Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ухапшене елитне проститутке: Радиле по сменама, међу макроима и жене, а највише ЗАРАЂИВАЛЕ учеснице ријалитија

13.03.2018. 06:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
Prostitutka u kolima
Проститутка у колима / Извор: Профимедиа

Посредници се крећу у круговима имућних људи

Елитне проститутке, њих седам, ухапшене су недавно у стану на Новом Београду где су клијентима пружале сексуалне услуге за новац.

Проститутке и три макроа ухапшени су док је код њих био клијент. Радиле су у две смене, а како прича Бојана Секулић Станковић, оперативац Одељења за јавни ред и мир у Министарству унутрашњих послова, смена им је почињала у 13 сати.

- Прва смена је трајала од 13 до 20 часова, а друга од 20 до један или два ујутру. Неколико њих је радило у првој смени и отприлике исти број у другој. У стану су затечена и три макроа, који су девојкама служили као обезбеђење, али и као возачи. Наиме, уколико би девојке требало да пруже услуге ван тог стана, они су њих одвозили и довозили, али и пружали им неку врсту сигурности, јер те девојке не знају шта да очекују и хоће ли им се нешто десити ако не иду код сталног клијента – каже Секулић Станковић.

Нема типичног профила елитне проститутке

Према њеним речима, нема типичног профила проститутке која ради за велике новчане суме:

- То су студенткиње, домаћице, запослене, незапослене, има и млађих и старијих. Људи обично кад помисле на такву врсту проститутки замисле неку младу, сређену, ботоксирану жену, односно девојку која себи може да приушти скупе третмане, са силиконима у грудима, уснама, задњици. Има таквих, али оне су заправо у мањини.

prostitucija
проституција / Извор: Профимедиа

Како објашњава, међу елитним проституткама највише је оних које изгледају сасвим просечно, "нормално", а у Београд су дошле из неких мањих места.

- Што се тиче њихових занимања, постоје девојке које заиста имају своја занимања невезано за то да ли раде у струци или не, а постоји и низ измишљених занимања попут старлета, клаберки... Постоји и одређен број хостеса које на одређеним местима пружају такве услуге. Према неком правилу све оне су пунолетне, од 18 па све до 40 година. Има и старијих, али највећи број је између 20 и 25 година – наглашава Секулић Станковић.

Макрои се крећу међу имућним људима

Елитне проститутке не троше своје време на преговоре са клијентима. Оне за све то имају своје посреднике, макрое, који их нуди на "тржишту".

Како наглашава Секулић Станковић, макро у таквој врсти проституције није насилник који туче жене, малтретира их и приморава на секс.

- Има тога још понегде, али то је давно превазиђен модел за њих. Макрои су заправо посредници, а њих и проституке је спојио заједнички интерес. Они проналазе клијенте у клубовима, ресторанима, хотелима и ангажују девојке са којима сарађују. Данас макрои-посредници воде рачуна јер свака присила или примена силе и претње добија димензије другог кривичног дела, трговине људима, где су запрећене озбиљније казне. Докле год има девојака које ће то радити добровољно, нема заиста потребе да неко улази у то кривично дело које је озбиљно по својој природи – објашњава Секулић Станковић.

Devojke igraju u klubu
Девојке играју у клубу / Извор: Профимедиа

Према њеним речима, посредници између проститутке и клијента су младићи или жене који се крећу у круговима имућних људи, који поседују фотографије девојака са којима сарађују, те када га неко пита познаје ли неке девојке, он их препоручи и повеже.

- Некада се бивше проститутке које имају контакте богаташа, својих бивших клијента, упуштају у посао макроа. Оне посредују онда између својих познаника и девојака које раде за њих. Те девојке већи део зараде задрже за себе, а одређени део иде макроу. Некада му дају и половину новца, а некада трећину. Све зависи од износа који клијент плаћа – каже Секулић Станковић.

На цену највише утиче то колико је позната у јавности

Цену елитне проституке диктира њен изглед, колико је она позната у високом друштву, али и широј јавности.

Према речима Секулић Станковић, девојке које нису познате медијима, не могу много зарадити.

- Ако су медијски експониране што кроз ријалитије, скандале, приче које се пласирају у медијима, оне могу добити много више пара. Најчешће се тај износ мери у стотинама евра, али то зависи од тога да ли су ангажоване на пола сата, сат. Да ли је то у неком хотелу у коме се налази гост који је ангажовао девојку и која је дошла да одради својих пола сат, сат, или се ради о плаћеним викендима – објашњава Секулић Станковић.

Цена услуге коју пружа елита проститутка је око 150-250 евра за сат времена.

- Као и у сваком преговарању и овде постоји варијанта попуста. Ако неко ангажује, рецимо, три, четири девојке, цена се смањује – каже Секулић Станковић и издваја случај девојке која је за дан, два зарадила од једног клијента чак 8.000 евра.