Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Умрла мајка ЧЕТВОРО ДЕЦЕ у БЕОГРАДУ! Драгани позлило, лекари нису могли да је спасу!

31.01.2019. 17:03
Пише:
Србија Данас/Блиц

Незапамћена трагедија!

Мајка четворо деце Марина Јовичић Илић (38) из Београда, преминула је након што јој се здравствено стање драстично погоршало у само шест дана. Четворо деце остало је без мајке, од којих је једно беба, Драган Илић (44) без супруге, а у Хитној помоћи и ВМА већ су урађени такозвани унутрашњи надзори, како би се утврдило шта се заиста десило.

Овако је пао осумњичени за убиство Милоша: Овај ДОКАЗ открива све?!

Несрећна жена преминула је у ноћи између 26. и 27. јануара у Војномедицинској академији (ВМА), а чекају се и резултати обдукције тела који ће показати разлог њене смрти. Све је почело, како прича супруг Драган Илић, 21. јануара.

"Прво је имала грип, а онда јој је било све горе и горе"

- Марина је пре тога имала грип, високу темепратуру и грозницу. Потом је почео да је боли стомак и да се надима - почиње причу супруг Драган Илић.

Уз то, како прича, Марина је увек имала повишен крвни притисак, али јој је наредног дана нагло пао.

- Почела је да се гуши. Горњи притисак јој је био 100, а број откуцаја срца у минути 140. Једва је стајала на ногама - препричава Драган.

Тог дана она је позвала Хитну помоћ, где су је посаветовали шта да ради.

"Ја сам морао да радим, била је сама са децом"

Он још каже да је тих дана несрећна жена била углавном сама с децом.

- Ја сам морао да радим по цео дан. Био сам на терену. Једини ја радим и од те плате сви живимо - прича Драган Илић.

Како наставља, понадао се да ће сутрадан све бити боље, трагедију нико није слутио, нико није могао ни да помисли да све може овако да се искомпликује.

Међутим, било је управо супротно. Марина је тада добила и болове у стомаку, почиње и да повраћа. Кума долази да буде са њом, јер је супруг поново морао на посао. Зову Хитну помоћ и они им саветују, како тврди, да иду у болницу. Ипак, кума поново позива Хитну помоћ, инсистрајући да дођу, јер они сами не могу да обезбеде превоз. У среду, 23. јануара, Хитна долази по несрећну жену и одвози је у ВМА.

Након првог прегледа, доктор закључује да није неопходна хитна операција, тврди супруг, али је задржају на лечењу.

- Лекари утврђују да јој је стомак пун воде. Желудац је престао да ради јер га је напала инфекција. Потом су почели да отказују јетра, слезина и бубрези. Радили су јој хемодијализу, клистирали су је. Покушавали су да покрену органе... - препричава драму очајни Драган.

Његова супруга је преминула у ноћи између 26. и 27. јануара, а лекари су, прича он, посумњали у сепсу.

Како додаје, обдукација ће да покаже шта је то убило Марину.

- Осатјем сам с четворо деце. Не знам шта ћу. У бога се уздам. Верујте ми, још не знам шта ме је то снашло. Сахрана је сутра, на гробљу на Лешћу - каже он.

ВМА: Била је у јако тешком стању

У ВМА кажу да је пацијенткиња код њих довезена у јако тешком стању.

- Прегледао ју је хирург, установио да нема индикација за хитну интервенцију и упутио код интернисте. Она је имала слободну течност у стомачној дупљи, инфекцију желуца, почели су да отказују други органи. Лекари су урадили све што су могли не би ли јој спасили живот, али, нажалост, пацијенткиња је преминула - рекли су у ВМА.

Како кажу, одмах је урађена обдукација да се утврди шта је разлог смрти, али и такозвани унутрашњи стручни надзор. Додају и да се чекају сви резултати, а све ће бити саопштено породици.

И у Хитној урађена унутрашња контрола

Др Сергеј Пантић, помоћник директора служби здравствених делатноси у Хитној помоћи, каже да се досад нико није жалио на рад Хитне помоћи, када је тај случај у питању.

Он додаје да је први позив од пацијенткиње, с фиксног телефона у стану где живи, примљен 22. јануара, дан пред пријем у ВМА.

- Већ смо урадили такозвану унутрашњу контролу. Преслушали смо све снимљене позиве од 21. до 23. јануара. Утврдили смо да је та госпођа звала нашу службу са фиксног телефона, у стану где је живела, 22. јануара, око 15 часова. Жалила се да има низак притисак. Дат јој је савет шта да ради у тој ситуацији, као и да попије слану течност и речено јој је да се поново јави за пола сата ако јој не буде било боље - каже др Пантић.

Према његовим речима, она се није тог дана више јављала. 

- Наредног дана, 23. јануара, око 14 часова, с истог броја је звала млађа особа, која се представила као пацијенткињина кума.

- Описала је тегобе. Рекла је да пацијенткиња има болове у стомаку. Дат је савет да оде у дежурну установу, али се та иста особа поново јавила после пола сата и испричала да пацијенткињин муж ради и да не може никако да дође да је одведе. Наша екипа је потом отишла и одвезла је на ВМА, јер је та здравствена установа била дежурна. За 21. јануар ми немамо регистрован позив с њеног фиксног телефона - казао је саговорник.

Тренутно је велика непознаница шта је узрок смрти ове мајке четворо деце. Супруг Дејан чека да обдукација открије шта се тачно догодило. Како је рекао, за сада не размишља било кога да тужи док не добије све информације.