Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗЛО НЕ СПАВА! Ово је шкаљарац убијен по кавачком "рецепту смрти" - тетоваже откриле идентитет, ликвидације све суровије (ФОТО)

10.04.2023. 08:11
Пише:
Србија Данас/Курир
Vidak Vujović
Видак Вујовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/PRVA/Instagram

Спаљено тело које је пронађено у шуми код Подгорице доводи се у везу са сукобом которских кланова, а реч је о Видаку В. (23), блиском шкаљарском клану.

Угљенисано тело младића пронађено је у суботу у селу Штеке надомак Подгорице, а црногорска полиција јуче је идентификовала Подгоричанина који је прво упуцан са три хица, а потом спаљен! Наводно, у питању је наводни припадник шкаљарског клана, Видак В. (23).

Како преносе црногорски медији, његов нестанак није био пријављен све до касно прексиноћ након чега је породица и позвана да идентификује леш.

Како се наводи, они су препознали младића и испричали да га неколико дана нису видели. Тело није било скорз изгорело, а остале су видљиве тетоваже по ногама, које су вероватно помогле у препознавању.

РАТ КЛАНОВА СЕ НАСТАВЉА?! Шкаљарац убијен па запаљен?! Полиција утврдила идентитет ликвидираног младића код Подгорице

РАТ КЛАНОВА СЕ НАСТАВЉА?! Шкаљарац убијен па запаљен?! Полиција утврдила идентитет ликвидираног младића код Подгорице

ПРИЈАТЕЉСТВО КОЈЕ ЈЕ РАДОШЕВИЋА КОШТАЛО ЖИВОТА! Да ли је ово увод у нову рунду рата?

ПРИЈАТЕЉСТВО КОЈЕ ЈЕ РАДОШЕВИЋА КОШТАЛО ЖИВОТА! Да ли је ово увод у нову рунду рата?

СЦЕНА ИЗ ФИЛМА "КУМ" ЧЕСТА ЗА ДОМАЋУ МАФИЈУ? Ово је кључна карика истраге за убиство Радошевића - све се врти око једног човека (ВИДЕО)

СЦЕНА ИЗ ФИЛМА "КУМ" ЧЕСТА ЗА ДОМАЋУ МАФИЈУ? Ово је кључна карика истраге за убиство Радошевића - све се врти око једног човека (ВИДЕО)

Више чаура

Тело је, подсетимо, приметио мештанин који је обилазио имање и позвао је полицију.

- Инспектори су на лицу места затекли ужасавајући призор у шумарку поред слепе макадамске улице. На неких 200 метара удаљености од главног сеоског пута било је полуугљенисано тело, а поред леша више чаура - навеле су Вијести.

Vidak Vujović
Видак Вујовић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Чим је тело пронађено спекулисало се да је у питању наставак рата између два которска клана, кавачког и шкаљарског, за шта је убрзо стигла и потврда из извора из истраге.

Убијен је, како се сумња, још један припадник шкаљарског клана, пети по реду за мење од годину дана, од јуна прошле године до данас. Двојица високопозиционираних чланова и вођа овог криминалног клана, подсетимо, смакнути су у року од само три месеца прошле године.

- Шкаљарски клан претрпео је велике ударце у последњих годину дана. На већ ослабљену групу послати су плаћеници који су у јуну 2022. убили Милића Мињу Шаковића у Будви, у августу Горана Влаовића на Пагу и у саптембру вођу клана, Јована Вукотића у Истанбулу - подсећа извор.

Шаковић је био један од најистакнутијих припадника шкаљарског клана, а атентат на њега планиран је и раније, за ште су се, као и за убиство, теретили припадници супротстављеног кавачког клана.

Осим њега, Горан Влаовић је сматран десном руком Јована Вукотића, а њих двојица ликвидирана су у размаку од десетак дана.

Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: МУП

- Чини се да "кавчани" не мирују и да они буквално воде рат до истребљења са "шкаљарцима". Некада јединствен которски клан, који се 2014. поцепао на два дела после нестанка кокаина у Валенсији, из године у годину постаје све бруталнији и суровији. Практично немају милости, што показују и начином извршења ликвидација - каже извор.

Зло не спава

- "Кавчанима" су на удару, како људи из самог врха супротстављене криминалне групе, тако и најниже рангирани припадници. Иако је један вођа "кавчана", Радоје Звицер, у бекству, а други, Слободан Кашћелан, у затвору, чини се да група несметано функционише и остварује своје крваве циљеве. С друге стране, тешко рањени и обезглављени "шкаљарци" само трпе губитке - додаје.

Како каже извор, да зло не спава, показало се и 9. марта, када је у Београду на пумпи у Рушњу убијен Ранко Радошевић Ексобар из Никшића.

- Радошевић је наводно био вођа никшићког клана, али изузетно блазак Јовану Вукотићу и шкаљарском клану - подсећа извор.

Рецепт смрти

Ломача и паљење тела

Од почетка рата которских кланова начини сурових ликвидација су били најразличитији, поготово када је клан Вељка Беливука и Марка Миљковића из Београда, нека убиства за "кавчане" преузео у своје руке.

- Било је много класичних сачекуша, једна од њих је и убиство којим је рат почео, када је убијен Горан Радоман 2014. на Новом Београду. Међутим, паљење тела како би се сакрили трагови злочина никако није стран кавачком и Беливуковом клану. На тај начин убијени су, према наводима оптужница, Горан Михајловић за кога се терети Беливуков клан, али и Николе Станишића на Ловћену, извршено по Звицеровом рецепту. Обојица су спаљена на ломачи направљеној од аутомобилских гума - подсећа извор.