Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"УБО ГА ЈЕ НОЖЕМ, И ТО СА ЛЕЂА" Откривено како је од вербалне свађе дошло до крвавог пира на прослави Аранђеловдана у Алексинцу

23.11.2022. 16:43
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
hronika
хроника / Извор: Фото: Shutterstock

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу након саслушања предложило је да се Л.Т. и А.Б. из овог града те Сврљижанину Ф.П. одреди притвор до 30 дана због сумње да су извршили кривично дело тешка телесна повреда.

- Притвор је предложен ради спречавања утицаја на сведоке. Сва тројица су изнела одбрану. О притвору ће одлучити судија за претходни поступак Основног суда у Алексинцу - саопштио је тужилац Иван Митровић.

Како се сазнаје, Л.Т. и А.Б. се сумњиче да су заједно са двадесетједногодишњим мушкарцем који се налази у болници због чега није саслушан, нанели тешке телесне повреде pedesettrogodišnjem мушкарцу који је такође на лечењу у нишком Универзитетском клиничком центру. Ф.П. син pedesettrogodišnjaka, осумњичен је да је ножем убо двадесетједногодишњака јер му је претукао оца.

- Двадесетједногодишњак је такође осумњичен за наношење тешких телесних повреда али он данас није саслушан због свог здравственог стања. С обзиром на то да је задобио тешке телесне повреде он у истрази има статус и оштећеног и осумњиченог. Pedesettrogodišnjak ће такође дати изјаву о овим догађајима али само у својству оштећеног - појашњавају извори.

КРВАВЕ СЛАВЕ У СРБИЈИ! Кад и како су постале полигон за обрачуне - бомбе, ножеви и пиштољи, а то је тек почетак

КРВАВЕ СЛАВЕ У СРБИЈИ! Кад и како су постале полигон за обрачуне - бомбе, ножеви и пиштољи, а то је тек почетак

ПРОСЛАВА КРСНЕ СЛАВЕ ПРЕТВОРИЛА СЕ У КРВАВИ ПИР: Познато стање повређених у Алексинцу - избоденом мушкарцу извађена слезина!

ПРОСЛАВА КРСНЕ СЛАВЕ ПРЕТВОРИЛА СЕ У КРВАВИ ПИР: Познато стање повређених у Алексинцу - избоденом мушкарцу извађена слезина!

КРВАВА СЛАВА У АЛЕКСИНЦУ! Избила општа туча, један од гостију ИЗБОДЕН НОЖЕМ

КРВАВА СЛАВА У АЛЕКСИНЦУ! Избила општа туча, један од гостију ИЗБОДЕН НОЖЕМ

Према незваничним сазнањима, сви осумњичени који су данас саслушавани изнели су верзију догађаја која умањује њихову одговорност.

- Они су признали да су били на лицу места али не и да су починили дело за које се терете. С обзиром на то да је у време и на месту где је дошло до извршења кривичног дела било доста људи, њихова одбрана се своди на то да они нису а да не знају ко је нанео повреде оштећенима - објашњавају саговорници.

До обрачуна је дошло у понедељак око 21 сат у Шуматовачкој улици у Алексинцу где је једна породица прослављала крсну славу Светог Арханђела Михаила. Вербални сукоб до кога је дошло на славској вечери прерастао је у крвави обрачун током којег је pedesettrogodišnjak брутално претучен док је мушкарац стар 21 годину задобио убод ножем у слабински део. Обојица су збринута у нишком Универзитетском клиничком центру и ниједан тренутно није животно угрожен.

Како се сазнаје од људи који живе у овој улици, дошло је до кошкања између гостију и то око тога каква ће се музика слушати.

- Кућа је била пуна гостију, на слави је био и тај pedesettrogodišnji мушкарац који је комшија породице која је славила славу. Све је испрва било у реду, да би се нешто пре 21 сат тај комшија са неким гостима закачио због музике. Изнервиран, одлучио је да напусти славље и отишао је својој кући али је убрзо схватио да је погрешио па је одлучио да се врати како би се извинио и поздравио са гостима. Међутим, када је ушао у собу и обратио им се, схватио је да они његове речи нису схватили на прави начин. Сматрали су да им се изругује па су га обасули увредама. Говорили су му: "Шта има сад да се извињаваш кад си нас већ тепао?" Страсти су поново узавреле и дошло је до туче током које је pedesettrogodišnjak добио добре батине - прича саговорник.

Претучени човек је отишао својој кући а када га је његов син угледао тако премлаћеног, одлучио је да се обрачуна са људима који су га повредили.

- Гости су се већ разилазили, изашли су на улицу, међу њима је био и двадесетједногодишњи зет човека који је славио славу. Њега је нападач убо ножем и то с леђа. Дошла је Хитна помоћ и полиција, настала је велика гужва. Видео сам да је петнаестак људи одведено у полицијску станицу а ко је крив за то што се десило, заиста не знам - наводи извор.

Хитна помоћ је мушкарца који је задобио убод у слабину довезла у Општу болницу у Алексинцу одакле је пребачен на даље лечење у нишки Универзитетски клинички центар. Други је сам дошао у алексиначку болницу, имао је серијски прелом ребара и сумњу на крварење у мозгу и он је такође превезен у Ниш. Како је саопштено из нишке болнице, двадесетједногодишњем мушкарцу је због повреде абдомена извађена слезина, задржан је у јединици интензивног лечења и тренутно је стабилан.

- Pedesttrogodišnjak који је задобио вишеструке повреде грудног коша и носа је такође у јединици интензивне неге и тренутно је у стабилном стању - саопштено је из ове здравствене установе.