Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРАЈАНОВА МАЈКА У НОЋИ УБИСТВА БИЛА У КУЋИ ВОЛШОВИХ? Испливала нова сазнања кобне ноћи: Један захтев Аниног мужа отвара ОВО битно питање

06.02.2023. 19:06
Пише:
Србија Данас/Нова С
Dajana Volš
Дајана Волш / Извор: Фото: FoxNews/Printscreen

Поставља се питање какву је улогу имала Брајанова мајка у овом злочину?

Дајана Волш, мајка Брајана Волша оптуженог за убиство своје супруге, Београђанке Ане Вош, којој се сваки траг изгубио 1. јануара, према Брајановом признању била је у њиховој кући у Кохасету 1. јануара, када је Ана последњи пут виђена жива. То се закључује из Брајанових захтева за излазак које је предао локалној полицији, а у које смо имали увид.

НАСЛУТИЛА СМРТ: Несрећна девојка која је страдала у BMW само пар минута пре трагедије послала језиву поруку

НАСЛУТИЛА СМРТ: Несрећна девојка која је страдала у BMW само пар минута пре трагедије послала језиву поруку

ХОРОР У ЧАЧКУ: Ушетао у кафић са пушком и почео да пуца, има рањених

ХОРОР У ЧАЧКУ: Ушетао у кафић са пушком и почео да пуца, има рањених

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ СУМЊИЧИ ЗА УБИСТВО МАЋЕХЕ У ПАРАЋИНУ: Након тога са сестром ножем убадао оца, потом се дао у бег

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ СУМЊИЧИ ЗА УБИСТВО МАЋЕХЕ У ПАРАЋИНУ: Након тога са сестром ножем убадао оца, потом се дао у бег

Полиција и тужилаштво верују да је Брајан Волш најверованије 1. јануара у раним јутарњим сатима пресудио несрећној Ани Волш у изнајмљеној кући у Кохасету, код Бостона, где су привремено живели. Брајан ју је, према мишљењу тужилаштва, најпре убио у кући, потом је њено тело раскомадао, а делове бацио на непознате локације. Ипак, шта се тачно догађало кобне ноћи и неколико наредних дана, није сасвим јасно. Фрагметни тог временског периода полако почињу да се склапају како испливавају нови детаљи о Брајановим активностима кобног дана.

Како се може видети у полицијском извештају у који смо имали увид, Волш је 1. јануара тражио да између 15.00 до 21.00 час изађе из куће, имајући у виду да је био под електронским надзором, носио је наногицу, због раније пресуде за превару. Тако је Брајан за сваки излазак морао добити специјалну дозволу од полиције, коју је затражио и 1. јануара.

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Facebook/Ana Walshe

- У недељу, 1. јануара 2023. године, Волш је тражио да између 15.00 и 21.00 час одбаци мајку. Волш је рекао истражитељима да је његова мајка недавно оперисала катаркату и да је због тога боравила код њега, како би могао да јој се нађе при руци. Волш је рекао да је планирао да у наведено време одвезе мајку. Међутм, током разговора са полицијом, Волш је рекао да се мајка од операције опоравила брже него што је очекивано и да се сама одвезла кући. Ипак, одлучио је да то време искористи, тако да је отишао да јој купи намирнице - навео је полицајац у својој писменој изјави.

Каснијом анализом његовог кретања утврђено је да је Волш није одлазио на места на којима је рекао да је био, што су доказали и снимци са сигурносних камера. Не треба заборавити да су амерички фоторепортери, у данима док се још трагало за Аном Волш и док још није било индиција да је убијена, фотографисали Брајанову мајку Дајану у близини куће у Кохасету. Шта је тамо радила, имајући у виду да је њен син тада био оптужен за ометање полицијске истраге, није још познато.

Не зна се ни да ли је, нити какву, улогу имала у овом злочину. Тачније, врло је мало информација из њеног живота познато сем да је реч о веома имућној жени, да је нарушеног здравља и да живи у луксузном стамбеном комплексу у близини Кохасета. Анина мајка, у ексклузивној исповести за портал Nova.rs, открила је раније да Дајана и Ана нису чак ни контактирале.

- И даље верујем и надам се да јој Брајан није наудио, јер су имали добар однос, а имају и децу. Збунила је и мене она његова реченица: "Ја мислим да је она добро". Аман, реци човече шта знаш, у агонији сам 11 дана?! Брајан нема ближу родбину осим мајке, јединац је. Нема ни брата, ни сестру. Можда она жена једино нешто зна, рекла је наша саговорница раније и додала: "Мислим да нису ни контактирале, чак се ни ја нисам упознала са њом када сам први пут отишла код њих".

Ana Volš sa majkom
Ана Волш са мајком / Извор: Фото: Printscreen

Подсетимо, нестанак Ане Волш, пореклом из Београда, пријавиле су Анине колеге тек 4. јануара у Масачустетсу у САД, видевши да се не појављује на радном месту. Након неколико дана ухапшен је њен супруг Брајан Волш због ометања полицијске истраге. У међувремену су се појавили докази који указују да је Брајан умешан у нестанак своје супруге Ане, попут података да је лагао полицију о свом кретању, тих дана купио средства за чишћење у износу од 450 долара, те да је на Гуглу претраживао и на који начин се отарасити тела, како се најбрже отарасити тела и слично.