Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАСАКР У НОВОМ САДУ: Цела породица нестала у дану, монструм МАЦОЛОМ убио бившу супругу и њене родитеље ПРЕД ДЕЦОМ - извршио самоубиство ЧАРШАВОМ годину дана касније

18.01.2024. 11:29
Пише:
Србија Данас
Ubistvo u Novom Sadu
Убиство у Новом Саду / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Srbija Данас

Горан је пре скоро пет година починио злочин који је згрозио Србију. Мацолом је хладнокрвно убио супругу, таста и ташту.

Многи злочини почињени на територије Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

СЈЕНИЦА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО Убио бившу жену и њене родитеље, ранио још троје - све то пред малом децом, а онда је тек уследио хаосEnedin Turković

СЈЕНИЦА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО Убио бившу жену и њене родитеље, ранио још троје - све то пред малом децом, а онда је тек уследио хаос

ХОРОР КОД ВРАЊА НА СВЕТОГ НИКОЛУ: Након жестоке расправе Станиша запуцао на домаћина и комшију, после крвавог пира МИРНО ОТИШАО КУЋИ - једна ствар је и шест година касније остала МИСТЕРИЈА (ФОТО)Dvostruko ubistvo kod Vranja

ХОРОР КОД ВРАЊА НА СВЕТОГ НИКОЛУ: Након жестоке расправе Станиша запуцао на домаћина и комшију, после крвавог пира МИРНО ОТИШАО КУЋИ - једна ствар је и шест година касније остала МИСТЕРИЈА (ФОТО)

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО Хорор код Мионице! Аца удавио жену, па се обесио - љубавница кад је чула попила шаку лековаAca Pavlović, Marija Pavlović

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО Хорор код Мионице! Аца удавио жену, па се обесио - љубавница кад је чула попила шаку лекова

Такав један случај одиграо се у Новом Саду маја 2019. године, када је Горан Јанковић ушао у кућу родитеља своје супруге Мирјане (31), прво убио њеног оца, свог таста, Бранислава (63), а потом је пресудио својој жени. Ташту Наду (57) убио је у дворишту куће када је пошла за њим.

Мацолом убио бившу супругу и њене родитеље

Јанковић их је све убио бруталним ударцима мацолом по глави и то пред његовом и Мирјанином малолетном децом. Када је Јанковић ушао у кућу један син је био са мајком у кревету, а други са бабом. Када је побегао из куће, Горанов десетогодишњи син је позвао ујака и испричао шта се догодило, да је његов отац убио његову бабу, деду и мајку.

Недељу дана пре троструког убиства Мирјана је пријавила Горана за насиље у породици, а он се наводно пред надлежнима правдао да је то био један од разлога због којих је тог јутра пијан дошао у кућу.

Јанковић је пре него што је напустио место злочина запретио дечацима пред којима је починио крвави пир да никако не смеју рећи да је био у кући, а затим је побегао и три дана избегавао полицијску потеру скривајући се на једном броду на Рибарском острву у Новом Саду.

Goran Janković
Горан Јанковић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/SRBIJA УЖИВО

Након три дана скривања Горан Јанковић је напокон ухапшен нешто пре 12 часова на Рибарцу. Он се према незваничним информацијама крио на једном броду на Дунаву, а код њега је наводно пронађен и нож. Осумњичени није пружао отпор приликом хапшења.

Саслушање

Јанковић је током саслушања био потпуно хладан и смирен и ниједног тренутка није показао кајање.

- Изнервирао сам се када ме је жена 11. маја пријавила за насиље. Нисам никако могао да се помирим с тим, па сам почео и да пијем. Ноћ пре злочина провео сам у кафани. Кући сам се вратио око четири сата ујутру, а пробудио сам се око пола шест. Нешто ми је кврцнуло у глави и решио сам да одем код жене у намери да јој се осветим - наводно је рекао на саслушању Јанковић.

Оно што је посебно инспекторе оставило без текста је питање.

Како су ми деца, да ли можете да ми кажете код кога су? - и то након што је признао злочин, а потом и до детаља описао свој крвави пир. Чак је и рекао "да му није жао што су деца гледала злочин" описујући да је након забране приласка ипак решио да посети сина у школи:

- Када сам га позвао да га видим, он је отрчао до учитељице и рекао: "Не желим тату да видим. Знам како је тукао маму!" Знам да им није Мирјана бранила да ме виђају, али су ме и деца замрзла због тога што сам био насилан према њој - наводно је рекао Јанковић на саслушању.

Све је указивало да је Јанковић починио злочин са предумишљајем. Код себе је имао спремну чисту одећу, опрао се од крви, пресвукао, а чак је имао и нешто хране уз себе па је то јео уз неке грицкалице и остатке затечене на броду.

Коцкице су почеле да се слажу... Након што им је пред очима убио мајку, Горан је својој деци и запретио: Запамтите, тата није био овде!

Малишани су достојанствено испратили мајку и баку и деку на вечни починак. Старији син је изнад њеног ковчега изговорио молитву Оченаш. Након тога, брат и он су у гробницу бацили по белу ружу. Нико од присутних није успео да задржи сузе.

Горану Јанковићу одређен је притвор и теретио се за тешко убиство, за које иначе прети 40 година робије. Монструм је 25. фебруара 2020. године извршио самоубиство у новосадском затвору на Клиси. Он се обесио чаршавом који је везао за шипку која држи телевизор у ћелији.