Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УМЕСТО КРИМИНАЛЦА УБИЈЕН АДВОКАТ! Немања ликвидиран у сачекуши - о његовој судбини одлучивало СЕДАМ СЕКУНДИ (ВИДЕО)

13.09.2022. 09:40
Пише:
Србија Данас/24 седам
Nemanja Stojanović
Немања Стојановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Немања Стојановић

Млади јагодински адвокат Немања Стојановић (27) убијен је хицима из пиштоља у ноћи између 12. и 13. септембра 2017. године испред улаза у зграду у којој је живео у Јагодини. Нападач је био сакривен и кад је адвокат наишао испалио је у њега четири хица. Први хици Немању су погодили у срце, а потом га је убица "оверио" са два хица у главу. Ова ликвидација није расветљена и убица до данас није откривен.

Од првог момента претпостављало се да је убица погрешио мету и да је Немања заправо случајно убијен, јер наводно у истој згради живи и неки криминалац, који је у то време, исто као и убијени Стојановић, возио "ауди".

О пуцњави испред зграде полицију је обавестио један од станара, а крвави обрачун догодио се у 2.45 сати. Немања је последње сате живота провео је са пријатељима, пре него што је постао жртва професионалног убице. Према званично непотврђеним сумњама, Немању је усмртио професионални убица, који је, у "сачекуши" испалио четири хица.

Немања иначе потиче из адвокатске породице. Син је познатог адвоката Милована Микија Стојановића. Немања је, како се може видети на његовом Фејсбук профилу, Правни факултет завршио у Крагујевцу, а каријеру је почео да гради у родној Јагодини.

ПРВА ДАМА КАВАЧКОГ КЛАНА ПРОСЛАВИЛА ВУКОТИЋЕВО УБИСТВО! Ово је њена порука: Суде ми...

ПРВА ДАМА КАВАЧКОГ КЛАНА ПРОСЛАВИЛА ВУКОТИЋЕВО УБИСТВО! Ово је њена порука: Суде ми...

У ГАЋАМА САКРИЛИ ПО 50.000 ЕВРА! Шок на Хоргошу - овако су покушали да пређу границу (ФОТО)

У ГАЋАМА САКРИЛИ ПО 50.000 ЕВРА! Шок на Хоргошу - овако су покушали да пређу границу (ФОТО)

КРВАВА СЛАВА У СРБИЈИ! Небојша заклао жену пред гостима, па кренуо на ћерку и њену децу! У полицији изговорио речи које леде крв у жилама

КРВАВА СЛАВА У СРБИЈИ! Небојша заклао жену пред гостима, па кренуо на ћерку и њену децу! У полицији изговорио речи које леде крв у жилама

Родбина, пријатељи и клијенти били су шокирани информацијом да је један млади живот на овај начин угашен. Сви су за младог адвоката имали само речи хвале. У Јагодини су, на дан кад се догодило убиство, сва суђења одложена. Тачно у подне, сви адвокати испред зграде суда одржали су протест са захтевом да се убица што пре нађе. То се, међутим, до данас није догодило.

Пресудне секунде

Милован Стојановић, отац младог адвоката, испричао је за медије годину дана после његовог убиства да сваког дана он и супруга иду у јагодинску полицију не би ли видели да ли има помака у истрази. Упркос томе што су им сви говорили да је решавање Немањиног убиства приоритет, злочин до данас није расветљен.

Информације које је отац добио, а које је открио новинарима, указивале су да је седам секунди одлучивало о судбини његовог сина.

- Он је те вечери изашао радним даном, што иначе није радио. Био је у кафићу у Јагодини у којем је у том тренутку било још око 500 људи. Међу њима је и био његов комшија из исте зграде са криминалним досијеом. Њега је Немања знао из виђења и били су на "ћао - ћао". Случајност је хтела да крену у готово исто време из тог кафића. Немања је стигао неколико секунди раније. Зато је убијен. Грешком - испричао је Стојановић за медије и додао:

- Без обзира на то да ли су у питању седам, 15 секунди које су биле пресудне, ја сам тражио одговорност оних који су га убили. Налогодавци, сви они морају да се процесуирају. Обратићу се свим међународним институцијама и свим важним личностима да се пронађу налогодавци и извршиоци како би мој син био мирнији тамо где лежи.

Имали налогодавца

Према Стојановићевим речима, овај злочин могао је да се реши још на почетку истраге, у октобру 2017. године.

- Тада је параћинска полиција имала у рукама налогодавца и саслушала га, али поједини одговорни људи из ПУ Јагодина су га заштитили. Најодговорнији полицијски руководиоци у јагодинској полицији у том периоду били су Микица Томић, Дејан Пурић и Драган Обрадовић, који и даље обављају одговорне функције у МУП, а двојица су чак и унапређени. Резултати истраге су такви да се зна и да је мета кобне ноћи био извесни М. Т., а утврђено је и ко је био налогодавац убиства. Уколико би се на налогодавца извршио притисак, дошли би и до убице - истакао је Стојановић.

Полиграфиста МУП Србије потврдио је својевремено у тужилаштву да је особа за коју се основано сумња да је налогодавац убиства "пала" на полиграфу приликом испитивања на више питања повезаних са злочином.

Из Полицијске управе у Јагодини никад нису одговорили тужиоцу да ли је истрага опструисана. Ни Служба унутрашње контроле МУП, уверен је Милован Стојановић, није поступала по пријавама да су бивши највиши руководиоци ПУ Јагодина заташкали злочин.