Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЗАН ЗА ОРТАКА ПА УЂЕ У ВОДУ ДО ГРУДИ... Овако су Вељини кољачи уништавали тела у Дунаву: Постоји и анегдота - Хрватин се на ово смејао

24.02.2023. 13:18
Пише:
Србија Данас
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Ribolov Србије/Инсајдер Видео

У Специјалном суду у Београду данас сведочење у поступку против клана Вељка Беливука и осталих оптужени наставља сведок окривљлени Бојан Хрватин.

Суђење клану Вељка Беливука и Марка Миљковића наставља се данас у Специјалном суду у Београду, а на претресу сведочење је наставио још један окривљени-сарадник Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), Бојан Хрватин. Хрватин је у свом јучерашњем исказу описао како је изгледала отмица Горана Величковића, који је накнадно убијен у Ритопеку.

Данас је причао о убиству Лазара Вукићевића, Милета Радуловића, па је на ред дошла и ликвидација Здравка Радојевића.

ОВА СЛИКА НАСТАЛА ЈЕ ПРЕД САМО УБИСТВО! Био је мамац "Капетан је лежао на поду везан, са цигаретом у руци" (ФОТО)

ОВА СЛИКА НАСТАЛА ЈЕ ПРЕД САМО УБИСТВО! Био је мамац "Капетан је лежао на поду везан, са цигаретом у руци" (ФОТО)

ШОК НА СУЂЕЊУ МОНСТРУОЗНОМ КЛАНУ: Адвокатица се расплакала због онога што је урадио Веља Невоља

ШОК НА СУЂЕЊУ МОНСТРУОЗНОМ КЛАНУ: Адвокатица се расплакала због онога што је урадио Веља Невоља

"ЛАЛИЋ МУ ЈЕ ГЛАВУ ПРЕСЕКАО НА ПОЛА" Мучни детаљи убиства Николе Митића: Крили смо се код Цецине куће, ту смо видели да их неко прати

"ЛАЛИЋ МУ ЈЕ ГЛАВУ ПРЕСЕКАО НА ПОЛА" Мучни детаљи убиства Николе Митића: Крили смо се код Цецине куће, ту смо видели да их неко прати

- Здравко се није добро понео према куму Милошу Будимиру и он ми је у затвору док смо били заједно рекао да ће му се осветити када изађе. После Лазара Вукићевића, Беливук, браћа Будимир, Лалић, Миљковић одлазе у Турску, крајем октобра. Тада ми је Милош писао да ли желим да одем до Здравкове куће, да видим позиције камера и да подметнем експлозив. Пристао сам јер сам још у затвору обећао да ћу му помоћи. Он ми је рекао да само жели да зна да ли желим и да одустајемо - рекао је Хрватин.

- Требало је да се изведе лажна пуцњава на кућу оца Здравка Радојевића, како би се приказало како је он наводно у бекству због неких кривичних дела. Радојевић је требало да дође код Ласте, а ми смо требали да направимо лажни судар и видимо да ли Радојевић има пратњу. Милош је седео позади како га Радојевић случајно не би препознао. Радојевић је каснио и Будимир се нервирао и причао да је такав цео живот, неодговоран. Појавио се са пасатом сиве-сребрне боје. Марко Будимир и ја одлазимо у насеље Браће Јерковић да покупимо од једног човека неке комбинезоне, купили неку храну и кренули ка Ритопеку.

Ritopek
Ритопек / Извор: Фото: МУП Србије

Он је потом наставио излагање.

- Када смо ушли у кући, одлазимо на спрат и затичем Миљковића и Радојевића како причају, а преко пута седе браћа Будимир. Речено ми је да је он најбоље прошао од свих који су тамо доведени. Све време су Будимир и Миљковић нормално причали са њим. Постоји и анегдота, када су кренули на Радојевића, Беливук и Миљковић су се заглавили у шток врата (смеје се) - рекао је Хрватин и додао:

- Радојевића смо спустили кроз кућу у бункер, спустили га на земљу и дошли су Будимири и Миљковић. Будимир му је тада пребацивао што је хтео да му удари на жену. Обукли смо комбинезоне, као оне за ковид. Скинули смо Радојевића, положили га стомаком на земљу. Донео сам фосну и ставио поред њега. Беливук пита: "Ко ће браћо?", Милош је рекао да он неће јер му је кум. Беливук је узео секиру и једним ударцем га убио. Беливук ми је рекао да узмем нож и кренем да га сечем. Тада је дошао Драганић и рекао да нисмо ставили најлон по зиду. Тада смо све поставили и кренули у уситњавање делова Радојевићевог тела. Иначе, док су били у Турској, ишао сам у Ритопек да помогнем Драганићу и Јанковићу по питању Беливука да им помогнем да пребацимо машину из гараже у бункер.

Хрватин је открио језиве детаље ликвидације Радојевића.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

- Вељко Беливук је ударао секиром, ја сам засецао, а Милош Будимир је спремао делове тела за машину. Истом методом као и за Митића, глава са стране, па удови, па унутрашње органе, па онда прво карлични део, па даље. Када смо напунили прво корито, у просторију су ушли Јанковић и Драганић и упоредо кренули да мељу остатке. Нестало је струје у једном тренутку, а ми смо настављали да сечемо. Када смо завршили, скинули смо комбинезоне. Одлазимо на спрат куће и договарамо се да у дворишту на средину запалимо ствари Радојевића, али се Драганић бунио. На крају је пристао да запалимо комбинезоне, рукавице, ствари, корито и ту дрвену фосну на којој је убијен - рекао је Хрватин и додао:

- Јанковић, Драганић, Будимир и ја смо ишли да проспемо остатке Радојевића и тада се први пут спуштам доле ка реци Дунав. Такође, било је 6 џакова. Када смо дошли до реке, Драганић је везао Будимира који је требало да уђе у воду за себе и ушао у воду до груди и отварао џакове и просипао остатке. Џакове је враћао назад да их запалимо да ништа не остане за нама. Када смо се враћали назад, наишли смо на воћњак преко кога смо дошли до обале, неко као корито, и ту је Драганић палио неке остале ствари које је требало да се запале. Вељко нас је чекао и одвезао кући. У данима после тога, у кући у Лисичијем потоку, знам следеће: Кола Здравка Радојевића (која су била код Пилета на плацу), треба да се узму и да се препродају и да ће Вељко и Марко преузети камате, а спомињале су се и некретнине. Беливук је рекао у данима након тога да је мерцедес отишао на Косово Албанцу од кога је узимана "трава" и чуо сам да је још један требало да се прода на Косову.

Хрватин је изјавио и да су им Беливук и Миљковић дали по 10.000 евра у кући у Лисичијем потоку.

Све вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ.