Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

УБИСТВО "ОБАВЉЕНО ТРАЉАВО" Нова сазнања о смрти Јелене Марјановић: Није било крви на лицу места

10.11.2021. 11:16
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Бивши шеф Одсека за крвне деликте Жарко Поповић тврди да је певачица убијена раније него што је наведено у званичној оптужници.

Певачица “Гранда” Јелена Крсмановић Марјановић (33) лежала је најмање четири дана мртва у каналу у Борчи, пре него што је њено тело пронађено 3. априла 2016. године. Ово је тврдња бившег шефа Одсека за крвне деликте Жарка Поповића, чија је екипа радила увиђај.

Поповић сматра да је Јелена убијена раније него што је наведено у званичној оптужници, по којој је она нестала 2. априла 2016, а пронађена дан касније.

СУДАР АУТОБУСА И ВОЗА КОД ТИТЕЛА: Стање путника није познато (ФОТО)

СУДАР АУТОБУСА И ВОЗА КОД ТИТЕЛА: Стање путника није познато (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ СРПСКУ ПОЛИЦИЈУ У АКЦИЈИ "ХОТСПОТ" Серија хапшења у Суботици, Сомбору, Кикинди, Шапцу, Краљеву, Врању и Пазару (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ СРПСКУ ПОЛИЦИЈУ У АКЦИЈИ "ХОТСПОТ" Серија хапшења у Суботици, Сомбору, Кикинди, Шапцу, Краљеву, Врању и Пазару (ВИДЕО)

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ЧИЈУ ЈЕ БЕБУ БРУТАЛНО ПРЕТУКАО ОЧУХ: Детету сломио обе руке и ноге - био насилан и према њој

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ЧИЈУ ЈЕ БЕБУ БРУТАЛНО ПРЕТУКАО ОЧУХ: Детету сломио обе руке и ноге - био насилан и према њој

- Зоран Марјановић је у среду, у дневној смени, дошао код мене да пријави нестанак супруге, а у недељу је пронађен леш. Она је четири дана лежала у води, ако не и више. Ја сам са Марјановићем имао два пута контакт. Први пут када је узета пријава о њеном нестанку, наглашавам, не о убиству. Мени је његова прича била врло нелогична из простог разлога што је он рекао: “Шетам са женом, трчкарам са ћеркицом, и она трчкара (Јелена), па се врати и по”љуби је, па одједном нестане.” А на насипу живе душе! Да је он рекао да су били у Кнез Михаиловој, у оној гужви, па да му је неко „смотао” жену и одвео негде, могла би да прође прича. Овако… - прича Поповић.

РЕКАО САМ КОЛЕГАМА ‒ СУМЊИВО

На питање да ли то значи да је Јелена убијена раније, он каже:

- Реално речено, да. Зоран није могао да тог дана то уради, морао је остати неки траг на њему. Бивши инспектор открива да је Марјановића тада упутио на Треће одељење да га преузме, да поразговарају са њим.

- У самом старту сумњао сам у његову причу јер је нелогична, посебно за полицајца мог профила који је 30 година радио крвне деликте. Позвао сам Одељење за крвне деликте и рекао им да “имамо сумњивог човека, са таквом и таквом причом, не би било лоше да га узмете и поразговарате са њим”. Они су се залетели, одредили му притвор и морали да га пусте. Зашто? Зато што када му тужилац по једној ствари одреди задржавање од 48 сати, не може више по истој ствари да се приводи. Једино ако тек нађете нове доказе можете да га директно водите у тужилаштво. Тужилац води истрагу, а не полиција - открива досад непознате детаље бивши шеф крвних деликата.

ПОВРЕДА САМО НА ТЕМЕНУ ГЛАВЕ

Други контакт са Марјановићем Поповић је имао када је на насипу у Црвенки пронађен Јеленин леш.

- И када је прегледан леш, на свим деловима тела ниједна повреда није била осим на теменом делу главе. И три сата лежања на сунцу на 30 степени је изазвало морфолошке промене да ниједан биолошки траг није могао да се скине са леша. То су велике морфолошке промене. Наравно да никакав ДНК траг-профил није могао да се скине. И колико је мени познато, није скинут. А она је жива бачена јер је у плућима, бронхиолама и алвеолама било воде. То значи да је удисала воду. Мртав човек кад се баци не може да удише воду нити да има садржај воде у стомаку и плућима - истиче Поповић.

АДВОКАТ ПРИЧА ШУПЉЕ ПРИЧЕ

На изјаве Марјановићевих адвоката да његове “инсинуације стварају погрешан утисак у јавности о ономе што заиста стоји у списима” и да би било “неозбиљно придавати оволико важности оваквим исказима”, Поповић реплицира:

- Нек он докаже да то није тачно и његов клијент иде кући! Када је тако паметан, нека он са аргументима изађе на моју тезу, а не са шупљом причом. Лако је причати, нек изађе са аргументима да ми каже ‒ Ако је жена тучена по глави, где су трагови крви на лицу места? Није то Суецки канал, него сељачки канал, ширине метар и дубине 50 центиметара. Ту кад опалите неког оштрим предметом по глави, шикља крв. А нигде није било трага крви на лицу места. Тако да тај паметњаковић нек само са аргументима разговара са мном. Нећу да разговарам са њима јер су некомпетентни - поручује Поповић Марјановићевом адвокату.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

ДОКАЗИ

Поповић наглашава да не постоји ниједан материјални доказ да је Марјановић вић извршио убиство.

- Ништа не указује на њега осим његове глупе приче да му је жена нестала на насипу. Можда је он убица, али нема ниједан материјални доказ. Нити га је ко видео, нити га веже било какав траг за лице места.

То је после Одељење за крвне деликте почело да ради, они су његови кућу претресали. Шта су они тамо нашли у његовој кући, аутомобилу, ја то не знам - објашњава детаљно Поповић.

Уз то, овај искусни инспектор покушао је да објасни и како би све ове приче могле да се одразе на судски поступак који траје.

- Ако Марјановића искључимо као убицу, то може бити само на бази чињеница и доказа или ако суд одустане од даљег кривичног гоњења услед недостатка материјалних доказа. Али, ако суд нема доказа да је он извршио кривично дело, не мора да значи да га он није извршио. Ако нема доказ да је директан извршилац или да је на било који други начин учествовао у извршењу кривичног дела, припреми, прикривању, помагању, то мора суд да докаже. Ако суд то ништа не докаже, морају да га пусте на слободу. Чија је грешка, да ли полиције, да ли тужилаштва, ја то не могу сада да кажем. Само могу да кажем да не постоји савршено убиство, него само лоше вођен предмет - не оставља дилему Поповић.

О ТЕОРИЈИ ПОКОЈНОГ ВЛАДИМИРА

О разним теоријама, од тога да је Јелену убио неки тајкун који се заљубио у њу, што је говорио њен сада покојни свекар Владимир, Поповић говори уопштено.

- Хајде да апстрахујемо причу. Она је била певачица у покушају. Можда се закачила са неким из београдског естаблишмента, можда јој је неко обећавао да ће јој направити прођу, ЦД, наступе, самим тим однос уђе у интимину везу. Када је видела да је тај неко “испаљује”, можда је почела с претњама, типа „трудна сам” или „обелоданићу нашу везу”. Ако је запретила неком, а посебно ако је тај човек на положају, ако има жену, децу, везу, онда људи из очајања посежу за таквим мерама. Убиство је, по мени, урађено врло траљаво - подвлачи Поповић.