Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УХАПШЕНА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА ЗА УБИСТВО ВУКОТИЋА: Осумњичени црногорски држављанин, високопозициониран у кавачком клану

27.09.2022. 08:10
Пише:
Србија Данас/Курир
Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Shutterstock/Facebook/Printscreen

Ухапшен је још један осумњичени у истрази о убиству Јована Вукотића из Котора (42), наводног вође шкаљарског клана, једне од водећих организованих криминалних група, пише портал Ајансманиса.

Како је Побједи незванично саопштено, ухапшен је црногорски држављанин којег безбедносне службе означавају као високопозиционираног члана кавачког клана.

- Дана 19. септембра, десет, од 12 осумњичених, ухваћених у серијским операцијама спроведеним у пет провинција са седиштем у Истанбулу и упућени правосудним органима, ухапшено је од стране суда у који су приведени, а још једна особа је ухваћена у операцији - објавио је портал ајансманиса.

ЧОВЕК НАПАДНУТ НА МИРИЈЕВУ: Мушкарац нападнут док је шетао псе у Миријеву: Поломили му ногу, украли мобилни телефон

ЧОВЕК НАПАДНУТ НА МИРИЈЕВУ: Мушкарац нападнут док је шетао псе у Миријеву: Поломили му ногу, украли мобилни телефон

ТРАКТОРОМ СЛЕТЕО У ЈАБЛАНИЦУ И ПОГИНУО: Ужасна несрећа код Лесковца, огласила се полиција - ОВО је узрок

ТРАКТОРОМ СЛЕТЕО У ЈАБЛАНИЦУ И ПОГИНУО: Ужасна несрећа код Лесковца, огласила се полиција - ОВО је узрок

МЕСАР ПСОВАО СВЕДОКЕ САРАДНИКЕ: Беливук шокирао све у судници "Како да признам побогу" - интригантно и провокативно суђење

МЕСАР ПСОВАО СВЕДОКЕ САРАДНИКЕ: Беливук шокирао све у судници "Како да признам побогу" - интригантно и провокативно суђење

Осумњиченог, чије је саслушање завршено, правосудни органи су ухапсили и упутили у затвор.

Турска полиција је, према писању српског Курира, у оквиру истраге саслушала и М. М, супругу Вукотића, која је била са њим у возилу када је убијен.

Саслушан је и Е. К, који је био за воланом аута у ком је усмрћен Вукотић.

Иако је Е. К. истражитељима рекао да Вукотића и његову породицу не познаје и да му се убијени представио као Никола, М. М. је дала другачији исказ.

- Кренули смо у тржни центар "Зорлу" из куће у којој смо боравили на Атакоју. Када смо били на вијадукту, иза нас се великом брзином појавио мотор на ком су биле две особе с кацигама, а особа која је седела позади пуцала је - наводно је рекла М. М.

Како је објавио Курир, М. М. је рекла да је власник аутомобила у ком су били у тренутку напада њихов пријатељ.

- То је човек у кога смо имали безгранично поверење и који нас је возио увек и свуда - рекла је М. М. говорећи о Е. К.

Подсетимо, извор Курира је открио да је Е. К. наводно нарко-бос из Бијелог Поља и да је био Вукотићев главни логистичар током скривања у Турској.

Милион и по евра коштало убиство?

Турски истражитељи су утврдили да је Радоје Живковић платио милион и по евра лидеру турске криминалне групе Биналију Џамгозу за организацију убиства, који је у јулу ухапшен у Црној Гори и налази се у Истражном затвору.

Према информацијама турских медија, члан криминалне групе коју је предводио Бариш Нецк, Емирицан Сумер пуцао је на Вукотића, након што су га четири месеца пратили ГПС уређајем, који је полиција касније пронашла у гепеку аута у којем је Вукотић убијен.

Турска полиција прегледала је 1.700 сати снимака на 200 локација, почевши од места где је Вукотић убијен - те су тако исцртавајући трасу мотоцикла и утврдили да је на дан инцидента Вукотића пратило возило.

Према сазнањима полиције, мотором је управљао Јакуп Доган, члан криминалне организације коју је предводио Бариш Нецк, који је био на црвеној Интерполовој потерници, као и Емирцан Сумер, члан исте организације, који је пуцао на Вукотића.

- Полицијски тимови су открили да су Е. Е, Еланур Туна и Фуркан Иесил, чланови криминалне организације коју предводи Бинали Цамгоз, пратили четири месеца Вукотића и то аутомобилом који су изнајмили у Измиру - наводе турски медији.

Подсећају и да је истрагом утврђено да су наводни вођа организације "кавач" Радоје Живковић и Здравко Перуновић дали наређење за напад на Вукотића.

Утврдивши да су злочиначке организације Цамгоз и Нецк заједно радиле на убиству Вукотића, полиција је у петак, 16. септембра, ухапсила Фуркана Јешила док је покушавао да побегне из земље.

Проширујући операцију, полиција је извршила рације у Измиру, Зонгулдаку, Анталији и Артвину и ухапсила Радоја Живковића, Здравка Перуновића, као и турске држављане: Еланур Туна,

Емирцан Сумер, Иакуп Доган, АС, АИ, МП, НА, ЕЦ, Е.Ц. и Ц.Ц. је приведен.

Претресајући адресе осумњичених, полиција је запленила шест лажних пасоша, 11 лажних личних карата из разних земаља, три сателитска ГПС уређаја и два комада оружја коришћена у инциденту.

Црна Гора ће тражити изручење Живковића и Перуновића

Црна Гора ће тражити од Турске изручење Радоја Живковића и Здравка Перуновића, без обзира што се против њих пред турским органима воде кривични поступци - потврђено је за Портал РТЦГ из Министарства правде.

- Надлежни органи Црне Горе ће, у складу са Законом о међународној правној помоћи у кривичним стварима и међународним уговорима који регулишу изручење окривљених и осуђених, тражити изручење особа које се потражују ради вођења кривичних поступака пред правосудним органима Црне Горе, без обзира на то да ли се против тих особа (у државама где се налазе) воде кривични поступци - казали су из Министарства правде.

Против Перуновића и Живковића подигнута је оптужница јер су, као чланови криминалне организације Слободана Кашћелана и његове групе, убили Николу Станишића на подмукао и свиреп начин.

Тужилаштво тврди да је ова тринаесточлана група пратила кретање и навике Станишића пет дана пре него је отет а потом и убијен у ноћи између 2. и 3. августа 2020. године.