Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИСТВО ВОЂЕ НАВИЈАЧА ДЕЛИЈА МОТИВ ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ШКАЉАРЦА? Шок - само једно лице успело да избегне смрт, али је остао БЕЗ НОГУ

30.08.2022. 14:52
Пише:
Србија Данас/Блиц
Duško Tanasković
Душко Танасковић / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Горан Влаовић (38), шкаљарац који је у прошле недеље убијен у Хрватској, четврти је од пет мушкараца са списка оптужених за убиство вође навијача "делија" Марка Веснића (29) из 2009. године, који је у протекле четири године брутално убијен. Да ли је освета за убиство вође навијача разлог због ког је Србин Душан Танасковић Влаовићу направио "сачекушу", па га ликвидирао пред бројним сведоцима - предмет је истраге.

Владимир и Нико Рогановић, Дражен Чађеновић, а сада и Горан Влаовић... - мушкарци који су се нашли на оптужници убиства Марко Веснић (29) средином јула 2009. године, недалеко од парка у центру Игала, и сви су дочекали исту судбину - убијени су у протекле четири године.

Једини који се нашао на тој оптужници, а који је само пуком срећом успео да спаси живу главу је Црногорац Душко Рогановић, који је у експлозији бомбе која му је била подметнута под аутомобил остао без обе ноге!

ОН ЈЕ БИО "ТИХИ ДОН" ШКАЉАРАЦА: Бесна кола, старлете, кућа на Ибици - а ујак му је ЧУВЕНИ МУЗИЧАР

ОН ЈЕ БИО "ТИХИ ДОН" ШКАЉАРАЦА: Бесна кола, старлете, кућа на Ибици - а ујак му је ЧУВЕНИ МУЗИЧАР

"УБИЈЕН СА ЈЕДНИМ ХИЦЕМ ИЗ "ГЛОКА" У ВРАТ" Детаљи о бруталној ликвидацији шкаљарца - огласио се адвокат (ВИДЕО)

"УБИЈЕН СА ЈЕДНИМ ХИЦЕМ ИЗ "ГЛОКА" У ВРАТ" Детаљи о бруталној ликвидацији шкаљарца - огласио се адвокат (ВИДЕО)

САЧЕКАЛИ ГА ПОЛИЦАЈЦИ СА ФАНТОМКАМА И ДУГИМ ЦЕВИМА! Филмско хапшење у Црној Гори: План убиства откривен

САЧЕКАЛИ ГА ПОЛИЦАЈЦИ СА ФАНТОМКАМА И ДУГИМ ЦЕВИМА! Филмско хапшење у Црној Гори: План убиства откривен

Убиство вође навијача

Наиме, Марко Веснић је кобног дана у раним јутарњим сатима седео на клупи када су му Владимир Рогановић и Душан Чађеновић пришли и ухватили га за руке, при чему је Веснићу један од њих задао више удараца ножем у леву подлактицу и натколеницу, док га је Душко Рогановић, брат Владимира, погодио са два хица из пиштоља.

Како се тада сумњало, крвави обрачун се догодио због нерашчишћених рачуна између Веснића и његових пријатеља са браћом Рогановић, а окидач за пуцњаву била је препирка, а затим и туча око новчаних дугова.

У овом злочину, према оптужници, учествовао је и сада убијени Влаовић. Он је браћи Рогановић и Чађеновићу помогао да побегну након злочина.

Од навијача Партизана до вође "Делија"

Марко Веснић је иначе годинама радио и као обезбеђење бизнисмена, директора фирми и спортских клубова. Некада је био ватрена присталица Партизана и радио је у обезбеђењу Жарка Зечевића, генералног секретара ФК Партизан. Неколико година касније, прешао је у супротни табор и постао један од вођа присталица црвено-белих, званих "делија".

Да ли је ликвидација Влаовића последња у низу у име освете за убиство Веснића - истражује се.

Последњи на листи

Црногорац Горан Влаовић (38), припадник шкаљарског клана, убијен је прошлог четвртка, у раним јутарњим сатима испред клуба на Пагу у Хрватској.

Влаовића је, како се сумња, младић из Србије, Душко Танасковић усмртио хицем у врат.

Сведоци су покушали да Влаовића реанимирају и зауставе му обилно крварење, међутим, преминуо је на путу до болнице у колима Хитне помоћи.

Танасковић је убрзо ухапшен, међутим одлучио је да се брани ћутањем. Рекао је да је у тешком психичком стању, да има менталних проблема, и да не може да износи одбрану. Нагласио је и да га тражи полиција у Црној Гори због учествовања у убиству Миње Шаковића у Будви, али да он "с тим нема везе", као и да је у затвору први пут био кад је био малолетан.

Он је, како се сумња, плаћеник који је само био унајмљен да изврши злочин. Ко је налогодавац - такође је предмет истраге.

Први на списку, а преживео

Душан (Душко) Рогановић, син некадашњег припадника Центра безбедности Херцег Нови Ника Рогановића, добро је био познат црногорској полицији по кривичним досијеима у којима између осталог има и покушаје убиства, као и убиство. Он је иза решетака провео 12 година због убиства Марка Веснића.

Пре бруталног убиства вође "делија", 2006. године се сумњичио за покушај убиства свог суграђанина Владимира Џелатовића.

Остао без обе ноге

У априлу 2017. године, испод његовог "голфа 7" подметнута је бомба. До екплозије је дошло у Херцег Новом у непосредној близини аутобуске станице. Душко је тада изгубио контролу над возилом, закуцао се у бандеру и само пуком срећом остао жив, али су му обе ноге ампутиране.

Како је тада било објављено, даљинским је активиран екплозив који је био постављен испод мењача који је био двосмеран, па се на основу тога закључује да су мета били и Душко и његов сувозач који тог дана није сео са њим у возило.

Да је сав експлозив био усмерен ка Душку, проценили су тада стручњаци, детонацију највероватније не би преживео.

Владимир Рогановић

Vladimir Roganović
Владимир Рогановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Vladimir Рогановиц

Владимир Рогановић, један од кључних чланова кавачке криминалне групе, убијен је годину дана касније, у децембру 2018. године, у центру Беча. Њему се заједно са Душком Рогановићем судило за убиство Веснићам, али он је тада био ослобођен.

Пре тога, Владимир је био осуђиван због нелегалног поседовања оружја и фалсификовања докумената.

Звицер му дао читуљу

Одмах након што је вест о убиству обнародована, читуљу у новинама оставио је и Радоје Звицер, први човек кавачког клана, који је поручио "да му није било равнога".

"Није ти равнога било. Воли те брат!".

Дражен Чађеновић

Исте године ликвидиран је и Подгоричанин Дражен Чађеновић (31). Он је убијен 29. марта 2018. године око 19 сати у гаражи на Римском тргу у Подгорици.

И он је ликвидиран тако што је испод његовог блиндираног BMW-a постављена бомба. Настрадао је експлозији.

Чађеновић је иначе такође био оптужен за убиство Веснића, међутим Апелациони суд му је у октобру 2014. године потврдио ослобађајућу пресуду у овом случају.

На дан убиства био са Мињом Шаковићем

Чађеновић је, иначе, кобног дана провео неколико сати у друштву Милића Миње Шаковића, високопозиционораног члана подгоричког огранка "шкаљарског криминалног клана", који је убијен 17. јуна 2022. године у будванском кафићу "Колодаро", а за чије убиство је осумњичен сада ухапшени Танасковић.

Према полицијским информацијама, Чађеновић, који је био у кумовским односнима са убијеним члановима "кавачког криминалног клана" сада покојним Владимиром Рогановићем и његовим братом од стрица Душком, пар година пре убиства припадао је њима супротстављеном клану којим од погибије Луке Ђуровића наводно руководи Баранин Алан Кожар.

Нико Рогановић

Отац Душка Рогановића убијен је 26. јула 2017. у сачекуши испред стана у Херцег Новом. Нико је убијен када су му двојица нападача пришла са шеширима на глави, највероватније како би се сакрили од надзорних камера на његовој кући. Испалили су у њега пет хитаца и побегли са лица места не осврћући се, а комшије које су чуле пуцње одмах су изашле напоље и затекле окрвављеног Ника како лежи на улици.

Медији у Црној Гори помињали су да је његово убиство можда освета ривалског криминалног клана из Котора, али да није немогуће да је атентат на Ника извршен и због његових мутних послова, између осталог зеленашења.

Нико Рогановић је, наводно, помогао у скривању свог сина и сестрића након убиства у Игалу 2009. године.