Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРУТАЛНО УБИЈЕНА СРПСКА ПЕВАЧИЦА! Члан бенда је 29 пута ударио чекићем по глави, одмах признао злочин: Био сам љубоморан (ФОТО)

26.02.2023. 10:20
Пише:
Србија Данас/24 седам
Marija Mihajlović
Марија Михајловић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/RTV Пинк Official/B92RTV

Трагична судбина Јелене Марјановић задесила је и њену колегиницу Марију Михајловић (20) коју је 2012. године убио љубавник, хармоникаш Миланче Ивановић (43) из села Бађевица.

Певачицу Марију Михаиловић (20) убио је са 29 удараца чекићем у главу хармоникаш из бенда и шеф оркестра Миланче Ивановић (43) са којим се забављала. Тело је потом бацио у јарак поред пута где је сутрадан нађено покривено грањем и снегом, а преко њега је била пребачена њена јакна натопљена крвљу. Свирепо убиство кафанске певачице медији су одавно заборавили, али се у Смедеревској Паланци и околини овај злочин и данас препричава, иако је прошло 11 година од тада.

За овај свирепи злочин Ивановић је осуђен само на 15 година затвора, јер је током суђења одбачена квалификација да је Маријино убиство било сурово. Вештак који је радио обдукцију истрајао је на тврдњи да је Марија од сваког од 29 удараца чекићем могла да падне у дубоку кому, и да у том стању није трпела болове.

ДЕВОЈЧИЦА (2) ИЗ ЗАЈЕЧАРА НИЈЕ ИМАЛА ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИ? И њена мајка трпела батине - спирала насиља све бруталнија, КО ЈЕ КРИВ?

ДЕВОЈЧИЦА (2) ИЗ ЗАЈЕЧАРА НИЈЕ ИМАЛА ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИ? И њена мајка трпела батине - спирала насиља све бруталнија, КО ЈЕ КРИВ?

УПОЗОРЕЊЕ КОЈЕ ЂИНЂИЋ НИЈЕ ОЗБИЉНО СХВАТИО! "Јеси ли луд? Хоћеш да убијеш премијера, да идеш сто година на робију?"

УПОЗОРЕЊЕ КОЈЕ ЂИНЂИЋ НИЈЕ ОЗБИЉНО СХВАТИО! "Јеси ли луд? Хоћеш да убијеш премијера, да идеш сто година на робију?"

"МАЛА БАРА ПУНО КРОКОДИЛА" Трлаја изрешетан из калашникова на паркингу, мистерија и даље тресе подземље - освета за Аркана? (ВИДЕО)

"МАЛА БАРА ПУНО КРОКОДИЛА" Трлаја изрешетан из калашникова на паркингу, мистерија и даље тресе подземље - освета за Аркана? (ВИДЕО)

Као певачица са бендом, који није имао име, али ни сталну "тезгу“, Марија је наступала викедном по кафанама, најчешће у кафанама у селима Ратари, Селевац и Кусадак.

- У капели нисам могао да препознам рођено дете. Мојој Марији лице је било смрскано, оно човек не може да уради! Тражио сам да јој видим ноге. Познао сам је по прстићима. Шта је могла том Миланчету да уради да је тако унакази - питао се на дан сахране уплакани отац.

Полиција је за мање од дан од проналаска Маријиног тела у засеоку Почевица код Кусатка расветлила злочин и ухапсила Миланчета Ивановића из Бадљевице и осумњичила га да је 30. јануара 2012. године. око 18.30 часова, убио певачицу Марију Михаиловић из Смедеревске Паланке, са којом је наводно био у љубавној вези. Он је одмах признао злочин.

Тело на њиви

- Много сам је волео и био сам љубоморан, јер се виђала с другим мушкарцима и хтела да ме остави! -  рекао је на саслушању у полицији Ивановић, а потом детаљно описао убиство.

hronika
хроника / Извор: Србија Данас

Миланче је изјавио да су се Марија и он посвађали на путу од Смедеревске Паланке ка Младеновцу.

- Кренули смо код бубњара да преслушамо демо снимке, а Марија је захтевала да свратимо до њеног познаника. Нисам хтео тамо да је одвезем, јер је хтела да купи дрогу, па смо се посвађали. Викала је и претила да ће ме тужити због сексуалног злостављања. Тада ми је пао мрак на очи и ухватио сам је за врат. Марија је изашла из кола, а ја сам је са пет метара удаљености гађао чекићем и погодио у потиљак, па је пала. Пришао сам јој и наставио да је ударам још двадесетак пута - испричао је Миланче у полицији.

Након што је убио Марију на путу код Почевице, Миланче је њено тело колима одвезао даље и бацио у снег.

- Тело је био десетак метара од главног пута у њиви, делимично прекривено грањем. Жена која је пролазила туда видела је ноге које су вириле испод грања. Жртва је имала вишеструке повреде главе, која је готово смрскана. Повреде на телу није имала. Вероватно је вучена до места где је остављена. Нађена је километар и по од места убиства. Преко тела је пребачена њена јакна натопљена крвљу - рекао је после увиђаја Предраг Лукић, тадашњи истражни судија Вишег суда у Смедереву.

- Идем до града, задржаћу се мало дуже - биле су последње речи које је Марија рекла оцу. Није прошло ни 24 сата, а нађена мртва у кусадачком засеоку Почевица.

Порука преко Фејсбука

Читаве ноћи није се вратила кући, а њен мобилни телефон био је искључен. То је узнемирило родитеље и сестре које су јој чак, преко Фејсбука, послале поруку да се јави. Пошто ни читаво пре подне од Марије није било ни трага ни гласа, отац је полицијској станици пријавио њен нестанак у уторак у 15.05 сати. Сплетом чудних околности, само пет минута касније полицији се јавила жена из Почевице и пријавила да је пронашла женски леш.

Marija Mihajlović
Марија Михајловић / Извор: Фото: Printscreen

- Последњи пут сам је видео у понедељак, око 19 часова. Рекла ми је да иде са другарицом до града. Када сам је касније позвао мобилни јој је био искључен. Сутрадан сам отишао у полицију и пријавио да је нестала. Сазнао сам за њену смрт те вечери, у дневнику, на телевизији. Угледао сам њено име на екрану. У том тренутку нисам знао за себе. Какав то монструм мораш да будеш да би онако некога убио? Марија је од удараца сва изобличена, лице јој је у подливима. Са женом сам се договорио да се на сахрани ковчег не отвара, јер желим да је породица и пријатељи запамте као лепотицу - причао је за медије неутешни отац.

Мобилни код ње није пронађен, као ни ташна. Инспектори су повезали леш са пријављеним нестанком, па су од породице затражили податке како је девојка била обучена. Вишесатни увиђај дао је потврду да је реч о девојци, чији је нестанак пријављен истог дана.

- Милица, њена сестра близнакиња, само пије лекове за смирење. Звали смо и старију ћерку, Јовану. Она студира права у Крагујевцу. Сада сви треба да будемо на окупу - изјавио је отац Никола.

Посумњало се, по начину извршења, да је реч о злочину из страсти. Сумња је одмах пала на чланове њеног бенда јер се претпостављало да је са некима од њих, наводно, Марија била у блиским односима. После мање од једног дана полиција је ушла у траг убици.

Родиитељи су јој разведени. Све три су живеле са мајком, али су често ишле код оца. Завршила је фризерску школу, а непуне две недеље раније, 18. јануара, прославила је 20. рођендан.