Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"УЗЕЛИ СУ ОКО 15 ХИЉАДА ЕВРА" Младић који је јуче побегао са малолетницом у бекству, стриц девојчице: Она није једина његова жртва

19.08.2022. 21:58
Пише:
Србија Данас/Блиц
Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

За младићем (22), који је наговорио малолетницу (16) из Лаћарка да из породичне куће украде око 15.000 евра и с њим и његовим другом побегне како би израдили лажна документа и прешли у Немачку, расписана је потерница.

Подсетимо, током јучерашњег дана одјекнула је вест о нестанку малолетнице (16) из Лаћарка, да би се недуго затим сазнало да је у бекству са својим пунолетним проблематичним момком из тог места и још једним младићем.

Убрзо након те, стигла је и информација да је малолетница жива и здрава враћена својим родитељима, а да је њен двадесетдвогодишњи дечко са ким је и побегла, и даље је у бекству.

Крај лета доноси више разлога за прославу! Омиљени бренд слави чак 10. годишњицу у Србији

Крај лета доноси више разлога за прославу! Омиљени бренд слави чак 10. годишњицу у Србији

ТЕШКА НЕСРЕЋА У СОМБОРУ: Камион ударио мајку и дете на бициклу, малишан ПОДЛЕГАО повредама

ТЕШКА НЕСРЕЋА У СОМБОРУ: Камион ударио мајку и дете на бициклу, малишан ПОДЛЕГАО повредама

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА ПРЕД ВИКЕНД: На овом прелазу се чека и до пет сати

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА ПРЕД ВИКЕНД: На овом прелазу се чека и до пет сати

Стриц девојчице, иначе полицајац, који је први о свему обавестио медије, јуче је испричао како је девојчица побегла са проблематичним младићем који има досије, сада је, након што се ситуација мало стишала, испричао детаље плана бекства његове синовице и двојице младића, као и где се они тренутно налазе.

Планирао да је одведе у Немачку

- Њих троје су договорили бег, како јој је дечко рекао, за Немачку. То је дечко предложио, и она је, заљубљена у њега, пристала. Она је узела новац који је њена породица чувала својим рођацима. Негде око 12.000 евра и 300.000 динара. Сво троје су се упутили у Шабац где је требало да им израде документа, како јој је објаснио дечко, међутим, видели су да се подигла бука у медијима и да је враг однео шалу, па је њен дечко, иначе од раније познат полицији, предложио да се разилазе - говори стриц.

Стриц прича како је потом девојчица дошла кући полицијским аутомобилом, док је и трећи младић који је био са њима дошао код куће, а једино је дечко још у бекству и за њим је покренута потерница и поднета је кривична пријава.

- Дечко са којим је моја синовица била из криминогене је средине. Уживалац је дроге, а ја сам га лично недавно хапсио када је једној породици покрао злато и дукате. Што се Немачке тиче, он је тамо већ био, али је због продаје дроге и тамо хапшен, па су му сада тамо задржана документа. Не верујем да би уопште он могао да уђе у Немачку. Он има само хрватски пасош, и не верујем да је успео да напусти нашу земљу - објашњава стриц.

Младић са којим је шеснаестогодишњакиња у љубавној вези, крађом и дрогом се, прича стриц, бави како би зарадио за живот, док Радомирова синовица није његова прва жртва.

- Нема ту ништа од љубави. Држао се ње како би могао да јој узима новац. И пре ње је имао исто такве жртве и клинке које је користио због новца. Сами његови рођаци причали су јој како он није за њу, да је проблематичан и да га не држи место. Она их није слушала и даље нас не слуша - говори даље стриц.

Девојчица се дан након неуспелог бекства не осећа, како прича стриц, најбоље. Затворила се у своју собу и не излази, не пије, не једе, прича стриц.

- Она је тренутно доста лоше. И даље оправдава свог момка и не схвата колико је ово било озбиљно. Могло је да се догоди нешто страшно, могли су да је продају. Ми не знамо шта је све лоше могло да се догоди, не дај боже. Битно је да је пронађена жива и здрава и да је код своје куће. Надам се да ће временом схватити шта се догодило и да је погрешила. Она је иначе ученица медицинске школе и одличан је ђак. Ништа јој не фали код своје куће, има свега. Не знам шта јој је требало да се петља с момком који је на лошем гласу - наводи стриц.

Родитељи девојчице су током јучерашњег дана претрпели велики стрес, говори стриц Радомир.

- Мајка је медицински радник. Свега се нагледала, сумњала је на најгоре када је девојчица нестала. Нико није размишљао о новцу, најбитније је било да се девојчица вратила жива и здрава. И данас јој је психички јако лоше. Требаће јој доста времена да се опорави од тог стреса - наставља стриц.

У медијима видели вест, па обуставили бекство

Када је о трећем младићу који је био у бекству са девојчицом и њеним дечком реч, стрицу није познато да ли је задржан у полицији, али зна да је дао изјаву, те да она није помогла да се младић за којим се трага и нађе.

- Трећи момак који је био са њима једини је јуче током бекства са собом имао телефон. Тако су и видели да се на порталима шири вест о нестанку малолетнице, односно А. Тада је њен дечко схватио да може још више себи да закомпликујен живот, па је одлучио да обуставе бекство. Још једном најзахвалнији сам медијима који су урадили 99 посто у овом случају и који су најзаслужнији што је моја синовица жива и здрава враћена својим родитељима - истакао је стриц малолетнице.