Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"УБИО ЈУ ЈЕ КАО ПСА" УБИЦЕ СПОКОЈНО ШЕТАЈУ, А ОНИ СУ ПОД ЗЕМЉОМ! Певачицу разнели, Вучуровића погодио залутали метак

11.10.2021. 09:48
Tanja Ćosić
Тања Ћосић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Ужичанка Тања Ћосић (34) дигнута је у ваздух 2005, док је пет година касније у Новом Саду усмрћен Велибор Вучуровић (31), а починиоци ни дан-данас нису откривени

Брука и срамота да 16 година чекам правду! Нико прстом није мрднуо за све ове године. Убица и налогодавац убиства моје ћерке негде мирно и спокојно шета, а она је под земљом!

НИСУ САМО ЂОКИЋИ - СЛУЧАЈЕВИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ СРБИЈУ! Ни трага од убица, сведочили смо многим нерасветљеним егзекуцијама

НИСУ САМО ЂОКИЋИ - СЛУЧАЈЕВИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ СРБИЈУ! Ни трага од убица, сведочили смо многим нерасветљеним егзекуцијама

НЕСРЕЋНА МАЈКА СЕ НЕ МИРИ СА ГУБИТКОМ СИНА: Он је трећи у низу, убили су му се и најбољи другови

НЕСРЕЋНА МАЈКА СЕ НЕ МИРИ СА ГУБИТКОМ СИНА: Он је трећи у низу, убили су му се и најбољи другови

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ПУТУ ЧАЧАК - КРАЉЕВО, ИМА ПОГИНУЛИХ: Жртва на мокром коловозу лежала више од сат времена (ФОТО)

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ПУТУ ЧАЧАК - КРАЉЕВО, ИМА ПОГИНУЛИХ: Жртва на мокром коловозу лежала више од сат времена (ФОТО)

Овим речима започиње тешку и болну исповест Мица Ћосић, мајка брутално ликвидиране певачице Тање Ћосић (34) из Ужица коју је 1. августа 2005. разнео експлозив од 10 килограма, подметнут под њен аутомобил. Ни после толико година овај злочин није решен, убица није иза решетака, а правда није задовољена.

Венем из дана у дан

- Оболела сам, нисам више сва своја. Венем из дана у дан, али не одустајем! Хоћу да сазнам ко ју је убио као пса - каже несрећна мајка певачице. Како каже, туга, бол и патња не престају, али ћерка јој је у аманет оставила сина, који је у тренутку трагедије имао свега четри године.

- Тањин син је добро и вредно дете, држи све у себи и сећа се свега. Често га видим замишљеног, вероватно му мисли одлутају код мајке. Туга која нас обузме сваког августа не може да се поднесе - каже Тањина мајка и додаје:

Tanja Ćosić
Тања Ћосић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

- Обраћала сам се бројним људима, институцијама, али бих увек наишла на затворена врата, блед поглед и реченицу: "Радимо на случају". Ова мајка, која живи за дан када ће убице њеног детета бити у затвору, каже да њена Тања није имала непријатеље, али је била у вези са жестоким момком.

- Сумњам да су је смакли криминалци које је на грбачи имао њен дечко, с којим има сина. Говорила сам јој: "Немој, пуцаће у тебе због њега!", али она би се љутила - каже несрећна жена и додаје да јој је смрт ћерке донела црне облаке, од којих више од деценије не види сунце.

Mica Ćosić, Tanjina majka
Мица Ћосић, Тањина мајка / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Нажалост, она није једина мајка у Србији која нија имала прилике да убицу свог детета види на оптуженичкој клупи и оно што је можда и горе од тога, није сазнала ко јој је и због чега узео оно највредније у животу. И родитељи композитора и текстописца Велибора Вучуровића (31) из Фекетића пролазе идентичну агонију као и Мица Ћосић из Ужица.

Погођен у главу

- Како време пролази, све нам је теже и теже. Највише нас боли што убица ни након 11 година није нађен. Вероватно негде мирно спава, можда нам се и смеје у лице, док ми умиремо од туге - каже Зоран Вучуровић, отац убијеног Велибора који је настрадао 27. марта 2010. насред Булевара Јаше Томића у Новом Саду, када га је метак погодио у главу док је ишао ка свом пријатељу.

Спекулисало се да је Вучуровића погодио залутали метак, али чак ни то са сигурношћу није доказано. Родитељи покојног младића истичу да неће одустати од тражења правде.

- Све се врти укруг. Обећавају да ће решити злочин, али ништа од тога. Нећу одустати од тражења истине, иако сина не могу да вратим. Кад је у питању дете, бол не може да се ублажи - каже отац и додаје да живи због ћерке, јер им дани после смрти сина споро пролазе, претежно у сећању на њега и сузама.

Опомена партнеру

"Шкода" разнета са 10 кг експлозива

Непознати егзекутор је пре 16 година у ужичком насељу Крчагово подметнуо чак 10 килограма експлозива тротил под аутомобил "шкода фелиција", који је возила певачица Тања Ћосић. Приликом детонације аутомобил је одлетео у ваздух, а девојка није имала шансе да преживи.

- Причало да се да је истрага водила ка томе да је Тањино убиство заправо била опомена њеном партнеру, који је у то време требало да буде сведок на суђењу Дамиру Мандићу, оптуженом за ликвидацију Душка Јовановића, главног уредника подгоричког листа Дан. То је касније током саслушања потврдио и Тањин изабраник - објашњава Мица Ћосић и додаје да је непуних 15 месеци после експлозије и Тањин партнер тешко повређен у сачекуши на Златибору.

Прекинута сјајна каријера

Писао за Шабана и браћу Матић

saban-saulic
сабан-саулиц / Извор: Србија Данас

Убијени Велибор Вучуровић био је текстописац и композитор, написао је бројне хитове за наше прослављене певаче Шабана Шаулића, Сашу и Дејана Матића, Ацу Илића, Недељка Бајића Бају. Аутор је дуета "Трагови сећања", коју певају Мира Шкорић и Шериф Коњевић. На првом Гранд фестивалу освојио је трећу награду публике за песму "Први пут" у извођењу Стевана Анђелковића. Два пута је награђен на Моравским бисерима.

- Какав је уметник и човек био говори и чињеница да једна улица у Фекетићу носи име мог сина. Дивно моје биће, које није ни мрава згазило, а завршио је као неки окорели криминалац - каже отац композитора.

Прошло је 11 година од свирепог убиства у Суботици

Милица Барашин (16) заклана на прузи

Злочин који је пре 11 година потресао Србију догодио се 7. октобра 2010. у Суботици. Тада је угашен живот девојчице Милице Барашин (16), а њен крвник је и данас на слободи. Ова тинејџерка заклана је надомак своје куће, када се кобне вечери враћала од другарице. Имала је слушалице на ушима, па није чула када јој се убица по мраку прикрао с леђа и искасапио је месарским ножем. Великим и оштрим сечивом јој је нанео убоде у груди и пререзао врат. Она се борила, о чему сведоче одсечен кажипрст и ране по рукама. Мртву Милицу је нашао пролазник код пруге, у насељу Зорка. Миличина мајка утеху проналази на гробу јединице. Како каже, први пут ове године није пре гробља отишла у полицију, да види има ли трага убици, јер сада већ губи наду да ће монструм бити пронађен.

- Потресе ме свака несрећа у Србији, кад год страда неко ко је млад. Ето, сад и та девојка с родитељима. Какви то монструми прекидају младе животе? - плачући каже Светлана Симендић, Миличина мама. Несрећна жена додаје да би њена ћерка сада имала 27 година, можда и супруга и децу, али после више од деценије размишљања, ишчекивања да бар сазна разлог трагедије, почиње да губи наду да ће се злочин расветлити.

- Још нема ни мотива, ни трага убици. Пре 10 година у полицији ми је речено да имају ДНК убице, али да немају с чим да га упореде. Бол се не може заборавити, никада нећу разумети зашто Милице нема. Моје срце је сломљено - каже Светлана.