је од 2006. године када је са тадашњим вођом "бежанијског клана" и Новобеограђана Гораном Мијатовићем Митом хапшен због изнуде новца од адвоката Бранимира Гугла у Београду, Мијатовић је убрзо после тога разнет је у експлозији аутомобила бомбе на паркингу у Улици Марка Челебановића код броја 47 на Бежанијској коси, 2. октобра 2006. године..

Аутомобил, који се водио на Никшићанина, почетком 2021. године пронађен је у возном парку после хапшења криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су оптужени за седам убистава, отмице, силовање, као и држање дроге и оружја.

Радошевић је наводно био у родбинским везама са председником Општине Никшић Марком Ковачевићем.