Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРУТАЛНА САЧЕКУША: Српски краљ меса убијен на само 200 метара од куће, његово тело пронашао син! Прича о похлепи потресла Србију - гнусан план два брата

21.02.2024. 14:15
Пише:
Србија Данас
Mesto zločina
Место злочина / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/PRVA

Тог дана, мештани села Мрамор код Ниша били су у шоку када су чули за вест да је њихов комшија убијен на путу до посла. Ником није било јасно коме је сметао човек који је имао сопствени бизнис и поштено живео од њега.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Ујутру, око 7 сати, 1. октобра 2012. године у селу Мрамор код Ниша у бруталној сачекуши убијен је "српски краљ меса" Слободан Маринковић звани Черчил (62). Према првим информацијама након ликвидације, нападач је чекао да Маринковић крене ка својој кланици и тад је отворио ватру. Да трагедија буде већа - све се догодило на само 200 метара од жртвине породичне куће.

МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЗАЈЕЧАР: Драган упао у стан па запуцао на Зорицу и њене родитеље због РАСКИДА, на крају желео да пресуди себи - на суду га бранио чувени адвокат, једна ствар га је спасила СМРТНЕ КАЗНЕPolicija

МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЗАЈЕЧАР: Драган упао у стан па запуцао на Зорицу и њене родитеље због РАСКИДА, на крају желео да пресуди себи - на суду га бранио чувени адвокат, једна ствар га је спасила СМРТНЕ КАЗНЕ

БРУТАЛНО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ ПРЕД ЋЕРКОМ И БЕБОМ: Зарио Биљани нож у срце на њен рођенданbiljana

БРУТАЛНО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ ПРЕД ЋЕРКОМ И БЕБОМ: Зарио Биљани нож у срце на њен рођендан

МАСАКР У НОВОМ САДУ: Цела породица нестала у дану, монструм МАЦОЛОМ убио бившу супругу и њене родитеље ПРЕД ДЕЦОМ - извршио самоубиство ЧАРШАВОМ годину дана каснијеUbistvo u Novom Sadu

МАСАКР У НОВОМ САДУ: Цела породица нестала у дану, монструм МАЦОЛОМ убио бившу супругу и њене родитеље ПРЕД ДЕЦОМ - извршио самоубиство ЧАРШАВОМ годину дана касније

Ово убиство шокирао је југ, али и целу земљу. Онда је клупко почело да се одмотава. За бруталну ликвидацију осумњичена су браћа Марко (31) и Ивица (40) Динић из Ниша

- Маринковић Слободан, власник фирме Даком, он је иначе свакога дана отприлике у исто време ишао на посао, својим возилом, сам. Његов син је обично кретао пре њега 10 минута другим возилом. Ту где је морао да прође, возило је морало да се креће споро јер нити је асфалтиран нити је уређен пут него простор који људи користе да дођу да обаве своју трговину - испричала је мајор полиције у Жандармерији Љубинка Митровић за емисију Машана Лекића "Досије".

Mesto zločina
Место злочина / Извор: Фото: Youtube Printscreen/PRVA

- На улазу у сточну пијацу која иначе ради четвртком је затечено путничко возило марке "мерцедес" и за воланом је био Маринковић Слободан звани Черчил, власник фирме "Даком", која се налази у близини, неких 300, 400 метара одатле и био је мртавОчевидаца није било - испричали су из полиције.

У том тренутку мештани су остали у шоку, ником није било јасно коме је сметао човек који је имао сопствени бизнис и поштено живео од њега. Да трагедија буде већа његово тело пронашао је млађи син, који је дозивао оца али безуспешно.

- Пуцњаве је чуо млађи син који је одмах потрчао у том правцу. Приметио је да се сиво возило великом брзином удаљава са правца сточне пијаце. Видео је возило свог оца и тело у њему. Старији син нам је указао одмах на чињеницу да је он 10 минута пре оца кренуо до фирме. Рекао је да, када је пролазио поред возила, пошто је и он морао да крене туда, да прође спорије, да се лице нагло заклонило, да се померило према сувозачевој страни, да је то лице имало качкет на себи, крупније грађе и да ништа више од тога није могао да види.

Citroen
Цитроен / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/PRVA

Оно што је највише бунило полицију била је тврдња старијег сина жртве. Он је упорно говорио да је аутомобил кога је видео био сиво металик боје и да је у питању "ситроен ксантија" које је имало препознатљиву црну лајсну на бочној страни.

- Нас је то мало у почетку омело јер "ксантија" је много ретко возило, "ксара" је много често возило и проверавали смо га. Показивали смо му више модела, више типова возила, али дечко се стварно разумео у врсту и тип возила - испричала је за "Досије" мајор Митровић. 

То је усмерило истрагу, али и гласине да је убијени Маринковић био у судском спору са синовима власника ресторана "Лион".

- Ту се радило о потраживању на основу испоручене робе која није никада плаћена, водио се дугогодишњи судски поступак - казали су из полиције. 

Полиција је у току истраге отишла до овог угоститељског објекта. Једног од сувласника затекли су у канцеларији како сређује папире, чак су и проћаскали. Ничим није показивао да има било какве везе са убиством. У току њиховог разговора наишао је и други брат који је на полицију оставио утисак "успаваног човека". Они су тада њима саопштили да до примопредаје неће доћи јер је власник "Дакома" убијен. 

- Он се запрепастио.

Међутим, форензика је анализирала трагове, а Слободаново тело је послато на обдукцију. Круг је почео да се сужава. Појавио се снимак са једне од бензинских станица. Уочено је карактеристично возило, а њега је пратило друго возило, такође карактеристично. Оно што је бунило полицију - возило никако нису успевали да пронађу. То се догодило сасвим случајно. Мајор Љубинка Митровић је на једном паркингу угледала тај ауто, оно што је посебно бунило биле су таблице - морала је да провери и тада је схватила: налепљене су таблице других кола. На терен су одмах дошли форензичари. 

А онда су стигли резултати анализа са Биолошког факултета. Изолован је траг ДНК са чауре и да је узорак могуће користити за поређење. Коцкице су се склопиле: синови власника "Лиона" припремали су и извршили ово кривично дело. Главни доказ је био ту - ДНК су се поклапала.

Марко је у Вишем суду у Нишу осуђен на 20 година затвора због тешког убиства, а његов брат Ивица који му је помогао на 10 година. 

Маринковић је убијен из освете јер је на дан убиства требало да преузме део ресторана "Лион", власништво њиховог оца, који је десетак дана раније преминуо. 

- На основу листинга телефонских позива утврђено је да су браћа од 18. до 22. септембра 2012. звала различите особе у намери да купе возило којим ће ићи у извршење убиства. Они су у Алексинцу купили "ситроен ксару". На дан убиства су ставили лажне таблице и Марко је кренуо у правцу Мрамора, док га је Ивица пратио "аудијем". Жртву су сачекали на улазу у сточну пијацу Мрамор. Марко је у њега испалио четири метка у груди и трбух - наведено је у образложењу пресуде.

После жалбе, Апелациони суд преиначио је казну са 20 на 30 година затвора.

Браћа су све време негирала злочин. Пиштољ није пронађен.

Србија Данас