Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЈЕНИ ЛУКА П. БИО СТРАХ И ТРЕПЕТ НА БАЊИЦИ? Помињао се у убиству које је ШОКИРАЛО СРБИЈУ пре две године

09.05.2022. 13:17
Пише:
Србија Данас/Курир
Policija
Полиција / Извор: Фото: Informer.rs

Р. Р. је изнео и непроверене тврдње о данас убијеном Перенчевићу.

Лука Перенчевић, који је јутрос убијен на Бањици, у септембру 2020. године помињан је у вези са тешким убиством тинејџера, такође на Бањици.

Наиме, тада је ликвидиран 18-годишњи Филип Лепојевић, а његов 21-годишњи друг А. Ђ. је рањен.

"ТЕЧА МЕ ДИРАО КАД ГОД СМО БИЛИ САМИ" Девојчица из Београда испричала детаље злостављања - инспектори остали без речи

"ТЕЧА МЕ ДИРАО КАД ГОД СМО БИЛИ САМИ" Девојчица из Београда испричала детаље злостављања - инспектори остали без речи

СРАМНО - НА ЂУРЂЕВДАН ОПЉАЧКАНА ЦРКВА У КОТЕЖУ! Украли крст патријарха Павла и мошти СВЕТИТЕЉА (ВИДЕО)

СРАМНО - НА ЂУРЂЕВДАН ОПЉАЧКАНА ЦРКВА У КОТЕЖУ! Украли крст патријарха Павла и мошти СВЕТИТЕЉА (ВИДЕО)

ЛИКВИДАЦИЈА НА БАЊИЦИ: Мушкарац добро познат полицији изрешетан са мотора у покрету!

ЛИКВИДАЦИЈА НА БАЊИЦИ: Мушкарац добро познат полицији изрешетан са мотора у покрету!

Полиција је тада, због убиство Лепојевића ухапсила браћу Ракочевић, Петра (36), Урош а (26) и Радована (39). Међутим, убрзо се огласио Р.Р, отац браће Ракочевић, који је тврдио "да их је Лука Перенчевић, иначе навијач ФК Рад, малтрерирао" и да је страх и трепет на Бањици.

- Моја два сина У.Р. и П.Р. седели су у локалу са пријатељима. У тренуцима када су платили рачун и кренули кући, У.Р. је отишао до тоалета и при повратку приметио Луку Перенчевића како стоји крај шанка и посматра инцидентну ситуацију која се дешавала у локалу. У том моменту У.Р. је видео како кригла погађа П.Р. у чело и одмах је, онако голорук, кренуо ка брату. Тада му Перенчевић прилази с леђа и ножем задаје шест убода у пределу леђа. У.Р. у том тренутку није био свестан убодних рана опасних по живот, а Перенчевић је наставио да иде према мом другом сину Петру са ножем у руци, који и даље нико није примећивао. Петар је приметио нож тек када је од Перенчевића. Добио два убода у стокак. Тада је Петар, бранећи се голим рукама ухватио оштрицу, што су касније показали и медицнински налази. Петар је успео да отме нож од Перенчевића и у том тренутку је добио ударац флашом у главу при чему је накратко изгубио свест што су нападачи искористили и побегли из локала - наводи Р.Р, отац Ракочевића.

Р. Р. је тада изнео и непроверене тврдње о данас убијеном Перенчевићу.

- Док су моји синови лежали у Ургентном центру Лука Перенчевић је терорисао многе по Бањици, физички малтретирајући све пријатеље мојих синова, тако што их је тукао, претио, одузимао новац и мобилне телефоне, захтевајући да му кажу адресу моја два сина. Тражио је да их позову и намаме како би могли одмах на лицу места да их ликвидирају - тврдио је Р.Р.

Према његовим наводима, његов син Петар је први отпуштен из Ургентног центра, 31. августа 2020., па је, сазнавши шта се у међувремену дешавало, "одмах обавестио треће одељење МУП-а, где је поднео кривичну пријаву против Перенчевића и осталих из те групе".

Отац је изнео своју тврдњу о убиству Филипа Лепојевића (18).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- По изласку из Ургентног центра, моји синови Петар и Урош су имали превијања у Дому здравља Бањица, да би јуче, с обзиром на то да је био викенд, превијање обавили у Дому здравља Вождовац у Криволачкој улици, на које их је возио мој најстарији син Р.Р. По повратку кући на Бањицу, тражећи паркинг код зграде у којој станују, изненада су их напале наоружане особе, дошло је до контакта који се нажалост завршио кобно по нападаче - уверава Р.Р.

Петар Ракочевић је испричао да му је после неколико дана брат Урош изашао из болнице и да су тог 5. септембра 2020, кад је убијен Филип, ишли на превијање рана од ножа и да их је возио Радован.

- Кренули смо кући на ручак код маме и близу зграде изашао сам из аута да проверим да ли је безбедно или можда чекају да нас нападну. Видео сам на мостићу Луку, Дејана и Лазара и потрчао сам до аута и вичем браћи да бежимо. Пиштољ сам држао у торбици, коју сам тад ставио између седишта возача и сувозача. Међутим, на кривини смо наишли на тамни аутомобил, који је стајао, па сам изашао да кажем возачу да се помери. Кад сам пришао, видео сам да вози Алекса, а Филип и Иван су изашли из аута. Филип је извадио пиштољ, и ја сам га ударио по руци. Пиштољ је испао, сагнуо сам се да га узмем, а он ме је шутнуо. Ја сам га тад ударио пиштољем по глави, а он мене песницом у стомак. Ударио сам га поново пиштољем по глави изнад левог уха и тад је опалио, а Филип је пао. Нисам држао прст на обарачу. Тад ми је притрчао брат Радован и одвео ме до аута. Позвали смо полицијске инспекторе и рекли шта се догодило. Казали су нам да се склонимо и онда су дошли и привели нас - навео је Петар. 

Браћа Ракочевић су још у притвору, а један од оптужених, Радован је, износећи одбрану на суђењу испричо да у току убиства Лепојевића он није имао оружје, док је Урош признао да је узео пиштољ који је Петар оставио у ауту.

- Кад сам излазио из аута, чуо сам пуцањ и видео Филипа како лежи, а Петра на коленима - казао је Урош Ракочевић.

- Возач из њиховога аута Алекса је искорачио да изађе и тражио је нешто рукама око волана. Мислио сам да има пиштољ. Рекао сам му да ништа не покушава и опалио му метак крај ноге да га заплашим. Он ме тад ухватио за руку да ми отме пиштољ и ја сам опалио метак у његову бутину. Новића сам видео како бежи и вратио сам се у ауто - додао је он.