Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦЕЛА ПОРОДИЦА БРАЈАНА ВОЛША ПРОБЛЕМАТИЧНА! Испливали нови докази: Ујак пунио рубрике црне хронике, а познат је због ОВОГ случаја

23.01.2023. 14:45
Пише:
Србија Данас/Ало!
Brajan Volš
Брајан Волш / Извор: Фото: Printscreen/Twitter/Mari Salaz,Cohasset Полице

Шабаз Заринташ, ујак Брајана Волша (48) из Кохасета, који се терети за брутално убиство Београђанке Ане Волш (39), осамдесетих је пунио ступце црне хронике

Познат под надимком Тито, Шабаз Заринташ, ујак Брајана Волша (48) из Кохасета заједно са оскаровцем Леоном Жаком Гастом био је осуђен због кријумчарења 10 тона хашиша вредно осам милиона долара.

ОВО ЈЕ СВИМА ПРОМАКЛО! "Порота се окренула ка вратима и чекала да ушета мртва жена" - случај Волш потреса свет

ОВО ЈЕ СВИМА ПРОМАКЛО! "Порота се окренула ка вратима и чекала да ушета мртва жена" - случај Волш потреса свет

"КОЛИКО ЈЕ ГЛУП" Брајана одало "Тивок" одело - како је савршено испланиран злочин испао овако лоше?

"КОЛИКО ЈЕ ГЛУП" Брајана одало "Тивок" одело - како је савршено испланиран злочин испао овако лоше?

"ИЗБЕЗУМЉЕНА ЈЕ, ВИЂАЛА СЕ СА ПСИХОПАТОМ МЕСЕЦИМА!" Испливали детаљи љубавног живота Брајана Волша пре брака (ФОТО)

"ИЗБЕЗУМЉЕНА ЈЕ, ВИЂАЛА СЕ СА ПСИХОПАТОМ МЕСЕЦИМА!" Испливали детаљи љубавног живота Брајана Волша пре брака (ФОТО)

Заринташ је рођени брат Брајанове мајке Дајане, која је рођена у Ирану. На друштвеним мрежама објављена су документа и стари новински текстови у којима се наводи да је Шабаз био инжењер и филмски радник пореклом из Ирана. Он је осамдесетих година био умешан у једну од најбизарнијих авионских несрећа повезаних са трговином наркотицима.

- Волшов ујак је био умешан у авионску несрећу из 1979, у јавности познатој као случај „Пот Плане Црусх" у Западној Вирџинији. Авион, који је носио товар од 10 тона хашиша, вредан осам милиона долара, срушио се приликом слетања на Аеродром „Канавха", недалеко од Чарлстона. Шабаз је био део екипе на копну која је чекала дрогу да је утоваре у изнајмљени камион са још једним младићем Леоном Жаком Гастом - наводи се у судским документима објављеним на друштвеним мрежама.

Шабазов пријатељ Гаст је био филмски продуцент и на суђењу је тврдио да су дрогу кријумчарили како би финансирали снимање филма о Мухамеду Алију. Документарац под именом „Ми смо краљеви" на крају је заиста снимљен и 1996. је освојио Оскара! Реч је филмском остварењу управо о познатом боксеру Мухамеду Алију.

- Теретни авион са дрогом се 6. јуна 1979. изненада стрмоглавио у брдима недалеко од аеродрома. Велики део дроге завршио је расут по целом крајолику, а стотине пакета дроге успели су да спасу из летелице која се запалила. Посаду је чинила бизарна филмска и глумачка екипа. У авиону су била тројица младића стара двадесетак година, док је на копну чекало чак деветоро њих како би преузели товар. Међу њима су били Шабаз и Жак Гаст. Из авиона је после несреће излетела трочлана екипа како би се спасли - наводи се у документима, и додаје да је на лице места убрзо стигла и полиција.

Сведоци су током истраге Брајановог ујака идентификовали као Иранца познатог под надимком Тито, а у текстовима из осамдесетих до детаља је описан начин на који су шверцовали наркотике. Заринташ је чак био умешан и у друге случајеве трговине дрогом на територији САД.

- Неки од њих су се тетурали по путу, неки су били повређени. Већина њих, међу којима су и Шабаз и Жак Гаст, осуђени су на вишегодишње казне. Њих двојица су признала кривицу - откривени су детаљи.

После пада авиона у Западној Вирџинији настала је права хистерија међу мештанима који су желели да се дочепају дроге. Случај је познат под именом „Срећна долина“.

- Посетиоци су почели да пљачкају товар и дрогу, због чега је 15 људи ухапшено. Полиција је товар полила бензином и читав крај попрскала хербицидом. Полиција је патролирала све време тим регионом, а један део товара је био закопан. Међутим, мештани су га откопавали - наводи се у документима, и додају се трагикомични детаљи сведочења једне мештанке:

- Семе канабиса након пада авиона било је разбацано по целој планини и више биљака је почело да расте само од себе. Покушавали су да је униште дизелом, али није успело. Мислим да су мештани убрзо почели да пуше „дизел траву“ - казала је Гленис Вокер.

Ана Мари Смит је истакла да се градом ширио ужасан смрад када је спаљивана дрога.

- Одједном су се сви смирили, смејали су се и причали весело у целом насељу и на улицама - казала је она.

Према њеним тврдњама, мештани су наставили да гаје хашиш.

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: СД/илустрација

Подсећања ради, Ана Волш је последњи пут виђена 1. јануара у кући у бостонском предграђу Кохасету. Њен нестанак пријавиле су колеге, 4. јануара, јер се тог дана није појавила на послу. Када је полиција дошла до куће Волшових, затекла је Брајана који је потврдио причу о нестанку. Ипак, све што је казао након тога, описујући како је проводио протекле дане, испоставило се као лаж, због чега је четири дана касније, 8. јануара, приведен због ометања истраге, а 10 дана касније подигнута је оптужница за убиство.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте ОВДЕ.