Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УМЕСТО НА СУД - ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ! Шта се дешава са Миком Алексићем? Огласио се његов адвокат

12.09.2022. 11:40
Пише:
Србија данас/Телеграф
Mika Aleksić
Мика Алексић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Studio Б

Суђење власнику драмског студија Мирославу Алексићу, оптуженом за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе, одложено је данас у Вишем суду у Београду.

- Стриктно му забранили да долази, мора да лежи. Био је целу ноћ у болници - речено је у Палати правде.

- Интензивно смо се спремали за овај главни претрес, Мика је инсистирао на томе да дође, али сам јутрос од његове супруге добио информацију да је он завршио на клиници. Имао је прединфарктно стање - рекао је Зоран Јаковљевић, Алексићев адвокат. Он је доставио и медицинску документацију од 11. сптембра у 22.30 сати.

Наредно рочиште заказано је за 19. октобар, а одређен је и датум суђења након тога - 29. новембар.

УЖАС У НИШУ: Девојчица (16) претукла медицинску сестру - "Дај ми паре, убићу те"

УЖАС У НИШУ: Девојчица (16) претукла медицинску сестру - "Дај ми паре, убићу те"

"НЕКИ СЕ РАДУЈУ, А НЕКИ СТРАХУЈУ" Полиција чешља снимке са места злочина - стравичне претње због убиства Вукотића

"НЕКИ СЕ РАДУЈУ, А НЕКИ СТРАХУЈУ" Полиција чешља снимке са места злочина - стравичне претње због убиства Вукотића

ТРИ ЗАБЕТОНИРАНА ТЕЛА У ДУНАВУ КОД ГОЛУБАЧКЕ ТВРЂАВЕ! Једно без главе, друго са марамом у устима - ово је МИСТЕРИЈА

ТРИ ЗАБЕТОНИРАНА ТЕЛА У ДУНАВУ КОД ГОЛУБАЧКЕ ТВРЂАВЕ! Једно без главе, друго са марамом у устима - ово је МИСТЕРИЈА

Подсећамо, претходно рочиште прекинуто је после сат и по времена због дојаве о бомби у Палати правде. На самом почетку суђења адвокат Боривоје Боровић обратио се судији.

- Подилазите окривљеном који ствара слику о себи као о великом уметнику. Месецима смо сведоци да велики уметник седи на оптуженичкој клупи и држи предавања суду - рекао је.

Алексићев бранилац Зоран Јаковљевић апеловао је на судију да опомене колегу Боровића да не инсинуира и да не оптужује Мику да нешто изиграва.

- Овај човек је дошао у лошем стању како би изнео своју одбрану, а он га напада, закон не ограничава дужину изношења одбране - рекао је Јаковљевић.

Судија је, као и на претходним рочиштима, опомињао Алексића да не чита оптужницу и анализе вештака и додао да ће то урадити када буду саслушани вештаци.

- Имаћете право да постављате питања, од првог рочишта вас учимо како се износи одбрана. Правили смо паузе, одлагали смо рочишта, нисте испоштовали договор - рекао је.

Алексић је на то одговорио да не мисли да он то ради, да не доказује ништа, већ цитате користи како би оспорио делове оптужнице.

Алексићев адвокат, Зоран Јаковљевић добио је опомену за ометање и говор без дозволе. Он инсистирао је на томе да му судија укључи микрофон и да се његове речи унесу у записник, истичући да му судија ускраћује права.

На претходном рочишту Алексић је говорио о Иви Илинчић.

Iva Ilinčić
Ива Илинчић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Studio Б/Инстаграм/иваилинциц

- Причаћу о епизоди коју сам назвао "Изгубљена у времену Ива Илинчић". Она је четири и по године покушавала све да потисне убеђујући себе да се то није догодило, да то није истина. Истакла је да је, када је кренула на терапију, почела да мисли својом главом и спознала истину. После 6 година Ива се нашла у времену, али пре свега у медијској кампањи "Ниси сама" - рекао је Алексић.

Мирослав Алексић истакао је да је његова "једина намера и жеља да аргументовано каже да оно за шта се терети није могуће".

- Ива је долазила редовно, била је ведра. Од 100 Ивиних реакција, свих 100 је почињало са не разумем. Све моје реакције на њено сведочење биле су "не разумем зашто". Ива се спремала за академију на додатним часовима које је имала са мном, али су ту била још два момка. Управо та два момка нико није позвао за сведоке. Није позвана ни Ивина најбоља другарица, са којом је делила све још од обданишта. Износе се спорне квалификације за које не постоје докази. Ако мој студио, као што сам рекао, није школа глуме, а ја нисам наставник, где је ту злоупотреба положаја? - рекао је Алексић.

Он је додао да Ива тврди да је 2013. године Милена Радуловић рекла да "Мика није оно за шта се представља".

- Она говори о присећању о томе шта је Милена рекла, а не о свом сећању. Ја овде стојим као као човек који Иву познаје 15 година. Потрудићу се да изнесем све позитивно када је у питању Ива. Речено је да само у канцеларији били само она и ја, да нема очевидаца. Ја знам зашто су оне рекле неке ствари и моје је да то изнесем. Ја сам сведок тих догађаја, а по њиховим наводима и учесник - истакао је.

Алексић је напоменуо да је Ивина изјава почетак случаја који се зове Милена Радуловић.

- Докази о мојим намерама спомињу се 13 пута, а 10 пута се наводно све десило у канцеларији, тој фамозној просторији. Почиње са оним чувеним "позвао ју је у канцеларију". С друге стране, Ива је пет пута изјавила да је у канцеларију дошла сама. Говорила је како ми је рекла да жели да упише глуму и наглашавала да је имала 17 година. Не оспоравам њене изјаве о академији, али оспоравам да је исказивање свих жеља валидан доказ да је имала 17 година - наставио је своју одбрану.

Пре рочишта које је делом одржано 23. јуна, одложена су два суђења. Једно из разлога што је одсутан био председавајући судија, а други пут због хируршке интервенције коју је имао Алексић.

Алексић је претходно, 4. априла, говорио о две полазнице свог драмског студија, Ј. В., М. Ђ. и И. В.

Он је, као и на претходним рочиштима, више пута цитирао изјаве из оптужнице, у чему је потом прекинут. На прекидање је одговорио да је "задатак од почетка био да се не зна шта је написано у оптужници", као и да је "намера била да се случај М. Ђ. заборави". Оптужени је рекао да је у "оптужници приметна корекција изјава јер, како наводи, у једној изјави девојка тврди да ју је он померао одећу, док у наредној говори да јој је он наредио да то сама уради".

Алексић је додао да су изјаве И. В. "пресликане изјаве Иве и Милене".

Претходно је Алексић, на рочишту које је трајало око три сата износио своју одбрану. Суђење је поново протекло у знаку опомена због Алескићевог опширног објашњавања које није било у вези са оптужницом. Алексић је тада причао о правилима која су важила у његовом драмском студију, али и истакао да су постојала правила облачења и понашања и да је битно да су она важила и ван студија. Он је напоменуо да у периоду од 2011. до 2019. године постоји рупа од три године током којих га нико није оптуживао за силовање и полно узнемиравање. Такође је додао да су оштећене кроз завршну годину и оно што су наводно доживеле са њим пролазиле у различито време, а да то описују као да је све била иста ситуација у исто време.

Алексић је у изношењу своје одбране рекао да су девојке које су га оптужиле за полно узнемиравање такође имале идентичне изјаве у којима су описане сцене да су оне плакале, а он их потом загрлио, па хватао за задњицу.

Алексић је рекао да су Миленини искази пресликавање серије "Секс и град" и додао да је "невероватно како се све поклапа".

Он је на претходним рочиштима рекао и да о оптужници може да говори на само један начин, и назвао ју је грешком.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању. Њега је прва за сексулано злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор. Апелациони суд у Београду, иначе, потврдио је почетком августа у целости оптужницу против Алексића.